reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Ależ to naprawdę nie było straszne :D
Po prostu lekko nacięły i trzymały, żeby on delikatnie, powoli wyszedł i nic sobie nie zrobił.

Za to mojemu mężowi złamali bark :O
No ale kto normalny się rodzi 2 cm i 4300?
Miał za swoje ;P

Dagmar maleńki był ten twój mąż ;-) taka dwucentymetrowa, czterokilowa kulka :-D

reklama
Nieznajoma, ja pomyslałam, ze się pani dr popiętroliło i moze myśłała o lutym???? Wiosna juz jej uderzyła do głowy czy cóś???
Sandra, trzymaj tak dalej
Dagmar, no chyba nawet ołów jest lzejszy niż Twój małż ;-) Zjadło Ci szóstke przed dwójką?
An-fotografia, mi się synek rodził z rączką i położna kombinowała i nic młodemu sie nie stało, jak wiadomo co i jak to położna jest przygotowana, ale jak będzie wskazanie do cc, to lepiej cc niż kombinacje alpejskie
Edysiek, no to sie strachu najadłaś, nie powiem
A ja byłam u gina w piątek i chyba mu walentynki były w głowie, bo jakos nie reagował na moje pytania i wątpliwości, bo zawsze taki skrupulatny...
Edysiek, czy Ty masz żylaki sromu? Co Ci lekarz przypisał? Bo mój tylko zapytał, czy biorę coś na nie i... olał dalej temat, a mi dokuczają jak nie wiem co...

Joł! Ja dzisiaj po wizycie. Byłam odebrać wyniki morfologii, HIV, żółtaczki i GBS. I Wszystko super fajnie, poza tym ostatnim :-/ no ale nie ma tragedii, 1/3 kobiet to ma i w zasadzie szkodliwe są tylko z okazji ciąży. W związku z czym mam antybiotyk, po wyłykaniu którego mam zrobić sobie ponowny wymaz.

Dagmar maleńki był ten twój mąż ;-) taka dwucentymetrowa, czterokilowa kulka :-D

Nieznajoma, ja pomyslałam, ze się pani dr popiętroliło i moze myśłała o lutym???? Wiosna juz jej uderzyła do głowy czy cóś???
Sandra, trzymaj tak dalej
Dagmar, no chyba nawet ołów jest lzejszy niż Twój małż ;-) Zjadło Ci szóstke przed dwójką?
An-fotografia, mi się synek rodził z rączką i położna kombinowała i nic młodemu sie nie stało, jak wiadomo co i jak to położna jest przygotowana, ale jak będzie wskazanie do cc, to lepiej cc niż kombinacje alpejskie
Edysiek, no to sie strachu najadłaś, nie powiem
A ja byłam u gina w piątek i chyba mu walentynki były w głowie, bo jakos nie reagował na moje pytania i wątpliwości, bo zawsze taki skrupulatny...
Edysiek, czy Ty masz żylaki sromu? Co Ci lekarz przypisał? Bo mój tylko zapytał, czy biorę coś na nie i... olał dalej temat, a mi dokuczają jak nie wiem co...

dzienki laski :)
taa zjadło mi 6kę :) Oczywiście 62 cm.

Viltutti- dobre wieści nie są złe, wyjesz antybiotyk i będzie ok :)

Teraz ja idę/jadę trzymajcie kciuki

Hej dziewczyny
Nie jestem w stanie każdej odpisać bo za często nie wpadam tu .
Gratuluje wam udanych wizyt :) I oczywiście wyników
Ja byłam dzisiaj na wizycie szłam w takim stresie że aż P mówił że mam się ogarnąć :-pAle do rzeczy zbadał mnie pod kątem Szyjki i ma 3cm lub trochę więcej bo co chwile mu inaczej wypadało , mówił o milimetrowym rozwarciu wewnętrznym ale mówi że nie ma obaw do nie pokoju . Słyszałam serduszko najpiękniejsza melodia na świecie:-)
L4 przedłużone do kolejnej wizyty .
Luteine będę brała do 36 tygodnia mam nie szaleć i i się oszczędzać a popołudniami polegiwać by szyjka mogła odpocząć . Ufff odetchnęłam z ulgą ;-);-)Kolejna wizyta 6 marca .

No to super wieści :-)

Ałć :) Wiesz Dagmar jakie sceny mam przed oczami teraz...

Gin powiedział, że jak przyjdę na porodówkę i na usg stwierdzi, że rączki idą pierwsze to cc bez kombinowania. Póki co luzuję jeszcze :cool2:

No to super że w razie jak by coś to cesarka ! Będzie dobrze :-)

Joł! Ja dzisiaj po wizycie. Byłam odebrać wyniki morfologii, HIV, żółtaczki i GBS. I Wszystko super fajnie, poza tym ostatnim :-/ no ale nie ma tragedii, 1/3 kobiet to ma i w zasadzie szkodliwe są tylko z okazji ciąży. W związku z czym mam antybiotyk, po wyłykaniu którego mam zrobić sobie ponowny wymaz.

Super że wyniki dobre a tym GBS się nie przejmuj wyłykaj antybiotyk i powinno być dobrze :-)

dzienki laski :)
taa zjadło mi 6kę :) Oczywiście 62 cm.

Viltutti- dobre wieści nie są złe, wyjesz antybiotyk i będzie ok :)

Teraz ja idę/jadę trzymajcie kciuki

Dagmar mocno mocno trzymam kciuki i czekam na wieści :-)

Dagmar trzymamy kciuki!
Viltutti będzie oki !!! Leki wybierzesz i po sprawie ;-)

Ja już w domciu po dzisiejszej wizycie u kardiologa :-( duuuupa blada nie dał mi zaświadczenia do CC :no: wiedziałam że tak będzie ale miałam chociaż cień nadziei... jeszcze żeby mi nic w kartę nie wpisywał to wpisał że nie widzi wskazań do cc chyba że będą położnicze:wściekła/y:
Wyć mi się chce i nie wiem co robić bo nawet jak pójdę do innego kardio który mi takie zaśw. wystawi to co mi po tym jak ten wszystko spieprzył wpisem do karty! :wściekła/y::-( Wszystko mnie z nerwów boli i mam dość :-(

Nieznajoma, ancona, współczuje wizyt:no:
kasadka, ja z tarczycowych , jeśli jesteś pod kontrolą endo nie ma co się martwić. Moje tsh też za wysokie, koło 10 tc mialam prawie 5, dostałam Euthyrox 125 i zeszłam poniżej 2. W pierwszej ciąży odstawili mi leki na 2 m-ce przed porodem, w drugiej brałam do końca 75, zobaczymy co teraz mi moja lekarka powie

reklama
An fotografia to mówisz że tak na supermena z tą rączką do przodu:tak:

Viltutti pobierzesz antybiotyk i przejdzie:)

Dagmar trzymam kciuki:)

Ancona no kurcze blade mógł sobie darować ten wpis.

Dziewczyny a czy któraś się orientuje czy do cc potrzeba robić ten wymaz GBS?

Do góry