reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Akana to jak wymyślisz jak dziecko z brzucha wykurzyć bez oxy to daj proszę znać bo mam termin pojutrze, dostaje już szału w tej ciąży a nie działa na mnie ani seks ani sprzątanie, chodzenie po schodach, targanie zakupów na piąte piętro, generalnie nic nie działa.

ja dziś po wizycie i generalnie bez zmian, z małą wszystko dobrze, wody w porządku, z Lilki się zrobił niezły grubasek i do tego długi, nigdzie jej się nie spieszy i mam sobie czekać a jak nic nie pójdzie samo to od przyszłego tygodnia przejmuje mnie pod opiekę szpital.

reklama
nina - a grzebali Ci za przeproszeniem w jaskini? :-) Bo mi pogrzebał i teraz proszę ja Was w ramach podgrzania atmosfery stwierdzam uroczyście że mam tzw "stawianie macicy" co dobre 5- 10. Nie boli jakoś przeokrutnie, ale tak jeszcze nie było. Zatem... na to konto zrobiłam sobie drugą herbatkę :-p

akana hhahaha nie nie grzzebali mi w jaskini ;) nie zrobili tego ani razu od początku ciąży i nie zamierzają chyba aż wejdę do szpitala że rodzę, takie tu zwyczaje ;) a co to to stawianie macicy?? bo brzmi co najmniej groźnie..

To po prostu skurcze, ale na tyle słabe i mało bolesne co odbierane bardziej jako napięcie brzucha, twardnienie... z tą bolesnością w tej chwili to już bym dyskutowała bo czuję dość... dość...konkretnie :-p

Jotemka - no strach mnie obleciał bo nawet ostatnie rzeczy już do torby włożyłam i przygotowałam na jutro Młodych do szkoły. Jeśli to fałszywy alarm to bardzo przekonywujący. Nie wiem tylko jak się to ma do tego - "pochodzenia" :cool2:

Melduje sie po KTG oczywiscie wszystko w normie ... mialam 3 male skurczyki tak co10-15minut wyszło Wy o jakichs % piszecie a u mnie liczbowo... nijak sie na % niw da przestawic bo w trakcie potrafiła polozna skale zmienić jak się za wysoko pisało.
Ja miałam dzisiaj 1szy eaz od 0! Zawsze było min 20-30. No i na tych 3 skurczach to sobie do 50 paru wędrowało, oj piekne sinusy były :) tylko oczywiscie ja nie czułam tylko brzuch twardszy ale to musialam reka sprawdzic.
Dostalam instrukcje jak liczyć ruchy bo maly len siedział dzis spokojnie i sie prawie nie ruszał.

Akana mam nadzieję że Ci sie szybko rozkręci chociaż bys miała ladna date w nagrodę 04.04.14 :)

reklama
Auliya jak Ci kazali ruchy liczyć? Bo mój Szkrabik znów ma ciche dni:/ Ohhhhh nie lubie tak bo bardzo sie wtedy martwie:( Niby mowil mi lekarz ze w ciagu dniaminimum 10 ruchow musi byc i najlepiej je obserwowac po jedzeniu. Ale co z tego jak Kubus czasami nie reaguje na jedzenie:(

Do góry