reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

moj lekarz tez mi nie kazal liczyc, ale ja tez czuje przez caly dzien co jakis okres jak sie rusza, czy kopnie, ale czasem tez mnie denerwuje, bo ja zjem a on sie nie rusza :-/ ale moze sobie wlasnie spi i juz :-)

reklama
o kurczaczek
dzisiaj się goliłam przed wizytą i chyba powtarzam chyba wylazł mi czop śluzowy :szok: ja wiem że to nic może nie znaczyć i mogę czekać jeszcze długo ale....
przy poprzednim razem nie widziałam czopa wiec nie mam porównania
kurczaczek

Auliya, przepraszam, że wystraszyłam:( z drugiej strony, lepiej niczego nie przeoczyć, skoro tak to się może tragicznie skończyć. A miednica to mi od dawna się delikatnie poszerzała i ból był zupełnie znośny, a to co wczoraj mnie dorwało to istny koszmar. Na szczęście dzisiaj (odpukać) jest dobrze.

Lizzy, nie chcę Cię martwić moja droga, ale mi odszedł w zeszły wtorek i cisza :crazy::crazy::crazy::crazy: plus ponad 3 tygodnie temu opadł mi brzuszek i naprawdę się przygotowałam, że coś będzie się działo już na początku kwietnia, a tu nic. Dobrze, że nie jestem ciśnieniowiec, bo bym dostała szału:D

Patuśka ja wole przeczytac Twoj post niz odebrac tel. od tescia z taka informacja... tu wiem, czego moge sie spodziewac w postach. ja mimo wszysto wole sie baczniej przyjrzec ruchom malucha wiedzac ze to faktycznie ważne a i tak Ty byłaś w gorszej sytuacji bedac obok w szpitalu...
A tak naprawdę to wystraszyl mnie Olo jak siedzial cicho a nie Ty :happy:

o kurczaczek
dzisiaj się goliłam przed wizytą i chyba powtarzam chyba wylazł mi czop śluzowy :szok: ja wiem że to nic może nie znaczyć i mogę czekać jeszcze długo ale....
przy poprzednim razem nie widziałam czopa wiec nie mam porównania
kurczaczek

spokojnie :) z tym czopem to slyszalam ze jest tak, jesli mialas z zabarwieniem krwistym to szybko powinno juz pojsc, a jesli tylko taki jasny to jeszcze moze byc nawet do 3 tygodni. Tak czy siak - trzymam kciuki, dzidzia juz duza wiec da sobie rade w razie czego :)

a ja juz po KTG - Maluch przysnał w trakcie wiec musialam go budziec, jak obudzialam to kopał w te kółeczka. Generalnie skurczy wiekszych nie mialam, ale z tych malenskich co mialam to juz nie takie krotkie tylko dłuzsze. Ale jeszcze nic sie nie rozkreca wiec nie ma co sie szykowac :)

Mam tez juz wyniki krwi - sa ok, z moczem znowu nienajlpiej ale jakos mnie to juz nie dziwi :) czekam jeszcze na posiew i zobaczymy co powie lekarz. Wizyta we wtorek w Warszawie :) no ciekawa jestem co tam sie kroi.

hej ja już po wizycie
tajnej bo nawet chłopu o niej nie mowiłam żeby mnie nie wyśmiał ;-)

troche sie uspokoiłam ale tylko troche

lekarz zmierzył ilość wód wynik wyszedł mniejszy AFI 25 (wcześniej 28) czyli dalej jest dużo ale mniej niż ostatnio, chociaż podsumowanie było takie że z tym AFI jest jak z wagą dziecka to jest tylko SZACUNKOWE i zależy od wielu czynników w tym tygodniu ciąży to ich martwi jedynie kiedy AFI jest ponad 35

co do czopu to faktycznie sie ruszył, szyjka też jest krótsza ale tym sie nie martwie bo ostatnio bez szyjki chodziłam jeszcze 1,5 miesiaca
więc czekam do 23 kwietnia na cesarkę i na to sie nastawiam:rofl2: a na co czeka moj syn to zobaczymy

reklama
Lizzy cieszę się że Cię troszkę wizyta uspokoiła :tak: Może z tymi wodami faktycznie tak jest. Mnie przecierz do szpitala m.in. z małowodziem przyjmowali a w końcu okazało się że nie jest tak źle:) A teraz to nawet i prawidłowo:) Mam nadzieję, że i u Ciebie to kwestia jakiegos bledu, badz co badz stresujacego:confused2:

Jejciu jak ja nie mogę doczekać się wizyty:/ a tu jeszcze tydzień:sorry:

Do góry