reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

czesc dziewuszki tydzien temu mialam badanie polowkowe, moja corcia wazyla 540g w 23tyg.1d, zastanawiam sie czy waga nie jest za niska:-( jak jest z waszymi pociechami???gdziesz przeczytalam ze niektore maluszki w 22 tyg wazyly 700 gr... jestem przewrazliwiona, rok temu pochowalam swojego aniolka (25tyg) teraz kazda ciaza bedzie dla mnie bardzo stresujaca...:-( jak wasze pociechy rosna

moja w 23 miała 470

reklama
Gosia moja malutka w 23 tc ważyła 465 g :-) i lekarz powiedział że wszystko ok :-) wszystko będzie dobrze główka do góry i same pozytywne myśli :-)

myslalam ze jest mala, kazde malenstwo rosnie swoim tempem, zapewne kazdy przyrost jest inny, indywidualny, jedne maluszki przybieraja szybciej zas inne nadrabiaja pozniej :tak:

dziekuje Wam za odp , a tu moja najkochansza pociecha, smieszka zdjecie z 23tyg.1d.
, CAM00359.jpg

Załączniki

• CAM00359.jpg
    CAM00359.jpg
    8 KB · Wyświetleń: 89
gosia13586 ja dzisiaj byłam na badaniach i w 23t2d Mały waży 570 gram więc wydaje mi się, że wynik Twojej córci jest prawidłowy. A tak swoją drogą to piękny ma uśmiech :-)

A tak w ogóle to pochwalę się, że wizyta była bardzo udana. Mamusia ma idealne wyniki, synuś się idealnie rozwija, a łożysko się idealnie uniosło :-) Udało się nawet podejrzeć buźkę, bo wcześniej Mały nie chciał jej pokazać. Siurakiem machał jak szalony i niemal na każdym ujęciu było go widać, ale twarz zasłaniał rękami. W każdym bądź razie usteczka ma po mamusi i zrobił mi śliczny dziubek. Najpierw się zmartwiłam, że przecież chłopcom nie pasują duże usta, ale zaraz poczułam przypływ dumy, że jednak coś tam po mnie odziedziczy i przestało mi to przeszkadzać :-)

2013-12-16 18.14.12.jpg

Załączniki

• 2013-12-16 18.14.12.jpg
    2013-12-16 18.14.12.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 80
Widze ze dzis dzien z USG w tle :)

Gosia, piekny usmiech! :)
Agunia, cudny synek! :)

Nasz tez sie dzis ladnie pokazal i pierwszy raz wyglada "dzidziusiowo" :)
W 25tyg (24wg USG) wazy 641gr i ma wszystko "na miejscu".

Niestety lozysko nadal w zlej pozycji, zeszlotygodniowa poprawa byla najwyrazniej chwilowa. Za to szyjka ok.

A to nasz synus :)

ImageUploadedByForum BabyBoom1387218832.462571.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1387218832.462571.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1387218832.462571.jpg
    18,4 KB · Wyświetleń: 86
Ostatnia edycja:
Dziewczyny słodkie te Wasze pociechy:) oj już nie mogę doczekać się środy:)) Mam nadzieję że wszystko w porządku:))

dziekuje Wam za odp , a tu moja najkochansza pociecha, smieszka zdjecie z 23tyg.1d.
, Zobacz załącznik 599312

gosia13586 ja dzisiaj byłam na badaniach i w 23t2d Mały waży 570 gram więc wydaje mi się, że wynik Twojej córci jest prawidłowy. A tak swoją drogą to piękny ma uśmiech :-)

A tak w ogóle to pochwalę się, że wizyta była bardzo udana. Mamusia ma idealne wyniki, synuś się idealnie rozwija, a łożysko się idealnie uniosło :-) Udało się nawet podejrzeć buźkę, bo wcześniej Mały nie chciał jej pokazać. Siurakiem machał jak szalony i niemal na każdym ujęciu było go widać, ale twarz zasłaniał rękami. W każdym bądź razie usteczka ma po mamusi i zrobił mi śliczny dziubek. Najpierw się zmartwiłam, że przecież chłopcom nie pasują duże usta, ale zaraz poczułam przypływ dumy, że jednak coś tam po mnie odziedziczy i przestało mi to przeszkadzać :-)

Zobacz załącznik 599327

Widze ze dzis dzien z USG w tle :)

Gosia, piekny usmiech! :)
Agunia, cudny synek! :)

Nasz tez sie dzis ladnie pokazal i pierwszy raz wyglada "dzidziusiowo" :)
W 25tyg (24wg USG) wazy 641gr i ma wszystko "na miejscu".

Niestety lozysko nadal w zlej pozycji, zeszlotygodniowa poprawa byla najwyrazniej chwilowa. Za to szyjka ok.

A to nasz synus :)

Zobacz załącznik 599330

laski ale ja wam zazdroszczę tych zdjęć z buziulkami :) cudne są. Takie już dzieciaczki a jeszcze tyle czasu w brzuszkach posiedzą :)

Super zdjęcia dziewczyny, piekne maluszki!!

gosia13586 usmiech bomba! :D

Nieznajoma1979 to duży chłopak Ci rośnie! moja babcia zawsze mówiła, że sen jest najlepszym lekarstwem więc jak się nie za dobrze czujesz to śpij i cały dzień :) najważniejsze żebyś była zdrowa :) a maluszki już sobie niezły cyrk w brzuchach urządzają :p

reklama
Jezuniu,jakie tu piękne dziubeczki na tych zdjęciach! Ja straaasznie bym chciała jakieś takie buźkowe... Ciekawe,czy,jak w styczniu poproszę lekarkę,to mi takie wydrukuje... I Zuzia już by też chciała Brata zobaczyć. :-D

A co do prądu... To moja lampka nocna mnie tak potraktowała. :-( Ale strachu nie życzę nikomu... Tak się rano zryczałam,że nie mogli mnie uspokoić... :-( :zawstydzona/y:

Do góry