reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Melduje po się wizycie z położną, w karcie wpisała "all well" :D
Niestety bez USG oczywiscie :(
Krew, mocz super. Ciśnienie 90/69. Na wadze przybieram prawidłowo. Serduszko Maluszka bije prawidłowo. Główka w dole :)
Zapytała czy mam torbę spakowaną bo juz teraz trzeba być przygotowanym na wszystko. 35tc 1d poniewdziala, że ciaża donoszona - dziwne tu mają kryteria :/
Kolejna wizyta to 31/03 USG i 2/04 spotkanie z położną.

reklama
Mika gratulacje! :)

A ja dzis odebralam wyniki i znowu mi wyszedl slad bialka i slad glukozy w moczu :( Czyli z Domu Rodzenia pewnie nici o ile nie uda mi sie tego w ciagu kilku dni jakos poprawic...

Jouluatto,a gin nie może Ci czegoś na to przepisać? I niezbyt rozumiem z tym,że nie możesz rodzić tam,gdzie chcesz... Oni mają jakieś wymagania,co do "czystości" wyników?

Ostatnia edycja:
Gratuluje udanych wizyt i dobrych wiadomosci.

Jouletto ale przeciez slad bialka i slad glukozy w moczu w ciazy moze sie zdarzyc i o niczym nie swiadczy. Po prostu nerki w trakcie ciazy maja wieksza przepuszczalnosc i to co normalnie nie przechodzi do moczu bo jest filtrowane w ciazy moze nie zostac przez nerki wylapane i dlatego pojawia sie w moczu. Przy ilosciach sladowych nie ma sie czym martwic, taki urok ciazy. Wiec nie rozumiem czemu mialabys nie moc rodzic tam gdzie chcesz.

reklama
niestety Jouluatto ma racje - białkomocz to przeciwskazanie do porodu w domu narodzin. Oni maja wytyczne do kwalifikacji.. no ale jakby zniknęło to białko to przeciez ju bedzie oki :)
Wytyczne co do kwalifikacji:
Przyszpitalny Dom Narodzin, Szpital Św. Zofii w Warszawie

Ja tez brałam tam pod uwage poród..ale niestety: cukrzyca, tarczyca i złe wyniki moczu w czasie ciązy - nie ma szans :)

Do góry