reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niski przyrost bety i brak zarodka.

Zgadza się, tyle że u mnie beta się zatrzymała na 3500 i nie rosła wcale a mimo to zarodek cały czas prawidłowo się rozwijał, do bodajże 7 czy 8tc - wtedy zarodek dalej rósł, ale pęcherzyk ciążowy przestał. W 9tc serduszko się zatrzymało

reklama
Zgadza się, tyle że u mnie beta się zatrzymała na 3500 i nie rosła wcale a mimo to zarodek cały czas prawidłowo się rozwijał, do bodajże 7 czy 8tc - wtedy zarodek dalej rósł, ale pęcherzyk ciążowy przestał. W 9tc serduszko się zatrzymało
Bardzo mi przykro… Idę jeszcze jutro na wizytę do innego lekarza i zobaczymy 🙁

Dziewczyny ja już jestem głupia. Dziś u innej Pani ginekolog było stwierdzone, że żadnych nieprawidłowości nie widzi oprócz jednej rzeczy - tętno zarodka 75 uderzeń na minutę. Na betę powiedziała, że jak jest taka duża to na przyrosty się nie patrzy. Ciąża jest młodsza o tydzień niż wynika z OM. Znowu muszę czekać 2 tygodnie a ja już na głowę dostaje od tych sprzecznych informacji.

Dziewczyny ja już jestem głupia. Dziś u innej Pani ginekolog było stwierdzone, że żadnych nieprawidłowości nie widzi oprócz jednej rzeczy - tętno zarodka 75 uderzeń na minutę. Na betę powiedziała, że jak jest taka duża to na przyrosty się nie patrzy. Ciąża jest młodsza o tydzień niż wynika z OM. Znowu muszę czekać 2 tygodnie a ja już na głowę dostaje od tych sprzecznych informacji.
Niestety tętno bardzo niskie. U mnie było 90 i lekarz mówił, że to nie wróży dobrze. Do tego dochodzi ten tydzień różnicy... Z jednej strony to nie jest dużo, ale z drugiej niestety nie wygląda to wszystko dobrze, bardzo mi przykro. Aczkolwiek niezmiennie jak w każdej takiej sytuacji trzymam kciuki, że Wasza historia dobrze się skończy 🤞🤞

No niestety jest to bardzo niskie tętno.
Tętno zarodka na tak wczesnym etapie zwykle jest >110 (u mnie np. 180)

No niestety jest to bardzo niskie tętno.
Tętno zarodka na tak wczesnym etapie zwykle jest >110 (u mnie np. 180)
Generalnie jak serce się dopiero pojawiło, to czasem można chyba wyłapać jak ono dopiero się "rozkręca" i dosłownie dzień czy dwa później już ma normalne tętno... Pamiętam, że tu na forum nawet taki przypadek był i tak właśnie ginekolog to tłumaczył tej dziewczynie.
Tylko, że no tu za dużo składowych jest nie tak i myślę, że lepiej niestety być nastawionym na najgorsze. 😔

Generalnie jak serce się dopiero pojawiło, to czasem można chyba wyłapać jak ono dopiero się "rozkręca" i dosłownie dzień czy dwa później już ma normalne tętno... Pamiętam, że tu na forum nawet taki przypadek był i tak właśnie ginekolog to tłumaczył tej dziewczynie.
Tylko, że no tu za dużo składowych jest nie tak i myślę, że lepiej niestety być nastawionym na najgorsze. 😔

Tak, zgadzam się ale tu od OM mamy praktycznie 8tc, do tego źle rosnąca beta (owszem ona zwalnia, ale nie aż tak) i do tego to tętno :( no lepiej się pozytywnie zaskoczyć w razie czego.

Choć ja to jestem taką pesymistką, że zwyczajnie nawet gdyby tętno ruszyło, bałabym się chorób genetycznych

Kolejna rzecz doszła do mnie, mam za duże ciałko żółte bo 5,2 mm czyli kolejna nieprawidłowość plus niski przyrost bety i niskie tętno. Teraz muszę czekać do 24.10 na kolejne USG ale liczę, że wszystko zacznie się wcześniej 😞

reklama
Nie wytrzymałam już i pojechałam jeszcze dziś na konsultację. No i niestety serduszko stanęło, jeszcze się okazało, że najprawdopodniej była to ciąża bliźniacza bo wykryto 2 pęcherzyki ciążowe ale tylko 1 zarodek. Mam skierowanie do szpitala 😞.

Do góry