reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Loka a zmieniałaś lekarza? mój na pewno mi nie karze niczego robić już poza MRSA ale pdoejście mojego to zupełnie inne niż waszych lekarzy to dziewczyny pewnie lepiej Ci doradzą :) dobrze, że maluszek rośnie ładnie i zdrowo i u Ciebie też w porządku :)

nie, nie zmienialam lekarza, tylko chodze do dwóch i jedna lekarka mi wszystko kaze powtarzac :)

Loka mój lekarz też mi kazał powtórzyć prawie wszystkie badania. Toxo, wr, i inne dobrze ze hiv nie bo to najdrozsze:)

Super że Maluszek rośnie a 2, 5cm szyjka w Twoim tyg to chyba faktycznie dluga jeszcze:)

no wlasnie to ja mam podobnie, poza tym mam mase dodatkowych badan zleconych w zwiazku z tym złym moczem (z czego kilka tez z krwi) wiec nie wiem ile mi utocza krwi jak pojde na pobrnia. Biorac pod uwage moj strach przed pobieraniem to bedzie dopiero cyrk :) serio nie wiem czy nie lepiej rozlozyc to na dwa razy :wściekła/y:

Rila super ze wyniki coraz lepiej. Ja wlasnie z cisnieniem tak mam - na wizycie szybuje, i juz na mnie patrza na wariatke jak im mowie ze normalnie mam inne. Chyba zaczne nosic swoj cisnieniomierz i im pokaze wyniki :)

reklama
Chyba ta cesarka to rzeczywiscie dobry pomysł. Cieszę się że z waga sie unormowało :)

Kuruj sie. Z moczem pod koniec ciazy ponoc wiele kobiet ma problem, bo dzieciaczki duze i naciiskaja. A wtedy tworza sie stany zapalne. No ale to juz koncówka :)

super ze z dzidzia oki. Ja tez mam wysokie cisnienie :(

Ja tez dzisiaj bylam u pani doktor w Wawie na wizycie. Wyniki wpisała, pobadała mnie, stwierdziła ze Maluch bedzie duzy. Szyjka zamknieta i długa. A jaka długą macie szyjke? Ona mi powiedziala ze moja jest długa, a pozniej w dokumentach wyczytalam ze ma ok 2,5 cm - czy to jest długa??
Niestety z przejęcia ciśnienie mi znowu podskoczyło. I tak pierwszy pomiar to juz w ogole jakis koszmar wyszedl,drugi i trzecie lepsze ale tez jakas masakra. Nie wiem czemu tak sie dzieije, ale teraz w domu mam juz wszystko cacy :)

A badań zleciła mi tyle ze nie wiem jak ja pobranie krwi zniose, chyba na dwa razy pojde. Nie wiem, czy Wam tez zlecaja wszystkie badania jeszcze raz, te co byly na poczatku? Ja normalnie mam nawet powtorzyc przeciwciala w grupie krwi :szok:

Czekamy na wiesci od kolejnych dziewczyn jak tam po wizytach. Pozdrawiam

ja tez ma teraz duzo badan, tak niestety jest :-(

Nie doczytalam jeszcze waszych wpisow wizytowych, ale donosze co tam u mnie. Tak jak myslalam szyjka trzyma, nadal dluga i rozwarcie na opuszke. Maly sie jeszcze na swiat nie spieszy. Na usg wszystkie pomiary zgadzaja sie z tygodniem ciazy. Ignas wazy ok 2380g wiec chyba tak przecietnie. Lozysko, przeplywy i ilosc wod w porzadku. Pobrala mi wymaz na gbs. No i zwolnienie wypisala juz do terminu porodu. Nastepna wizyta za dwa tygodnie ale to bez usg, tylko ktg i badanie ginekologiczne. Stwierdzila ze moglby sie mlody pospieszyc i wyjsc przed terminem z czym ja sie zgadzam w 100%. Jeszcze z dwa tygodnie i zaczynam powoli uskuteczniac sposoby Viltutti na przyspieszenie porodu :-)

Dziewczyny poczytałam o Waszych wizytach i cieszę się że wszystko u was w porządku. :tak:

Wybaczcie że tak ogólnie.

