reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Komi tez te wrozbe juz wczesniej robilam. Jeszcze nie bylam nawet na tym forum. Na samym poczatku ciazy. Przyznaje sie ze wstydem.:zawstydzona/y: I nad reka i nad brzuchem i u mnie wyszlo tak, chlopak, czyli moj pierwszy syn, chlopak, czyli moj drugi co sie w maju urodzi, chlopak, dziewczyna, dziewczyna, chlopak i dalej nie chcialo sie zatrzymac, ale dalej juz nie robilam. Chyba by mi z 10, czy wiecej dzieci wywrozylo, a w moim wieku, to juz bardzo watpliwa sprawa, zebym na tyle sie zalapala. :-D:-D:-D No ale dwoch pierwszych chlopakow sprawdzilo sie. :tak:To moze cos w tym jest. ;-)Jeszcze chcialam dodac, ze robilam dwa razy, pierwszy raz nad reka i drugi raz nad brzuchem i dwa razy wyszlo tak samo. A to nie jest wrozba typowo polska, we Francji maja dokladnie taka sama. Chyba znana jest na calym swiecie, a we Francji to napewno. Tez sie dziewczyny w te wachadelka bawia.

Ostatnia edycja:
reklama
komi najbliższą wizytę mam za ok 2 tyg ale prawdopodbnie bez usg.. nie będę wymieniała nazwiska lekarza bo zastanawiam się nad zmianą niestety, a podobno inwigilacja czai się nawe tutaj :cool2:
co do tej obrączki to chętnie bym to zrobiła ale oczywiście nie wiem jak :sorry: - oki, zawieszam na nitce obrączkę a później co.. mam to jakoś wypuścić z ręki nad brzuchem czy jakoś inaczej? mam leżeć czy siedzieć?

co do ceny za ten test to niestety wszystkie dane mam na innym kompie więc teraz nie odpowiem Ci dokładnie ale o ile pamiętam to koszt wahał się w granicach 30-40$

Awru musisz powiesic obraczke na jakiejs nitce, czy sznurku. I przeciagnac druga reka po tej nitce, az do obraczki, w taki sposob, zeby jej nie rozkolysac, tylko wlasnie, zeby stala w miejscu. I potem czekac, az zacznie sie krecic, albo w kolko, albo wahadlowo tak sie bujac. Jak kreci sie w kolko dziewczynka, jak buja sie na boki to chlopak. Mozesz zrobic to nad brzuchem, a mozesz zrobic to nad reka, ta ktora przeciagalas po nitce i obraczce. I slyszalam, ze wahadelko trzyma sie w lewej rece od serca, a przeciaga prawa reka. I jak juz masz dzieci, to te pierwsze machania to beda te dzieci juz urodzone, a kolejne to co w ciazy. Np. Komi, pierwsze machanie to byl jej synek, ktorego juz ma, a drugie bylo na corke, ktora ma sie urodzic. No moze lekarz sie pomylil i za pochopnie z tym chlopakiem wyskoczyl? ;-)A potem u niej nie bylo nic, nie machalo sie wcale, czyli wiecej dzieci juz miec nie bedzie. To taka instrukcja jak to robia tu we Francji. W Polsce moze troche inaczej. Komi w jaki sposob ty to robilas?

o widzisz Agate i wszystko jasne :yes: dzięki za wytłumaczenie dobra kobieto :-)
co prawda dzisiaj nie andrzejki ale co tam... powróżyłam :-D
no więc tak - za pierwszym razem wyszły ogromniaste koła więc laseczka ;-)
za drugim razem takie wahadło, że hoho więc facecik ;-)
za trzecim razem malutkie wahadełko więc nie biorę go pod uwagę hehe innych prób nie robiłam - bo jeszcze wyjdzie, że będę miała drużynę piłkarską :-D:-D:-D

przed chwilka znowu zrobilam ta wrozbe noi tak najpierw wahadelkoa potem koleczko i finito

a nad brzuchem od razu kreci sie koleczko

reklama
Do góry