reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

:cool:Byłam dzis na wizycie u lekarza (ale nie swojego prowadzacego). Wizyta trwała jakies 5 minut i nie należała do przyjemnych :(((

Moj lekarz prowadzacy przyjmuje w prywatnym gabinecie i o badania pisze kartki z prosba do lekarza ktory w Luxmedzie daje mi skierowanie (bo tam mam abonament). Tam robie te badania i juz...

Dzis poszłam z karteczka od mojego lekarza prowadzacego i wyobrazdzie sobie dostałam "okrzan" od lekarza, ze oni nie przepisuja badan z miasta. :-(

Na to ja mu mowie, ze nierozumiem, bo dlaczego mam tych badan nie dostac, skoro zapisałam sie na wizyte (zapłaciłam za nia) prywatnie i badania chce wykonac prywatnie...

A on ze takie sa zalecenia odgorne :( :crazy:

wsciekłam sie i powiedzialam co o tym mysle i przepisał mi tylko usg, morfologie i mocz. Natomiast z tej kartki nie dał mi toxo igm bo powiedzial ze dopiero po 25 tyg i on nie widzi wskazań - rozumiecie???? szok.

Skoro moj lekarz prowadzacy widzi .... no ale nie chcialo mi sie juz z nim kłocic :no:, nastepnym razem pojde do kogos innego.

Najbliższe usg - 16 grudnia

Ostatnia edycja:
reklama
:cool:Byłam dzis na wizycie u lekarza (ale nie swojego prowadzacego). Wizyta trwała jakies 5 minut i nie należała do przyjemnych :(((

Moj lekarz prowadzacy przyjmuje w prywatnym gabinecie i o badania pisze kartki z prosba do lekarza ktory w Luxmedzie daje mi skierowanie (bo tam mam abonament). Tam robie te badania i juz...

Dzis poszłam z karteczka od mojego lekarza prowadzacego i wyobrazdzie sobie dostałam "okrzan" od lekarza, ze oni nie przepisuja badan z miasta. :-(

Na to ja mu mowie, ze nierozumiem, bo dlaczego mam tych badan nie dostac, skoro zapisałam sie na wizyte (zapłaciłam za nia) prywatnie i badania chce wykonac prywatnie...

A on ze takie sa zalecenia odgorne :( :crazy:

wsciekłam sie i powiedzialam co o tym mysle i przepisał mi tylko usg, morfologie i mocz. Natomiast z tej kartki nie dał mi toxo igm bo powiedzial ze dopiero po 25 tyg i on nie widzi wskazań - rozumiecie???? szok.

Skoro moj lekarz prowadzacy widzi .... no ale nie chcialo mi sie juz z nim kłocic :no:, nastepnym razem pojde do kogos innego.

Najbliższe usg - 16 grudnia

Julinex - ja też mam abonament w Luxmedzie a prowadze ciążę prywatnie. Jeśli masz kartę ciąży z Luxmedu to robią wszystkie badania przepisane przez innych lekarzy. Ja na początku poszłam do ginekologa w Luxmedzie i założyłam kartę ciąży u nich (którą oczywiście noszę przy sobie). Z tą kartą pokazuje skierowania i nie ma problemu z badaniami :-)

Julinex - ja też mam abonament w Luxmedzie a prowadze ciążę prywatnie. Jeśli masz kartę ciąży z Luxmedu to robią wszystkie badania przepisane przez innych lekarzy. Ja na początku poszłam do ginekologa w Luxmedzie i założyłam kartę ciąży u nich (którą oczywiście noszę przy sobie). Z tą kartą pokazuje skierowania i nie ma problemu z badaniami :-)

Ja pierwsze dwie wizyty chodziłam do LuxMedu - nawet trzy... ale do 10 tyg nie załozyli mi karty - bo ciągle mowili ze przy nastepnej wizycie...

a nastepna wizyta byla juz u mojego lekarza bo mialam wskazanie do szwu i on mi zakładał pierwszy szew... wiec sie zdziwił ze jeszcze nie mam ksiazeczki i mi ją załozył, bo nawet nie mial gdzie wpisać badan z Luxmedu - hmmm

witam :)
byłam wczoraj na badaniu echokardiografii, wszystko w porządku :-) a i wkoncu fasolka zdecydowała się pokazać co ma miedzy nóżkami, na 90% będzie dziewczynka :tak:

Krewetka, gratulacje, jak fajnie, dziewuszka:-D:-D:-D

Julienx, trafiłaś że dr miał gorszy dzień:sorry: Powinni wtedy jakieś ziółka wypijać, a nie wyżywać się na biednych brzuchatkach:crazy:

reklama
Do góry