reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
truskawkowa ale ja jestem kilka dni do tyłu niż Ty
Ty juz elegancko 37 tydzien a ja 36 dopiero no i do tego sa święta 20-21 więc mojej lekarce ta data najbardziej pasowała

Truskawkowa mnie lekarz też powiedział, że planowo zrobi mi cc dopiero w 39tc czyli po 22 kwietnia. Licze jednak że po wyjęciu krążka za tydzień Kubuś sam się wypchnie na świat. Chciałabym na święta być w domku na Boberkach:)

No mi już przebąkiwał, że jak 14 mnie weźmie to wyjdę może nawet......w 1 święto:szok::confused2: Niezbyt mi się ten plan podoba.....wcześniej wspominał o wyjściu 18......ale w sumie co ma być to będzie...

mi wszystko jedno kiedy tylko mąż ostatnio bąka że może w urodziny starszaka jednak było by fajnie, no pogrzało go chyba!!! ja bym chciała by mieli osobne święta choć syn nie ma nic przeciwko (przynajmniej tak twierdzi)... ja mogę do przyszłego tygodnia spokojnie poczekać tak by były pełne 39tc :happy: myślę, że z dwu tygodniowym maluchem to mnie mąż pod opieką mamy zostawi i pojedzie w góry tak jak planowaliśmy ze starszym.

Auliya he my z mężem planujemy wyjechać chociaż na kilka dni w góry z Kubusiem:) Oczywiście jak da się radę i Kubulek nie bedzie bardzo marudny:) Oboje od kilku lat nie mielismy urlopu jako takiego a teraz to juz nam sie porzadnie nalezy:)

Ale myślę że Twój starszy synek będzie zadowolony z wycieczki:tak:

Truskawkowa no gdzie Cie w swieta do szpitala chca zapakowac?

Kroczku w 1 święto niby miałabym wyjśc-chyba, że maluch zrobi psikusa i w święta zechce się rodzić:confused2: To ja już wole opcję 14 szpital a w to 1 swięto wyjść-a co niech mąż święta przygotuję:-D:-D:-D

reklama
Ja cały czas mówiłam, że nie chcę 10.04. a na wczorajszej wizycie gin polecił mi się stawić 09.04. na badanie do szpitala i powiedział, że jak będą dobre warunki to w czwartek z torbą do szpitala i pod kroplówę :baffled:
Więc teraz jest mi wszystko jedno, w sumie to chciałabym mieć to już za sobą bo wizja jaką mi wczoraj lekarz przedstawił... no przeraziła mnie :szok:

Tola nadal ślepkami do góry ustawiona i główka wysoko, wciska się w kość miednicy po lewej, ustawienie skośne... straciłam już nadzieję, że się wstawi w kanał główką zanim wyląduję na oddziale.

Plan jest taki, że podłączamy kroplówę, czekamy do pełnego rozwarcia, i dopiero po długości drugiej fazy porodu będziemy wiedzieć, czy wchodzi w kanał rodny twarzą do pępka czy do kręgosłupa... jak parcie będzie się przeciągać do 45 minut to chyba źle się wstawiła... no ku**a :szok:

Ja panikuję czy Wy też widzicie coś nie halo w takim podejściu?

Do góry