reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Gratuluję udanych wizyt, ja mam dzisiaj na po 17tej, ciekawe co mi powie. Bo pisałam że mam infekcję, wybrałam tydzień antybiotyk, a poprawa niewielka:baffled: No i na krwisty katar by się coś przydało.... I maluch się mało rusza ostatnio...
Chyba sobie na kartce pospisuję pytania do gina:sorry2:

reklama
Gratuluję udanych wizyt, ja mam dzisiaj na po 17tej, ciekawe co mi powie. Bo pisałam że mam infekcję, wybrałam tydzień antybiotyk, a poprawa niewielka:baffled: No i na krwisty katar by się coś przydało.... I maluch się mało rusza ostatnio...
Chyba sobie na kartce pospisuję pytania do gina:sorry2:
Nikita miłego podglądanka :-D Jak będziesz miała coś dobrego na krwisty katar daj znać. Ja biorę homeopatyczny Euphorbium. Jest troszkę lepiej, ale bez rewelacji.

Dziś miałam wizytę u mojej lekarki, wyniki badań mam wszystkie ok czyli morfologia i mocz :) Podejrzałyśmy też dzidziusia, ułożona jest główką w dół, serduszko bije jak powinno :D Dostałam też skierowanie na USG także 31 marca dowiem się ile mała waży i mierzy :p

Ja dzisiaj mialam cotygodniowy monitoring, mierzenie cisnienia i brzucha plus szkole rodzenia wszystko to z polozna, ktora przychodzi do mnie do domu. Fajnie, ze nie musze na to do szpitala latac. Wszystko o.k. Synek ladnie sie rusza, serduszko ladnie bije i moje cisnienie dobre. A po poludniu bylam w szpitalu u endokrynologa. Cukier jest dobrze unormowany, obywa sie dalej bez insuliny tylko dieta, nastepna wizyta za 3 tygodnie.

Witajcie......własnie wrócilam z wizyty....nasza Mała waży 2050....bu....duża podobno.....ile waża Wasze Bejbiki????? my zaczynamy 32 tc
mój A urodził sie 4 kg i smieje sie, że to wszystko przez tatusia....

Moja 2 tygodnie temu ważyła 1370g, czyli w 29 TC i też mi się wydaje, że jest za duża. W sumie to jesteśmy w tym samym tygodniu, a nawet dniu ciąży. Szkoda ze nie miałyślmy jakoś bardziej przybliżonego terminu USG to byśmy więcej wiedziały czy dużo czy mało. Bo jednak 2 tygodnie to dużo dla wzrostu takiego maluszka. Myśle, ze moja może mieć podobnie teraz.

Ostatnia edycja:
Moja 2 tygodnie temu ważyła 1370g, czyli w 29 TC i też mi się wydaje, że jest za duża. W sumie to jesteśmy w tym samym tygodniu, a nawet dniu ciąży. Szkoda ze nie miałyślmy jakoś bardziej przybliżonego terminu USG to byśmy więcej wiedziały czy dużo czy mało. Bo jednak 2 tygodnie to dużo dla wzrostu takiego maluszka. Myśle, ze moja może mieć podobnie teraz.

haha rzeczywiście idziemy łeb w łeb :)))
pytałam lekarza jak to jest z ta waga, przy jakiej granicy zaleca sie cesarke....4,5 kg bo dzidzia może barkami nie przejśc...buuu ja chce mała Dzidzię....kurka wodna :p

reklama
Do góry