reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty lekarskie, wyniki badan, zdjęcia z usg, płeć

julita, dziwczyny maja rację. To pewnie więzadła przy takim bólu.
Wypoczywaj i się nie martw Kochana.

A ja melduję, ze już po glukozie. Miksturkę wypiłam dzisiaj rano w ilości 75 gram i potem znów pobranie po godz i po dwóch. Pani z labo w klinice Enel Med sama zapytała, czy nie posiadam aby przy sobie cypitrynki. Oczywiście, że miałam i nie zawahałam się jej użyć :-D
Jakoś przeszło, chociaż mdliło mnie potem i jakoś dziwnie się odbijało. I tyle ile ukłuć miałam dzisiaj, to tyle kobitek zabawiało się w wampirka na mojej ręce (czyli 3)
Jutro ściągnę wyniki elektronicznie i dam znać, czy jest OK.

A 6-tego idę prywatnie na USG do dobrego lekarza. Mam nadzieję zobaczyć nasze Maleństwo w 3/4d

ściskam

reklama
ja czekam na kolejna wizyte zeby sie poskarzyc na bol pachwiny ktory nie przechodzi i wlasciwie to boli mnie ta noga od pachwiny az po kolano :/

bali lekarz sprawdza jak zawsze wzrost maluszka, a poza tym wszystkie narządy, serduszko, nerki, przewód pokarmowy, mózg, pęcherz czy są prawidłowej wielkosci i czy dobrze sie rozwijają i czy pełnia swoje funkcje, bo juz widać czy pecherz się wypełnia, mierzy wszystko, i chyba określa wagę maluszka:tak:

bara ma rację. Poza tym lekarz bada pępowinę, przepływy, ocenia łożysko, szyjkę macicy, ilość płynu owodniowego, mierzy długość kości udowej, obwód główki, brzuszka.
Oczywiście co lekarz, to zakres pomiarów oczywiście.

aga0411 i pozostałym,, kóre niebawem mają USG życzę udanych wizyt i miłych widoków :happy2:

Chrupcia, dziekuję :happy2:

nataliak, to też pewie więzadła. Coś podobnego miałam w 1szej ciąży. Podobne to było też trochę do skurczy i coś mi lekarz dał na to, ale już nie pamiętam niestety co.
Oby szybko Ci przeszło.

tak sie pocieszam ze to te wiezadla a nie jakis problem z zylami. czasami az z lozka trudno wstac czy buta zalozyc tak boli.

tak sie pocieszam ze to te wiezadla a nie jakis problem z zylami. czasami az z lozka trudno wstac czy buta zalozyc tak boli.

Ja mam problem z zyłami i nawet mam zalecenie od gina żeby jak najszybciej udać się chirurga naczyniowego, ale mi popękały naczynka, a w jednym miejscu nawet wyszedł mi zylaczek i boli. Pisałam o tym juz kiedyś.
Mam zakaz stania.

Mam nadzieje, że u Ciebie to tylko więzadła, których ból minie po ciąży.

czytalam o tym ze taki bol to moga byc tez wlasnie zyly i moze sie zrobic jakis zakrzep albo zylaki. za kilka dni bede u lekarza rodzinnego i wlasnie taki mialam plan zeby wziac skierowanie do chirurga naczyniowego.

reklama
Shyangel u mnie obciążenie glukozą kosztuje 10 zł, mocz baktryjnie 40 zł, a posiew z pochwy 35 zł:tak:.
Estragon dzięki za informacje!!!
teraz mam przynajmniej rozeznanie, z tymi poprzednimi badaniami to też nie wiedziałam na jaką sume sie przygotować i wyszło ponad 200zł:baffled: to kombinowałam żeby załatwić skierowanie państwowo, no ale w takim przypadku to może cena w kielcach nie powali mnie z nóg i nie musze latać załatwiac skierowania :cool2:

Do góry