Mój GBS ujemny jutro wizyta i ściąganie krążka trochę sie boje czy nie będzie bolało.

Super,ż takie super ;-) wieści z wizyt! :-) Hehe,wszystkim się na koniec ciąży polepszyło. :-p Ciekawe,co u mnie wyjdzie w następny czwartek...

Mi lekarka nie kazała niczego powtarzać,dziwne... Tylko mocz i morfologię.

Polisa mnie się te mięśnie rozeszły przy końcówce poprzedniej ciąży i nawet o tym nie wiedziałam dopiero jak któregoś dnia przy robieniu brzuszkow mogłam sobie do brzucha rękę wsadzić to zaczęłam się tym iinteresowac.

Jeździłam po chirugrach i wszyscy stwierdzili ze trzeba to zrobić a najlepiej przy następnej cesarce chociaż nikt nie daje gwarancji ze będzie idealnie

Co do tej ciąży to bardzo widać ten rozstep i jak mały się rusza to moge normalnie w okolicy mojego pepka zobaczyć np stope

Ostatnia edycja:
Dziewczyny poczytałam o Waszych wizytach i cieszę się że wszystko u was w porządku. :tak:

Wybaczcie że tak ogólnie.

Mój GBS ujemny jutro wizyta i ściąganie krążka trochę sie boje czy nie będzie bolało.

Ola bedzie dobrze, nic sie nie martw. Nie wiem czy jest to bezbolesne całkowicie, bo nigdy nie miałam, ale mysle ze lekarz zrobi wszystko zeby jak najmniej dyskomfortu Ci zapewnic. No i trzymam kciuki za to co ma byc dalej :)

Super,ż takie super ;-) wieści z wizyt! :-) Hehe,wszystkim się na koniec ciąży polepszyło. :-p Ciekawe,co u mnie wyjdzie w następny czwartek...

Mi lekarka nie kazała niczego powtarzać,dziwne... Tylko mocz i morfologię.

Ja chyba wolałabym wszystkiego nie powtarzac, ehh.. mocz i morfologia najwazniejsze

Bardzo się cieszę, że wszystkie wyniki się Wam poprawiły:)

Marcia Ty to jesteś elemencik:) Biega tyle , tyle załatwia a tu takie dobre wieści:)

Ola oby nie bolało bo ja też się stresuje trochę wyjęciem bo wetknąć łatwiej i też było mało przyjemnie:(

Z tym krazkiem to chyba nie jest tak zle. Moja kolezanka miala i nie narzekala jakos na zdjecie.

Kroczek no dziwny przypadek ze mnie. Skurcze mam i to w pierwszej ciazy takie ze na ktg nie bylo watpliwosci ze sa, ale szyjke to ja jakas pancerna mam. Balam sie przy pierwszym porodzie ze skoro ona tak dobrze trzyma to ze moze byc problem z rozwarciem i postepem porodu i strasznie sie przez to balam cesarki. Ale jak sie zaczelo na dobre to i szyjka sie poddala. Wiec mam nadzieje ze tym razem tez tak bedzie.

Ola trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte no i zebyscie sie wyrobili do piatku poki maz jest :-).to co jutro wieczorem szalejecie a w czwartek na porodowke?? ;-)

reklama
MARCIA ja też miałam stalową szyjkę i nie ominął mnie masaż szyjki przy porodzie,buu.Dzisiaj wizyta i jestem ciekawa czy czeka mnie powtórka:no:.

OLA powodzenia na wizycie,to może bedziesz następna?bo ANCONA coś się obija:-D

LOKA do porodu powtarza się wszystkie początkowe badania,moja gin o dziwo tylko mocz,morfologie i hbs kazała zrobić,a nie wiem czy dzisiaj da mi jeszcze skierowanie na nowe.

Do góry