reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Akana to jak wymyślisz jak dziecko z brzucha wykurzyć bez oxy to daj proszę znać bo mam termin pojutrze, dostaje już szału w tej ciąży a nie działa na mnie ani seks ani sprzątanie, chodzenie po schodach, targanie zakupów na piąte piętro, generalnie nic nie działa.

ja dziś po wizycie i generalnie bez zmian, z małą wszystko dobrze, wody w porządku, z Lilki się zrobił niezły grubasek i do tego długi, nigdzie jej się nie spieszy i mam sobie czekać a jak nic nie pójdzie samo to od przyszłego tygodnia przejmuje mnie pod opiekę szpital.

reklama
nina - a grzebali Ci za przeproszeniem w jaskini? :-) Bo mi pogrzebał i teraz proszę ja Was w ramach podgrzania atmosfery stwierdzam uroczyście że mam tzw "stawianie macicy" co dobre 5- 10. Nie boli jakoś przeokrutnie, ale tak jeszcze nie było. Zatem... na to konto zrobiłam sobie drugą herbatkę :-p

akana hhahaha nie nie grzzebali mi w jaskini ;) nie zrobili tego ani razu od początku ciąży i nie zamierzają chyba aż wejdę do szpitala że rodzę, takie tu zwyczaje ;) a co to to stawianie macicy?? bo brzmi co najmniej groźnie..

To po prostu skurcze, ale na tyle słabe i mało bolesne co odbierane bardziej jako napięcie brzucha, twardnienie... z tą bolesnością w tej chwili to już bym dyskutowała bo czuję dość... dość...konkretnie :-p

Jotemka - no strach mnie obleciał bo nawet ostatnie rzeczy już do torby włożyłam i przygotowałam na jutro Młodych do szkoły. Jeśli to fałszywy alarm to bardzo przekonywujący. Nie wiem tylko jak się to ma do tego - "pochodzenia" :cool2:

Melduje sie po KTG oczywiscie wszystko w normie ... mialam 3 male skurczyki tak co10-15minut wyszło Wy o jakichs % piszecie a u mnie liczbowo... nijak sie na % niw da przestawic bo w trakcie potrafiła polozna skale zmienić jak się za wysoko pisało.
Ja miałam dzisiaj 1szy eaz od 0! Zawsze było min 20-30. No i na tych 3 skurczach to sobie do 50 paru wędrowało, oj piekne sinusy były :) tylko oczywiscie ja nie czułam tylko brzuch twardszy ale to musialam reka sprawdzic.
Dostalam instrukcje jak liczyć ruchy bo maly len siedział dzis spokojnie i sie prawie nie ruszał.

Akana mam nadzieję że Ci sie szybko rozkręci chociaż bys miała ladna date w nagrodę 04.04.14 :)

reklama
Auliya jak Ci kazali ruchy liczyć? Bo mój Szkrabik znów ma ciche dni:/ Ohhhhh nie lubie tak bo bardzo sie wtedy martwie:( Niby mowil mi lekarz ze w ciagu dniaminimum 10 ruchow musi byc i najlepiej je obserwowac po jedzeniu. Ale co z tego jak Kubus czasami nie reaguje na jedzenie:(

Do góry