reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

Cześć dziewczyny!
Dopadła mnie opryszczka wargowa.Czy któraś z Was przechodziła ją w ciąży?? Kurczę,czytam o tym paskudztwie w ciąży i jestem trochę przerażona:szok: Wizytę u gin mam dopiero za tydzień,na razie stosuję tylko pastę do zębów,ale za bardzo nie wierzę w jej skuteczność.Czy możecie mi polecić jakąś bezpieczną maść?

reklama
Frigga- Na początku ciąży dwa razy mi wyskakiwały.... Zawsze używałam (sprawdzony wcześniej) Compeed. Obliczałam i szybciej goi nawet gdy przyklei się go już na zaawansowana opryszczkę. Gdy tylko widziałam, że coś sie tworzy ;) tzn zaczerwienienie i swędzenie to szybko przykleiłam plaster i cały czas go mialam, spałam, jeździłam do pracy do póki nie znikła. Szybko zareagowałam i warga wogole mi nie spuchła, nie nabrzmiała. Ja polecam!

W jednej aptece nie chcieli mi nic sprzedać,a w innej kupilam Erazaban krem.Można stosować w ciąży :) Mam nadzieję,że szybko pozbędę się paskudy.

witam dzisiaj, od 5.30 na nogach, byłam w szpitalu. usg w porządku z małym wszystko ok, waży 1100 g :-) mam nawet foto, gdzie na usg widziałam jajka, ale jak wydrukował, to jakoś dziwnie to wygląda i teraz nie widzę ich:confused2:
ale jak chcecie to wrzucę..
byłam też na ktg i wykazało, że mam bardzo częste skurcze i napięcia, a mały ciągle uciekał i maszyna piszczała:-D
a na te skurcze mam brać aspargin 3 razy dziennie.
kolejna wizyta 11. marca

byłam też na ktg i wykazało, że mam bardzo częste skurcze i napięcia, a mały ciągle uciekał i maszyna piszczała:-D
kolejna wizyta 11. marca
Aga super, że z synkiem wszystko ok i zdrowiutko rośnie :tak: Ja w ubiegłym tygodniu też miałam KTG, jak byłam w szpitalu na badaniach. Skurczy nie mam, ale nasza Malutka też szalała i co chwilę kopała w sprzęt od badania :-D:-D:-D:-D, potem chwila ciszy i na nowo :-D
Szybko masz następną wizytę :tak: Ja muszę czekać do 22 marca.

wizyty prywatnie mam co 4 tygodnie, a w miedzy czasie mam w szpitalu :-pna nfz
wrzucam foto, jak któras dojrzy, to niech pokaże innym gdzie są jajka :tak:
wrzucam takie, zeby było lepiej widać

28tp8j.jpg

reklama
Aga ależ zagadki tutaj wrzucasz:-)... ja nie wiem:zawstydzona/y:
ale super ze malutki zdrowo rośnie ale te skurcze to chyba nie potrzebne... oby do maja:-D

Do góry