reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Jouluatto oby to białko znów znikło trzymam kciuki :-)

Ninka wspaniałe wieści :-)
Edysiek najważniejsze ze wszystko dobrze a facet jak to facet muchy w nosku ma :-p

AgutkaZG
gratulacje udanej wizyty i teraz tylko czekać na Kubusia :-) ale spory maluszek już jest :-)

reklama
Agutka super wieści i chyba naprawdę siedzisz na bombie;-)
A synek duży jak to chłop.

Evelinka super wieści, fajnie że lekarz taki przychylny. Byle do wtorku, będę trzymać kciuki, żeby się udało:tak:

Agutka, ale masz dorodnego synka! :) Faktycznie dla Ciebie lepiej by bylo jakby sie pospieszyl i dalej przybieral juz po tej stronie brzuszka ;)

Evelinka, naprawde fajnego masz lekarza :) Geatuluje udanej wizyty i trzymam kciuki! :)

Agutka gratuluje po wizycie :) no to nic tylko czekamy na wieści, że maluch wyszedł z brzuszka :) kawał z niego chłopaka wiec im szybciej tym lepiej dla Ciebie. 4,7kg to malutko! ja już jestem na +16kg :/

Evelinka super, że mała dalej tak ułożona, czekamy z niecierpliwością do wtorku czy Zuzanka już będzie na świecie :) gratuluje :)

Agutka ta Twoja waga ciazowa to chyba jakas oszukana jest:confused:mlody ma 3700+wody+lozysko+cycki itd :confused: nie czaje tego:baffled:

no ale gratuluje wizyty oby teraz szybko sie rozwiazalo a na 1 kwietnia to ja sie wpraszam tak jakos mi sie ten dzien podoba:-D

Ekhm... Przytyłam w 2tygodnie 1kg! :dry: W sumie od początku mam na plusi 4,7kg...

Pani doktor pobrała mi ten wymaz na GBS,musiałam go zawieźć sama do laboratorium,hehe. :-p
No i tak... Na dole miękko,króciutko,gładziutko i luźniutko. :-p Brzuch już mam opadnięty porodowo,jak to nazwała... I że teraz to już naprawdę powinnam być czujna,bo różnie to może być. No dobra,niech Jej będzie. :-p W ogóle mnie dziś te badanie bolało,że aż miałam ochotę zejść z fotela. :baffled: Powiedziała,że skoro mam taką czułą szyjkę,to też spory znak. :szok: Eeee... :-p

USG. Łożysko 3ciego stopnia z oznakami starzenia się. Wody prawidłowe. ;-) A Kuby waga... ~3700g! :szok: No padłam. :-p Lekarka powiedziała,że więcej na pewno nie. Jak już,to ona by się skłaniała trochę,że waga jest mniejsza. Od dziś modlę się o szybki rozwój akcji,bo ja nie wiem,jak Go wypchnę. :szok: :-D Zuzia ważyła 3680g przy porodzie. :tak:

Gdyby do 3.kwietnia nic się nie wydarzyło,mam do niej podejść. Ale,jak to podsumowała... Widząc,jak wszystko u mnie jest gotowe do porodu,do tego 3ciego na pewno nie dotrwam. :-p Oby. :-p :-D
Moja Mama ma od jutra urlop,a jak skończy,to na Jej miejsce "wskakuje" Grzesiek,więc opiekę nad Zuzią miałabym zapewnioną. :-)

Córcia Moja obstawiła Chłopca,imię mu wybrała... Więc może się Jej sprawdzi ten 1szy kwietnia,haha. :-p

Ale jaja normalnie... :sorry2:

Super :) no to teraz pobudz Kubusia do działania :-D

Melduję się po wizycie :-) A wiec tak żadnych oznak nadchodzącego porodu nie widać. Szyjka twarda ładnie trzyma, na KTG skurczy nie widać, mała szaleje i cały czas ułożona miednicowo. Po zrobieniu USG i potwierdzeniu położenia lekarz prosił o stawienie się do szpitala we wtorek bo wtedy ma dyżur i jeśli nie będzie miał dużo cesarek zaplanowanych to powiedział że Mnie wciśnie i mam nic nie jeść już od 10 i przygotować się na cc ale nie nastawiać na 100% bo nie wie jak będzie na oddziale. Więc jadę we wtorek i zobaczymy jak to będzie :-) może już 25 Zuzanka będzie już z Nami :-) aaa tylko niepokoiło go że malutka jest troszkę za mała bo waży wg USG 2700 i mówi że dobrze by było gdyby troszkę jeszcze się podtuczyła. Ale ogólnie wszystko jest dobrze :-)
A teraz musze nadrobić resztę wątków :-)

świetnie, fajny lekarz :) ale ci zazdroszcze tego wtorku, tez juz bym chciala wiedziec kiedy zobacze swojego synka :)

Agutka Kubusie to chyba ogólnie duzi się będą rodzić bo mój też do malutkich nie należy:) Niech już wyskakuje Skubaniec bo do 4kg dobije:)

Evelinkaaa no zazdroszcze:) Super że udało ci sie tak wszystko ustalić:))

Agutka: gratuluję udanej wizyty i że wszystko dobrze :-) A ty z tą wagą swoja tak na serio ? Zazdroszczę naprawdę jak ty to robisz ? No i synka też ładna waga.
Evelinkaaa : Super że wizyta udana i zazdroszczę że nie długo już córeczka będzie z Tobą :-)
Jouluatto : Trzymam kciukasy && by białko znikneło :)
Ninka : super wieści:happy2:

K**** *** ja juz nie mam siły do tego mojego moczu :angry: Znowu mam złe wyniki, wszystko co złe to w nim prawie jest. Oszaleje, chyba juz do konca ciazy bede na antybiotyku bo inaczej sie nie da.
Chyba Mały po nerach wali i dlatego tam sie w kółko cos pojawia, no i jeszcze wynik jeden mam zły co swiadczy o ewebtualnych choroabch nerek..wrrrr

reklama
Do góry