reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Akana no to może Ci się coś ruszy po tym badaniu. Oby bo już po terminie więc Ci się należy! Trzymam kciuki.

Auliya u mnie na ktg tydzień temu pisały się skurcze co 10 minut takie 70-90%. I to nie takie krótkie piki tylko ładne sinusoidy. I co??? I nico... Łażę dalej z tymi skurczami. I pewnie jeszcze trochę pochodzę. Ale mogłam się tego spodziewać po pierwszym porodzie, bo było dokładnie tak samo..... Koszmarnie męczące to jest.

reklama
No powiem Wam dziewczyny, że po tym co widziałam tydzień temu też zaczęłam zwracać baczną uwagę na ruchy i lekarka powiedziała mi tak: mam rano, po południu i przed spaniem naliczyć co najmniej po 4 solidne ruchy, a jeśli w ciągu dwóch takich serii będzie ich za mało albo nie będzie żadnych ruchów, to jechać na IP. Wiadomo, że teraz dzieciaczki nam się mniej ruszają, bo mają mało miejsca, ale jednak jak tu się nie denerwować:(

Nina, jeszcze tylko kilka dni i Ci się na pewno zacznie, zobaczysz Kochana:* Weź sobie jakiś serial oglądnij, z kilka sezonów :-D

Auliya jak Ci kazali ruchy liczyć? Bo mój Szkrabik znów ma ciche dni:/ Ohhhhh nie lubie tak bo bardzo sie wtedy martwie:( Niby mowil mi lekarz ze w ciagu dniaminimum 10 ruchow musi byc i najlepiej je obserwowac po jedzeniu. Ale co z tego jak Kubus czasami nie reaguje na jedzenie:(
Po wiekszym posilku mam się polozyc i w ciagu 2h min 6-10 ruchów ma być

Marcia ja sobie zdaje sprawe ze to nic nie oznacza ale ja matematyk z wyksztalcenia więc mnie te sinusiki cieszą :)
Patuśka no ja min. przez Ciebie tak dzis prawie zaczelam panikować... zajelam się obiadem pozniej pazurki skrocilam pokrecilam sie po chacie i stwierdzilam, ze cos się dawno Olek nie odzywał poszturchalam go a on nic... no ale sie wkoncu przyciągnął i zaraz wyszlam na ktg. Tam tez byl spokojny na początku żartowniś mały. Męża uczulilam ze jak brzuch szturcham to nie krzywde dziecku robie tylko sprawdzam czy u niego wszystko ok.
Patuska a te bóle to nie rozszerzenie sie miednicy?
Choc moj Olo jak kopnie czasem w nerw to gwiazdy widze a noga xala dretwieje...

Marcia Tobie to ja współczuję Kochana tych skurczy bo zmęczą Cię przed porodem strasznie:(

Jak widze co lekarz to inna szkoła liczenia ruchów:/ Ale fakt jak tu się nie stresować gdy dziecko mało się rusza. Powiem szczerze że jak dla mnie to Kubuś może szaleć cały dzień:) Niech śpi ze mną w nocy:)

Kroczku ja do tej pory liczyłam kiedy po 9ej pojawiło się 10 ruchów tak jak było na oddziale jak leżałam... teraz wspomniałam, że mały coś spokojny był i aż mnie wystraszył dlatego prosiła o liczenie po posiłkach. Nie uspokaja mnie to jednak bo jak standardowo rusza się caaaaaaały czas i nie ma pół godziny bez kopniaka to jak ja się mam nie stresować?? no i zwykle zaczepiany odpowiadał a tu wczoraj nic chyba z 10-15 minut.

Mnie tez ginka nie mowila o liczeniu ruchow, ale zawsze na wizycie pyta czy dobrze czuje ruchy. A poniewaz moj maluch nalezy do tych aktywnych to akurat nie mam problemu. I jakos nie stresuje sie kiedy ma spokojniejszy dzien, bo wiem ze potem nadrobi.

moj tez kazał liczyc, ale metode kazal sobie samemu wybrac :) wiec licze po posiłku - musi byc w ciagu godziny ok 10 ruchów. Oj jak cos zjem to mam disco w brzuchu :) wiec problemów nie ma. Dzisiaj KTG..oj jaka jestem ciekawa co tam wyjdzie :) no i czy mam jakies skurcze czy nie, bo cos dziwnego odczuwam od kilku dni ale nie wiem czy to to :)

A no właśnie co lekarz to inna metoda a co dziecko to inny rodzaj ruchu:) Kubulek rano, po poludniu i wieczorem sie rusza ale nie non stop. Zdarzaja mu sie aktywniejsze dni ale sporadycznie. Nie działa na niego niekiedy tez jedzenie przekasek a i zadrza sie ze po wiekszym posilku tez nie raczy sie ruszyc:/ Wtedy zlosci mnie i stresuje to bardzo bo sie martwie. Wczoraj zrobil sobie 3h przerwy wieczorem i nawet kolacja nie pomogla:( Ale Hrabia :) okolo 23 sie przebudzil

reklama
Moj zawsze ruszał się baaaardzo bo ma dużo miejsca a dzisiaj w nocy i teraz jakoś mniej ale te przepisowe 10 ruchów jest może to jest spowodowane tym że mi troche te wody spadły bo dzisiaj na wadze było kilo mniej wizytę mam wieczorem to zobaczymy

Do góry