reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

dopiero weszłam po weekendzie, gratuluję dziewczyny udanych wizyt!! :)

nieznajoma ta lekarka sobie chyba kpi? nie dość że cukrzyca to złe przepływy a ona Ci karze przyjść 25 marca? przecież na naszym etapie ciąży już co 2 tyg się chodzi nawet jak wszystko jest ok..no brak słów na niektórych lekarzy, co to w ogóle za podejśćie? aż się zdenerwowałam normalnie..całe szczęście że chodzisz do tego prywatnego gina, powodzenia kochana!

reklama
Właśnie czekam na telefon od lekarza i może dziś będzie moja pierwsza wizyta prywatnie. Tylko to przełożony mojej ginekolog to ciekawie się robi;-)
A jak nie dziś to 5 marca- to i tak by było dobrze z terminem.
Zirytowałam się i przyspieszamy wizytę. Może się uda.

super :)
dawaj znać!

An-fotografia - mysle, ze nie tyle chcial Cie lekarz postraszyc co uprzedzic, ze jezeli dziecko bedzie mialo raczki przed glowka to faktycznie moze zajsc sytuacja ze raczka pojdzie pierwsza a to chyba nie jest bezpieczne przy porodzie. Ale skoro male takie ruchliwe to pewnie jeszcze podniesie raczki tak jak nalezy:tak:

Madziolina gratuluję wizyty.
An-fotografia pierwsze słyszę z tą rączką :eek:
Jak pisałam na głównym byłam dzisiaj na niespodziewanej wizycie.
Spanikowałam, bo zobaczyłam ślady krwi na piżamie (takie bardziej różowe zmieszane ze śluzem), ale okazało się, że wszystko w porządku.

Znowu mogłam podejrzeć córcię, dowiedziałam się, że jest nie duża ale grubiutka :-)
I już jest ułożona jak należy czyli główką do dołu.

A i mam już wyniki GBS - ujemne.

Oj - tez pewnie bym spanikowala - grunt, ze z corcia wszystko w porzadku:tak: I gratuluje ujemnego wyniku GBS:-)

Witam :)
Ja dziś jestem po wizycie, trochę zirytowana. Na NFZ wizyta ale lekarz ze szpitala gdzie mam rodzić. Cukrzycą się nie przejęła a z tego głównie powodu 2 tyg w szpitalu byłam :-(
Wizytę wyznaczyła na 25 marca !!! Dosłownie chyba chce bym jej na fotelu zaczęła rodzić :szok: Termin porodu to 1 kwietnia to ostatnia chwila na badania?? Nie dała skierowania na usg kontrolne przy moich złych przepływach diagnozie, niby teraz mam dobre ale ktg nie stwierdzi że przepływy s a złe. U mnie ktg dobre było a przepływy nie. Dobrze że niedługo idę prywatnie do kierownika kliniki to chociaz będę wiedziała co z porodem czy cesarka. Aha lekarka mówiła że skieruje mnie na konsultację w sprawie porodu po wizycie 25 marca:szok: Nie wiem śmiać się czy płakać?
Z dobrych wieści to 2 razy w tygodniu mogę mieć ktg w przychodni nie na IP , tylko do lekarza muszę się rejestrować by opisał wynik ktg. A w razie gdyby słabe ruchy maluszka to mam od razu iść na ktg.
Z niecierpliwością czekam aż mnie przyjmie prywatnie lekarz bo już muszę wiedzieć co z cesarką czy możliwa, na co się nastawiać. Także odliczam czas do 5 marca, chyba że dostanę telefon że lekarz wcześniej przyjmie mnie.

Oszalala kobieta:szok:. Przy twoich problemach masz miec wizyte za miesiac:szok:. Nie ograniam:eek:

An-fotografia. Jonasz szedł rączką do przodu. Położne coś pokombinowały przy pełnym rozwarciu i było ok.

Nieznajoma jestem w szoku ! czekamy na wieści kiedy wizyta u prywatnego i trzymam kciuki za dobre wieści :-)

Edysiek super wieści z wizyty no i super że GBS ujemny :-)

Hej dziewczyny
Nie jestem w stanie każdej odpisać bo za często nie wpadam tu .
Gratuluje wam udanych wizyt :) I oczywiście wyników
Ja byłam dzisiaj na wizycie szłam w takim stresie że aż P mówił że mam się ogarnąć :-pAle do rzeczy zbadał mnie pod kątem Szyjki i ma 3cm lub trochę więcej bo co chwile mu inaczej wypadało , mówił o milimetrowym rozwarciu wewnętrznym ale mówi że nie ma obaw do nie pokoju . Słyszałam serduszko najpiękniejsza melodia na świecie:-)
L4 przedłużone do kolejnej wizyty .
Luteine będę brała do 36 tygodnia mam nie szaleć i i się oszczędzać a popołudniami polegiwać by szyjka mogła odpocząć . Ufff odetchnęłam z ulgą ;-);-)Kolejna wizyta 6 marca .

Hej dziewczyny
Ja byłam dzisiaj na wizycie szłam w takim stresie że aż P mówił że mam się ogarnąć :-pAle do rzeczy zbadał mnie pod kątem Szyjki i ma 3cm lub trochę więcej bo co chwile mu inaczej wypadało , mówił o milimetrowym rozwarciu wewnętrznym ale mówi że nie ma obaw do nie pokoju . Słyszałam serduszko najpiękniejsza melodia na świecie:-)
Luteine będę brała do 36 tygodnia mam nie szaleć i i się oszczędzać a popołudniami polegiwać by szyjka mogła odpocząć . Ufff odetchnęłam z ulgą ;-);-)Kolejna wizyta 6 marca .

pięknie!!!
rozwarcie milimetr?
Teraz moje 2 cm brzmią... nie ładnie :(

Hej dziewczyny

super :)

Ałć :) Wiesz Dagmar jakie sceny mam przed oczami teraz...

Gin powiedział, że jak przyjdę na porodówkę i na usg stwierdzi, że rączki idą pierwsze to cc bez kombinowania. Póki co luzuję jeszcze :cool2:

jesli mialoby byc zagrozenie dla dziecka lub ciebie to niech robi to cc lepiej, a moze Maluszek jeszcze sie przestawi tak, ze i raczki schowa tam gdzie powinny byc :)

reklama
Ależ to naprawdę nie było straszne :D
Po prostu lekko nacięły i trzymały, żeby on delikatnie, powoli wyszedł i nic sobie nie zrobił.

Za to mojemu mężowi złamali bark :O
No ale kto normalny się rodzi 2 cm i 4300?
Miał za swoje ;P

Do góry