reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u ginekologa, badania, zdjęcia u USG

Zuzzi nie ma co się nastawiać, mógł Ci tak nie gadać, że obstawia jakiś termin, bo później się człowiek nakręci i czeka z niecierpliwością...mój dr na przykład mówi mi "zawsze radzę przyszłym mamom, żeby nigdy nie podawały konkretnego terminu porodu kiedy ktoś je o to pyta tylko na przykład "koniec sierpnia", bo tak naprawdę nikt na sto proc nie wie kiedy dana mama została zapłodniona ani czy maluch nie zechce posiedzieć dłużej w brzuchu, a później zaczynają się ciągle pytania "ale jak to? Przecież mówiłaś że masz termin na X sierpnia i jeszcze nie urodziłaś?" Także na troszkę racji ;)

Odnośnie macierzyńskiego - walcz o swoje! Nie może Cię zmusić do rozpoczęcia tegoż urlopu przed porodem! Głupi kretyn! Przepraszam ale się zbulwersowałam...

reklama
Anciikowa to niegłupiego lekarza masz [emoji4] A o macierzyńskim pogadam z moim prowadzącym. On jest konował, ale nie piwienien robić problemu.
Kruszka każdy przykład dobry [emoji4] A z lekarzem rodzinnym to jestem pewna, że by nie odesłał do gineksa...
Dobra czyli dalej ustawka w św. Zofii za tydzień aktualna?[emoji16][emoji41][emoji39]

Ja jutro lece na ktg, zobaczymy jakie wytyczne beda. Licze na to, ze przed weekendem nie beda chcieli mnie zatrzymac i ze poprosza o stawienie sie w poniedzialek, a ja sobie spokojnie do tego czasu urodze we wlasnym tempie. Najbardziej by mi w poniedzialek pasowalo, jak sie skonczy przerwa w przedszkolu :-) Taki plan, a co bedzie to zamelduje sie jutro jak bede po!

Ja juz po wizycie u położnej. Jutro znów usg bo nadal brzuch za mały. Wiec będę miała okazje pooglądać Olka.
Powiedziała ze dziwnie to wygląda bo po wymagania mi brzucha dziecko nie będzie gigantem ale na malutkie nie wygląda. To ceph jest 5/5 wiec wszedł niżej. Ułożony nadal tak samo. Głowa skierowana w lewą stronę, w dół oczywiście. Serduszko mocno biło. Jutro 1.30 usg. Zobaczymy co tam mi powiedzą.
Wizyta kontrolna za 2 tyg. A ten sweep dopiero w 41 tyg. W drugiej ciąży nie robią w 40 bo jest większa szansa ze poród rozpocznie się sam.
to tyle jeśli chodzi o mnie. ..

Lunera trzymam kciuki &&&& żebyś weekend sobie w domku spędziła! Ja planuję do ostatniej chwili siedzieć w chałupie, bo już mnie tak z Kubusiem zrobili, że niby trzeba zostać bo to 40tc (gin kazał mi się stawić do szpitala w dniu terminu), że nie ma co ryzykować i jeśli chcę wrócić do domu to tylko na własne żądanie. I tym sposobem leżałam 5dni w największym upale w szpitalu nudząc się strasznie. Plusem była wyłącznie możliwość kontrolowania małego poprzez ktg ;) teraz mam wątpliwości bo Leoś coraz mniej się rusza, a ja zaczynam się robić wrażliwa na tym punkcie po tym, jak była sytuacja, że kobieta nie zauważyła, że jej dziecko przestało się ruszać, urodziła martwego dzidziusia po czym sama zmarła, bo rozkładające się w macicy dziecko zakaziło organy matki...przepraszam za przytoczenie takiej okropnej historii, ale trzeba być świadomym i trzymać rękę na pulsie!

Na szczęście wizyta już jutro, ostatnia niestety...i pewnie znów się niczego nie dowiem, bo nie wiedzieć czemu mój dr nic nie mówi o szyjce ani o główce w kanale, więc nie wiem jak nisko jest Leo, wiem tylko że od dawna znajduje się główką w dół...

Pupui no to rzeczywiście dziwna historia, tu brzuch za mały a tu Olek nie taki malutki...ciekawe co się okaże na jutrzejszym usg! A jak szyjka? Bo skoro młody już tak nisko...

Ostatnia edycja:
Hej,
Ja juz po wizycie na IP.
Mialam ktg, badanie i szybkie usg. Z mlodym niby wszystko ok, ale tetno dosc niskie bylo przez polowe badania, wiec jutro powtorke zrobimy. Wolalabym wieczorem go sprawdzac, bo wtedy jest bardziej aktywny, ale to oznacza 5-6h czekania, wiec jednak znowu polece na 7 rano. Tylko tym razem dobrze sie slodkiego nawcinam i nie bede mierzyc cukru.

Samo badanie ok, szyjka krotka na 1cm, rozwarcie na 2 palce. Z moim stazem do skrocenia w kazdej chwili, tak powiedzial. Przeplywy ok, wod duzo. Glowa mala, wiec sobie poradze.
Generalnie gdyby nie to tetno to umowilibysmy sie na pt albo pn liczac, ze w weekend urodze. A tak musze poczekac do jutra z decyzja.

Pupui,
Kciuki za usg!

Anciikowa,
I za twoja wizyte!

Lunera no to bliżej niż dalej ;) tej szyjki to zazdroszczę, a przede wszystkim informacji o niej :D tylko kurcze o co chodzi z tym tętnem? Liwia od Magdus też miała niskie tylko czemu? Czasami marzy mi się być dr żeby wiedzieć wszystko haha oj jak ja bym chciała tak wiedzieć kiedy! Fajnie tak "maksymalnie w poniedziałek" a nie "może jutro a może za tydzień albo dwa". No to czekamy na jutrzejsze badania! A przy okazji dziękuję za kciuki :)

reklama
Gratuluję udanych wiZyt :-). Przynajmniej wiecie na czym stoicie.
Nie mam już wiZyt do końca ciąży i się trochę tym martwię. Nie wiem co mam zrobić.

Do góry