reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

dziewczyny odpoczywajcie, pijcie wodę i gratuluję udanych wizyt
ja też po wizycie wszystko super i uspokoiłam się wagą małego bo ostatnio wam pisałam że wg USG w 3 tygodnie dziecko przybrało 250g z 1400g na 1650g ale mignął prąd i nie bylam pewna tego pomiaru a dzisiaj wyszło że ma ok 2300g więc spoko, szyjka sie trzyma ale niestety CC bede miała no coż chyba już sie do tego przekonałam

reklama
Lizzy super że wszystko ok i że Adaś rośnie :) Ciekawe czy moje Maleństwo też tyle waży:) Ja wizyte mam dopiero 21 marca i licze po cichu ze bedzie mial juz Kubus 2500g.
Lizzy a powiedz, przypomnij mi czemu masz miec cc?

Gratuluję dobrych wizyt dziewczyny!
Dziś i mnie czeka widzenie z P. Doktorem :sorry: Dostanę opierdziel odnośnie wagi ale tym razem zamierzam polemizować.
Wczoraj się dowiedziałam, że GBS ujemny.
Ciekawa jestem w jakiej pozycji Tolcia się ulokowała tym razem.

Właśnie lizzy dlaczego cc?
Ja zaczęłam kombinować trochę i ostatnio się wybrałam do okulisty żeby mi jakieś przeciwwskazania znalazł ;-)
Jej jakie to badanie było nieprzyjemne, gałki oczne na wierzchu :szok: o tak :-D
Ale efektów to nie przyniosło, można przeć :-D

Dzieki za dobre słowa.
Moj poprzedni poród zakończył się cc po 8 godzinach bo nie było postepow porodu a dziecku zaczęłotetno spadac moja ginekolog powiedziała mi ze owszem moge spróbować rodzic SN ale z jej doświadczenia 95% porodów w takim przypadku kończy się jednak CC a poza tym ja mam rozejscie się mięśni na brzuchu i za jednym zamachem mi to zrobią więc jednak się do tego skłaniam żeby mieć cc żebym za jakiś czas znowu nie musiała iść pod nóż

Dzieki za dobre słowa.
Moj poprzedni poród zakończył się cc po 8 godzinach bo nie było postepow porodu a dziecku zaczęłotetno spadac moja ginekolog powiedziała mi ze owszem moge spróbować rodzic SN ale z jej doświadczenia 95% porodów w takim przypadku kończy się jednak CC a poza tym ja mam rozejscie się mięśni na brzuchu i za jednym zamachem mi to zrobią więc jednak się do tego skłaniam żeby mieć cc żebym za jakiś czas znowu nie musiała iść pod nóż

A to wszystko jasne. CC to faktycznie dobry pomysł w Twoim przypadku. Kurde jak już się zaczyna sn to lepiej żeby poszło bez komplikacji bo później to kobieta jak czołgiem przejechana, podwójnie wymęczona... jak dobrze by było mieć suwak na brzuchu :rofl2:

auliya trzymamy kciuki żeby maluszek wysiedział jeszcze te 4 tyg :) mamusia grzecznie słucha lekarza to maluszek też posłucha ;)

evelinka gratuluję udanej wizyty :)

lizzy to nic dziwnego, że cc, tak dla Ciebie faktycznie najlepiej :) super, że maluszek ładnie rośnie :)

an fotografia no szkoda z tym suwakiem na brzuchu, natura się nie spisała w tym temacie :p u mnie też brak jakichkolwiek przeciwwskazań do sn a wolałabym cc.

ja na wizytę szykuję się jutro, zobaczymy czy mała nie fiknęła jakoś bo coraz bardziej ją czuje po bokach i zastanawiam się czy czasem się w poziomie nie ulokowała..poza tym muszę mieć zrobione MRSA i może w końcu będę miała KTG bo do tej pory miałam jedno w Pl..

gratuluję wizyt.
'An-fotografia zapytaj swojego gina o cc. Mnie ostatnio powiedział, że weszło takie prawo, że jadąc na porodówkę można odmówić porodu sn i zażądać cc i podobno muszą zrobić...ale jak to wyglada w praktyce nie wiem.....
Mi np on będzie cc robił, ale gdyby coś się wcześniej zaczęło to skierowania na cc mi nie dał, bo twierdzi, że muszą zrobić.

Ja juz po wizycie. Dostalam inny antybiotyk mocniejszy bo swisty w plucach sa :/ ale na szczescie wysypka z brzucha zeszla. Z malutka tez ok serduszko bije tak jak powinno I pozycji nie zmienila. W moczu nieciekawy, wyslany do laboratorium. Za tydzien mam usg I obym juz wyzdrowiala.

reklama
'An-fotografia zapytaj swojego gina o cc. Mnie ostatnio powiedział, że weszło takie prawo, że jadąc na porodówkę można odmówić porodu sn i zażądać cc i podobno muszą zrobić...ale jak to wyglada w praktyce nie wiem.....

Mój zapewne nic o takim prawie nie wie ;-)
Chodzę do szkoły rodzenia, którą prowadzi położna oddziałowa z mojego szpitala. Mój lekarz polecił mi tę szkołę słowami: Tak pięknie dziewczyny po tej szkole rodzą :sorry: Ćwiczymy dwa razy w tygodniu - rozciągamy mięśnie krocza :-) Położne mówią nam o patentach, które ułatwiają poród sn itd. ogólnie jest wspaniale :rofl2: Tak się czuję, że gdybym zapytała o cc to mogłoby to urazić środowisko :-D

Ostatnio dziewczyna urodziła sn waga 4790g i pięknie poszło... hmm.

niunia12a ZDROWIEJ!

Do góry