reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Dziewczyny gratuluję wszystkich udanych wizyt:)
I witam w klubie 2 synków:)

Ja wczoraj także byłam na połówkowym, i umnie wszystko ok, synek rośnie jak szalony, waży juz 600g, (aż nie dowierzałam że az tyle), jest o 2 tyg większy niż termin z OM, a więc termin z USG znowu mi sie przesunął na 10 kwietnia. Wszystkie pomiary wzorowe. widziałam malutkie paluszki, policzyliśmy z gin, i jest po 5 :-)u rączek i nóżek. teraz wizyte mam 10 stycznia i dostałam skierowanie na mocz, morfologie, CRP, ponownie toksoplazmozę i glukozę. I na następnej wizycie robimy 4D.

Czy wy tez na połówkowym dostaliście na wizycie reklamówkę gadżetów? Niby nic takiego a cieszy, były oczywiście broszurki różne do poczytania, ale także całe opakowanie witamin Centrum Materna, butelka Avent, pampers, smoczek Avent i próbki balsamów na rozstępy:-)

nic nie dostałam :(

Anacona, nie przejmuj sie ani mezem ani lekarzem, grunt zebys Ty sie dobrze czula i maluch. A lekarz tez madry z takimi zartami... :/

Chlopy to w ogole powinny miec zakaz wypowiadania sie na temat wagi i diety kobiet w ciazy bo tylko to wkurza... Moj tez sie czepia i usiluje wmowic, ze wszystkie Polki maja w ciazy obsesje na punkcie wagi i wszystko robia zeby tylko nie tyc w ciazy, choc powinny... W liczbie tych z obsesja mieszcze sie tez naturalnie ja, bo nie pochlaniam 5 pelnych, najlepiej tlustych, posilkow dziennie i nie poprawiam tego polowka tortu, 10 litrowym kubelkiem lodow i sloikiem sledzi, jak wnioskujac z jego opowiesci czynia statystyczne Niemki "bo w ciazy trzeba jesc"... Ja niczego sobie nie odmawiam, jem ile organizm chce, a ze chce malo no to co ja poradze... Wiem ze on po prostu o mnie dba i chce dobrze, ale wkurza mnie to nieustanne gadanie ze jem za malo, bo mam wrazenie jakby mowil ze zle dbam o malego :(

ale przytyłaś coś, tak?

reklama
No powiem Wam, że mnie w 1 ciąży gin pilnował z wagą;-) Cały czas powtarzał, że tak do 2 kg miesięcznie to można, a powyżej to już za dużo, i że dla dziecka to też nie dobrze.... pamiętam, że jak 2 miesiąc z rzędu przytyłam po 2,9kg to mnie patologią straszył:-D:-D

teraz powiem wam, że też zwraca dużą uwagę na kg. A że się pilnuję to tylko 1,4kg teraz mi przybyło:tak::tak: I wiecie co ja jakoś do niego pretensji nie mam:-DMoże mniej przytyje. w poprzedniej ciąży przytyłam 11kg. A będąc na tym etapie co teraz było mnie więcej o 5kg, więc mam 2 kg w zapasie:D

Wiecie co, najbardziej wkurza mnie to że ja na prawdę dużo nie jem, w sumie to tak jak przed ciążą a jak już mam większe ssanie to staram się jeść dużo warzyw i owoców a i tak regularnie co 4tygodnie mam 2kg+ :-p. Z Kubą nie powiem oj tam to pizza co drugi dzień i duuużo jadłam ;-). Właśnie pytałam mamy jak to u niej było i ona mówi że za każdym razem czyli 3razy miała 20kg+ a waży 57kg i ma świetną figurę pocieszyła mnie że szczupłość mamy w genach więc będzie ok :-).

Na pocieszenie poszłam dzisiaj do 5.10.15 i obkupiłam moje dzieciaczki :-).

Wiecie co, najbardziej wkurza mnie to że ja na prawdę dużo nie jem, w sumie to tak jak przed ciążą a jak już mam większe ssanie to staram się jeść dużo warzyw i owoców a i tak regularnie co 4tygodnie mam 2kg+ :-p. Z Kubą nie powiem oj tam to pizza co drugi dzień i duuużo jadłam ;-). Właśnie pytałam mamy jak to u niej było i ona mówi że za każdym razem czyli 3razy miała 20kg+ a waży 57kg i ma świetną figurę pocieszyła mnie że szczupłość mamy w genach więc będzie ok :-).

Na pocieszenie poszłam dzisiaj do 5.10.15 i obkupiłam moje dzieciaczki :-).

ja przytyłam 1,700 ale wszystko w 2 tygodnie. Po prostu masakra :(
Ja super figury nie mam więc wszystko pow 5 kg. doprowadzi mnie do szału :(

A ja dziś,z racji tego,że wczoraj wieczorem popieścił mnie prąd,wylądowałam na IP dla sprawdzenia tego,czy wszystko z Synciem w porządku,bo nie chciał mi dać o sobie znać rano. :-( Całe szczęście,kręcił się i wiercił i serduszko waliło 152 u/min. :-D Dyżur miała moja Pani doktor akurat i aż się ucieszyła,że w końcu i Jej się ujawnił,jako Chłopiec. :-D Zdjęcie potwierdzające poniżej. :-p

płeć.jpg

Załączniki

• płeć.jpg
    płeć.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 122
A ja dziś,z racji tego,że wczoraj wieczorem popieścił mnie prąd,wylądowałam na IP dla sprawdzenia tego,czy wszystko z Synciem w porządku,bo nie chciał mi dać o sobie znać rano. :-( Całe szczęście,kręcił się i wiercił i serduszko waliło 152 u/min. :-D Dyżur miała moja Pani doktor akurat i aż się ucieszyła,że w końcu i Jej się ujawnił,jako Chłopiec. :-D Zdjęcie potwierdzające poniżej. :-p

Zobacz załącznik 599180

no to super ze chlopczyk i ze zdrowiutki!

Zobacz załącznik 599180

coś ty zrobiła?
Masakra. Dzięki Bogu, że nic się nie stało i mały cały i zdrowy.
Zdjęcie bomba :)

reklama
Dziewczyny, orientujecie się czy skoro idę dzisiaj na wizytę to lekarz może wystawić mi zwolnienie, mimo iż obecne kończy mi się za 3 dni? Czy dopiero za 3 dni będę mogła pójść po L4?

Do góry