reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
a mi nic nie wolno :(
za to mama wspominała o jakimś urządzeniu wspomagającym ćwiczenia po porodzie... ciekawa jestem co to bo chciałabym w 3 ciąży trochę dłużej być sprawna i czy to może pomóc? Póki co to nawet nie wiem czego szukać hehe...

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt. dzieciaczki nam rosną, i same dobre wiadomości, do kwietnia juz tak malutko nam zostało:-)

A i ja dzisiaj po wizycie, w nocy nie mogłam spać, bo mały mi strasznie po bokach skakał, i stwierdziłam, że napewno jeszcze ułozony jest poprzecznie, z tego wszystkiego ciśnienie mi wyszło 157/98, ale połozna powiedziała ze zobaczymy po wizycie, i faktycznie mój kochany synek zrobił mi niespodzianke i nawet nie wiem kiedy ułożony jest juz główka w dół:-) bo ja w przeciwieństwie do niektóych dziewczyn strasznie boje sie CC. Malutki rośnie ładnie, waży juz 2651g, wg USG cały czas jestem o 2 tyg do przodu. KTG ok, HB ładnie mi podskoczyła do 12,3 a 4 tyg temu miałąm 9. Szyjka zamknięta, łożysko super. GBS jeszcze mi nie pobrała bo powiedziała że dopiero po 36 tyg, akurat wizyte mam za 2 tyg.
A bałam sie że pomimo mojego intensywnego trybu życia, gdzie pracuje po 12 godz na stojaco to moge miec jakies rozwarcie, a tu wszystko szczelnie pozamykane.

Oliwia55 a ciśnienie spadło? ja ostatnio rekord pobiłam bo 110/60... Mi lekarz na paciorkowca już wymaz pobrał ale to ze względu na ryzyko wcześniejszego porodu... w razie czego będziemy pobierać jeszcze raz jak się okaże, że maluch chce poczekać :D

Miło tak czytać nasze ostatnie informacje po wizytach - cieszę się, że ładnie i grzecznie czekamy na kwiecień :happy:

dziewczyny odpoczywajcie, pijcie wodę i gratuluję udanych wizyt
ja też po wizycie wszystko super i uspokoiłam się wagą małego bo ostatnio wam pisałam że wg USG w 3 tygodnie dziecko przybrało 250g z 1400g na 1650g ale mignął prąd i nie bylam pewna tego pomiaru a dzisiaj wyszło że ma ok 2300g więc spoko, szyjka sie trzyma ale niestety CC bede miała no coż chyba już sie do tego przekonałam

Chyba ta cesarka to rzeczywiscie dobry pomysł. Cieszę się że z waga sie unormowało :)

Ja juz po wizycie. Dostalam inny antybiotyk mocniejszy bo swisty w plucach sa :/ ale na szczescie wysypka z brzucha zeszla. Z malutka tez ok serduszko bije tak jak powinno I pozycji nie zmienila. W moczu nieciekawy, wyslany do laboratorium. Za tydzien mam usg I obym juz wyzdrowiala.

Kuruj sie. Z moczem pod koniec ciazy ponoc wiele kobiet ma problem, bo dzieciaczki duze i naciiskaja. A wtedy tworza sie stany zapalne. No ale to juz koncówka :)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt. dzieciaczki nam rosną, i same dobre wiadomości, do kwietnia juz tak malutko nam zostało:-)

A i ja dzisiaj po wizycie, w nocy nie mogłam spać, bo mały mi strasznie po bokach skakał, i stwierdziłam, że napewno jeszcze ułozony jest poprzecznie, z tego wszystkiego ciśnienie mi wyszło 157/98, ale połozna powiedziała ze zobaczymy po wizycie, i faktycznie mój kochany synek zrobił mi niespodzianke i nawet nie wiem kiedy ułożony jest juz główka w dół:-) bo ja w przeciwieństwie do niektóych dziewczyn strasznie boje sie CC. Malutki rośnie ładnie, waży juz 2651g, wg USG cały czas jestem o 2 tyg do przodu. KTG ok, HB ładnie mi podskoczyła do 12,3 a 4 tyg temu miałąm 9. Szyjka zamknięta, łożysko super. GBS jeszcze mi nie pobrała bo powiedziała że dopiero po 36 tyg, akurat wizyte mam za 2 tyg.
A bałam sie że pomimo mojego intensywnego trybu życia, gdzie pracuje po 12 godz na stojaco to moge miec jakies rozwarcie, a tu wszystko szczelnie pozamykane.

super ze z dzidzia oki. Ja tez mam wysokie cisnienie :(

Ja tez dzisiaj bylam u pani doktor w Wawie na wizycie. Wyniki wpisała, pobadała mnie, stwierdziła ze Maluch bedzie duzy. Szyjka zamknieta i długa. A jaka długą macie szyjke? Ona mi powiedziala ze moja jest długa, a pozniej w dokumentach wyczytalam ze ma ok 2,5 cm - czy to jest długa??
Niestety z przejęcia ciśnienie mi znowu podskoczyło. I tak pierwszy pomiar to juz w ogole jakis koszmar wyszedl,drugi i trzecie lepsze ale tez jakas masakra. Nie wiem czemu tak sie dzieije, ale teraz w domu mam juz wszystko cacy :)

A badań zleciła mi tyle ze nie wiem jak ja pobranie krwi zniose, chyba na dwa razy pojde. Nie wiem, czy Wam tez zlecaja wszystkie badania jeszcze raz, te co byly na poczatku? Ja normalnie mam nawet powtorzyc przeciwciala w grupie krwi :szok:

Czekamy na wiesci od kolejnych dziewczyn jak tam po wizytach. Pozdrawiam

Loka a zmieniałaś lekarza? mój na pewno mi nie karze niczego robić już poza MRSA ale pdoejście mojego to zupełnie inne niż waszych lekarzy to dziewczyny pewnie lepiej Ci doradzą :) dobrze, że maluszek rośnie ładnie i zdrowo i u Ciebie też w porządku :)

lizzy ciekawe z tym rozejściem się mięśni brzucha, bo przeciez teraz tego nie widać prawda? na samym początku Ci to zdiagnozowali i masz obiecane, że zrobią to przy cc? pytam, bo też to mam i też będzie cc i w sumie nie wpadłam na to :O

Loka mój lekarz też mi kazał powtórzyć prawie wszystkie badania. Toxo, wr, i inne dobrze ze hiv nie bo to najdrozsze:)

Super że Maluszek rośnie a 2, 5cm szyjka w Twoim tyg to chyba faktycznie dluga jeszcze:)

reklama
Fajnie że same pozytywne wieści!!! Oby tak dalej!!!
Z badaniami to naprawdę od lekarza zależy, ja np. toxo już 3x robiłam.
A ciśnienie na badaniach to w ogóle według mnie o d... rozbić! Ja przez całą ciążę przed wizytami mam ok 130/90 a to jest zupełnie nieadekwatne do mojego stałego ciśnienia które wynosi ok. 90/60. Przed wizytami są takie emocje że moje ciśnienie o tyle skacze!!! Także Loka nie przejmuj sie!

Do góry