reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Melduje po się wizycie z położną, w karcie wpisała "all well" :D
Niestety bez USG oczywiscie :(
Krew, mocz super. Ciśnienie 90/69. Na wadze przybieram prawidłowo. Serduszko Maluszka bije prawidłowo. Główka w dole :)
Zapytała czy mam torbę spakowaną bo juz teraz trzeba być przygotowanym na wszystko. 35tc 1d poniewdziala, że ciaża donoszona - dziwne tu mają kryteria :/
Kolejna wizyta to 31/03 USG i 2/04 spotkanie z położną.

reklama
Mika gratulacje! :)

A ja dzis odebralam wyniki i znowu mi wyszedl slad bialka i slad glukozy w moczu :( Czyli z Domu Rodzenia pewnie nici o ile nie uda mi sie tego w ciagu kilku dni jakos poprawic...

Jouluatto,a gin nie może Ci czegoś na to przepisać? I niezbyt rozumiem z tym,że nie możesz rodzić tam,gdzie chcesz... Oni mają jakieś wymagania,co do "czystości" wyników?

Ostatnia edycja:
Gratuluje udanych wizyt i dobrych wiadomosci.

Jouletto ale przeciez slad bialka i slad glukozy w moczu w ciazy moze sie zdarzyc i o niczym nie swiadczy. Po prostu nerki w trakcie ciazy maja wieksza przepuszczalnosc i to co normalnie nie przechodzi do moczu bo jest filtrowane w ciazy moze nie zostac przez nerki wylapane i dlatego pojawia sie w moczu. Przy ilosciach sladowych nie ma sie czym martwic, taki urok ciazy. Wiec nie rozumiem czemu mialabys nie moc rodzic tam gdzie chcesz.

reklama
niestety Jouluatto ma racje - białkomocz to przeciwskazanie do porodu w domu narodzin. Oni maja wytyczne do kwalifikacji.. no ale jakby zniknęło to białko to przeciez ju bedzie oki :)
Wytyczne co do kwalifikacji:
Przyszpitalny Dom Narodzin, Szpital Św. Zofii w Warszawie

Ja tez brałam tam pod uwage poród..ale niestety: cukrzyca, tarczyca i złe wyniki moczu w czasie ciązy - nie ma szans :)

Do góry