madzikm76
Fanka BB :)
No to ja juz po wizycie :-)
Zbadala mnie lekarka na samolocie, powiedziala, ze tam wszystko ok, wziela pewnie posiew bo takim dlugim wacikiem, posluchala tetna dzidziusia- 140, powiedziala, ze bardzo dobrze.
Wyniki krwi mam bardzo dobre, a nic nie biore, zadnych witamin, nie mam przeciwcial, ogolnie wszystko ok, kolejna wizyta 18.03., za 3 tygodnie ;-)
Super wieści. Oby tak dalej :-)
Ja tez dzis po wizycie... Niestety wracam na kanape Syn w pelni gotowy i zdeterminowany na wyjscie... Mam go przetrzymac jeszcze dwa tygodnie, potem moge rodzic Choc dzis i wczoraj mialam takie skurcze i parcie na szyjke ze szczerze watpie czy dwa tygodnie to jeszcze potrwa... No ale oby. Pani doktor pobrala posiew i zlecila badania na HIV, kile i inne takie, chyba zrobie juz jutro zeby w razie czego byly. Ech, a tak mi dobrze bylo bez przymusu lezenia
Wieści wcale nie są złe. Synuś już prawie donoszony. Dzisiaj mąż rozmawiał ze swoją kuzynka z Polski, która jest położną z ponad 25letnim stażem i mówiła że dzieci z wagą 2500g i urodzone w pełnym 36 tygodniu ciąży nie są już wcześniakami. Dasz radę i nic się nie martw. Mnie zdążono podać tylko jeden raz sterydy dla Emmy a ładnie sama oddycha od początku, twojemu synowi, który jest starszy dwa tygodnie już nie są potrzebne :-)
Jouluatto na łóżeczko i grzecznie leżakujemy, dwa tygodnie to nie tak dużo.
Dziewczyny czy któraś z Was brała celeston na płucka dzidzi?
Ja dzisiaj dostałam drugą dawkę i czuję się po tym taka bardzo pobudzona jak po przynajmniej 5 kawach, serducho mi wali i mam czerwony swędzący brzuch jak zapytałam położnej czy to normalne bo wczoraj dostałam ziółka na uspokojenie i było ok a ta dzisiejsza Krystyna (jakaś niezrównoważona) z pyskiem do mnie czego wcześniej nie mówiłam i że wymyślam a ona woła lekarza dyżurnego - jakby mnie tym przestraszyć chciała (a kiedy miałam mówić jak mnie to na noc bierze) na szczęście pani dr była bardziej rozgarnięta i powiedziała że tak może być ale wysłała mnie na krew do tej położnej która z taką przyjemnością wbijała igłę jakby chciała powiedzieć "było się nie odzywać" na bank będzie siniak :/ Cholewka one przecież od tego są że jak ma się wątpliwości to mam prawo zapytać a ona ma udzielić odpowiedzi. Wkurzyłam się aż skurczy dostałam wrrry
Mam nadzieję że jutro zapadnie jakaś konkretna decyzja bo na razie to nic nie wiem. ..
Współczuję kontaktu z tak niemiła babą. niektóre osoby zdecydowanie nie powinny pracować w służbie zdrowia
Jestem po wizycie, jak zwykle wszystko w porządku, ciśnienie ok, szyjka też, rozwarcia brak, i dostałam pochwałę, że wreszcie przytyłam Ważę już 51,5 kg. Na pierwszy zapis ktg mam przyjść dopiero za miesiąc, no i zrobić badanie na paciorkowca. O dziwo poprawiła mi się morfologia, już prawie anemii nie mam, normalnie szok!
Piękne wyniki! :-)