reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Ninka o tym jak bardzo się boję sn mogę książkę napisać ;-) teraz czekam do 5 marca na wizytę u gina i zobaczymy czy coś zdziałam :dry: mam nadzieję że człowiek ma serce i zrozumie...

Dziewczyny czy jak chodzicie do dwóch lekarzy to obaj robią Wam wpisy w jednej karcie?? jak to wygląda?

reklama
Anacona - jeśli chodzi o moje chodzenie do dwóch lekarzy to ćwiczę to od początku ciąży i mam dwie karty. Przy czym tą od prywatnego uważam za właściwą. Drugi lekarz jest na NFZ co daje bezpłatne badania i dostęp do ktg, a że średnia długość wizyt to 5 minut, to jakoś specjalnie nie przykładam do nich wagi ;-) teoretycznie lekarze nie wiedzą o moim systemie, choć nie sądzę żebym była odosobnionym przypadkiem.
Co do wskazań do cc - myślę że lęk przed sn może przekonać lekarza (o ile jest w miarę ludzki), szczególnie, że to nie jest tak że naoglądałaś się filmików, tylko dobrze wiesz o czym mówisz. Trzymam kciuki!

Z tego co mi wiadomo to cc na żądanie jest możliwe z przyczyn np. "wielki stres", ale trzeba mieć zaświadczenie od psychologa że kobieta tak strasznie boi się rodzić sn, że uważane to jest za stan chorobowy i wtedy jest podstawa do cc. Może tak spróbować?

Od 3 nie śpię, płaczę przez sen, nie mogę oddychać brakuje mi powietrza i ciągle o tym myślę, nie wiem czy już teraz iść coś załatwiać (chyba i tak to nie ma sensu) czy lepiej poczekać do wizyty i zobaczyć co gin powie. Zaraz to ja naprawdę choroby psychicznej się nabawię i wtedy będzie fajnie.
Kurcze to już 35tc i mało czasu zostało a ja jestem w czarnej d... muszę się dostać wcześniej do szpitala bo jak już zacznę rodzić to kto mnie tam zawiezie.. sama jestem.

Pięknie i brzuszek zaczął się napinać i boooli ajj

Ancona w dzisiejszych czasach Psycholog i psychiatra wystawiają bez problemu lewe zwolnienia to i przecież takie może wystawić gdzie ma do tego podstawy:)

Ninka o tym jak bardzo się boję sn mogę książkę napisać ;-) teraz czekam do 5 marca na wizytę u gina i zobaczymy czy coś zdziałam :dry: mam nadzieję że człowiek ma serce i zrozumie...

Dziewczyny czy jak chodzicie do dwóch lekarzy to obaj robią Wam wpisy w jednej karcie?? jak to wygląda?

Ja chodzę do 2 i mi każdy normalnie wpisuje do karty, nawet jeśli się złoży że mam wizyty dzień po dniu. Ancona, jak tak bardzo się boisz to ja mogę dać Ci namiar na moją panią dr. Ona rządzi na lubartowskiej i jest naprawdę mądrą kobietą więc zrozumie co i jak i nie będzie robiła problemów.
Moja siostra właśnie ma na dniach rodzić na Jaczewskiego i mimo że ma stalowe śruby w kręgosłupie i absolutnie nie może rodzić naturalnie, ma zaświadczenie o tym, to dr z tamtego szpitala który prowadzi jej ciąże powiedział że to i tak nie wiadomo czy zrobią jej cesarkę... :cool:

Dagmar, Rila też już o tym myślałam, tylko teraz zastanawiam się czy czekać do wizyty i zobaczyć czy uda mi się gina przekonać - mówił że moje dziecię zapowiada się ok 4kg więc samo to byłoby może jakimś wskazaniem do cc czy już wcześniej iść i coś załatwiać :sorry:

Samopoczucie jak i było, nic mi się nie chce a i pogoda dzisiaj brzydka to już całkiem wszystkiego się odechciewa :eek: a na 13 z Kubą do dentystki to chociaż będzie okazja z domu wyjść.

Viltutti ze śrubami w kręgosłupie nie wiedzą czy jej cc zrobić? W głowach im się chyba całkiem poprzewracało!

Ostatnia edycja:
reklama
Ancona- znając siebie zaczęłabym działać wcześniej bo jakbym miała taki problem i perspektywa czegoś by mnie tak przerażała to bym się psychicznie w wykończyła. A takj bym załatwiła i odetchnęła!

Do góry