reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

reklama
Super Marcia :-) Chociaz z tego co pamiętam to Tobie w sumie nie spieszy sie jeszcze rodzic w marcu:-) Trzymam kciuki aby Ignaś wytrzymał do kwietnia.

Ja tez juz po wizycie, i jestem zadowolona, bo u mnie cisza. Na KTG żadnych skurczy, a na badaniu zero rozwarcia, szyjka długa i twarda, mały co prawda ułożony głowka w dół, ale jeszcze nie jest na dole w kanale rodnym. Lekarka powiedziała że spokojnie do 2 tyg napewno nie rodzę, wizyte mam za 2 tyg wiec zobaczymy co wtedy.

I moge o sobie powiedzieć że jestem tytanem, bo przeciez przy moim trybie życia, w ciągłym biegu i cały czas 7 dni w tyg w pracy a tu nic nie przyspiesza porodu:-)

A i malutki waży 2850g wiec niech jeszcze troszke nabierze ciałka w brzuszku

Ja tez po wizycie. Wszystkie wyniki sie unormowaly co mnie bardzo cieszy. Glowka w kanale, corcia gotowa do porodu. Nastepna wizyta za tydzien ale watpliwe zebym jej doczekala . Zobaczymy:-D

Super marcia czyli co ustawiasz się w kolejkę i czekasz na swoją kolej

No z ust mi to wyjęłaś :D Marcia a bałaś się, że pomimo skurczy szyjka ze stali będzie...
Oliwia te 2 tygodnie to jak piszesz maluszek może jeszcze trochę przybrać
niunia ja mam główkę wstawioną od końca stycznia a maluszek grzecznie siedzi u mamy.

zobaczymy co będzie po dzisiejszej bieganinie koło starszaka...

czyli same dobre wieści dziś z wizyt :) super, oby tak dalej szło :)

Oliwia uważaj na siebie bo nie znasz dnia ani godziny jak się maluch zdecyduje ;)

Niunia to czekamy na malutką jak już taka gotowa i chętna do przyjścia na świat :)

Niunia to jedziemy na tym samym wózku. Jesteśmy w tym samym czasie ciąży a nasze dzieci gotowe do wyjścia. Ciekawe czy sprawdzą się przewidywania naszych lekarz i tak im się pośpieszy.
Aa zapomniałam napisać że morfologia mi się jeszcze bardziej poprawiła :-) i hemoglobinę mam 13,5!!! Normalnie rewelacja. Tylko płytek krwi mam mało bo tylko 97 tyś. a to może być problem przy znieczuleniu :-( no ale na razie tym się nie martwię.

Oliwia, Niunia, Marcia to bardzo dobre wieści:)

Oliwka uwazaj bo urodzisz w czasie pracy:-D

Marcia a ile trzeba miec tych plytek krwi zeby nie byl to problem ze znieczuleniem? Zaciekawilas mnie teraz.

Dziewczyny faktycznie robi nam sie marcowy watek z kwietniowego:) Ciekawe czy ktoras przenosi ciaze:)?

No ja też się melduję po wizytach.

Chyba zrobię się drugą Viltutti!!! Wizyty ogólnie ok, wyniki super, mały głową w dół waży 3400g:szok: ja przez 2 tygodnie ponad 2kg przybrałam:szok::wściekła/y:... Tylko oznak porodu ZERO!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Piersi nie reagują, szyjka długa zamknięta jak nie wiem co, skurczy brak i ogólnie nie jestem pocieszona... Bo z usg mały ma wszystko rozwinięte na skończony 39tc i sporą wagę więc mógłby już śmiało opuszczać mój brzuch....

Z zaleceń mojej lekarki, robić wszystko według zasady "S"
seks, sprzątanie, sklepy, stymulacja sutków...
Muszę jakoś pobudzić tą moją szyjkę, tylko że ja już daaawno to wszystko robię a tu nic:no:... Jak tak dalej pójdzie to ja się wpiszę w kolejkę jako pierwsza do przenoszenia ciąży AAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!:no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Więc humor mam nie za specjalny, a do tego widzę że mamy kolejne dwa maluszki... NORMALNIE ŚWIETNIE:crazy:....

reklama
Magda spokojnie jesxcze masz troche czasu do terminu. A sytuacja moze zmienic sie z minuty na minute. Jak ma sie zaczac to sie zacznie i nawet nie bedziesz wiedziala kiedy. A my z objawami mozemy rownie dobrze chodzic jeszcze z tydzien lub dwa. Tylko my bedziemy mialy juz dosyc i bedziemy zmeczone a Ciebie moze zlapac znienacka i pojsc szybko.

Mnie nadal skurcze mecza i brzuch pobolewa. Musze zaczac je liczyc i zobaczyc czy regularne. A w domu jestem sama z Tymkiem. Mama pojechala do teatru a maz wroci nie wczesniej niz za dwie godziny.

Kroczek ogolnie plytki powinny byc w normie, bo one odpowiadaja za krzepliwosc krwi. Jezeli sa obnizone to istnieje ryzyko ze podczas wbijania sie w kregoslup przy znieczuleniu moze dojsc do jakiegos krwawienia do kanalu kregowego. Wiec anastezjolodzy czasem sie czepiaja tych plytek. Ja w poprzedniej ciazy tez mialam niskie ale nie az tak jak teraz. A wtedy juz sie ginekolog dziwil ze anastezjolog nie krecil nosem i dal mi znieczulenie. Na szczescie nie mialam zadnych powiklan (poza spadkiem cisnienia po porodzie, ale dostalam szybko kroplowke i bylo ok). Zobaczymy jak bedzie teraz. Juz nie bede miala kontrolnej morfologii, ale czasem na porodowce sami robia badania wiec mam nadzieje ze nie beda takie zle.

Do góry