reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Ależ to naprawdę nie było straszne :D
Po prostu lekko nacięły i trzymały, żeby on delikatnie, powoli wyszedł i nic sobie nie zrobił.

Za to mojemu mężowi złamali bark :O
No ale kto normalny się rodzi 2 cm i 4300?
Miał za swoje ;P

Dagmar maleńki był ten twój mąż ;-) taka dwucentymetrowa, czterokilowa kulka :-D

reklama
Nieznajoma, ja pomyslałam, ze się pani dr popiętroliło i moze myśłała o lutym???? Wiosna juz jej uderzyła do głowy czy cóś???
Sandra, trzymaj tak dalej
Dagmar, no chyba nawet ołów jest lzejszy niż Twój małż ;-) Zjadło Ci szóstke przed dwójką?
An-fotografia, mi się synek rodził z rączką i położna kombinowała i nic młodemu sie nie stało, jak wiadomo co i jak to położna jest przygotowana, ale jak będzie wskazanie do cc, to lepiej cc niż kombinacje alpejskie
Edysiek, no to sie strachu najadłaś, nie powiem
A ja byłam u gina w piątek i chyba mu walentynki były w głowie, bo jakos nie reagował na moje pytania i wątpliwości, bo zawsze taki skrupulatny...
Edysiek, czy Ty masz żylaki sromu? Co Ci lekarz przypisał? Bo mój tylko zapytał, czy biorę coś na nie i... olał dalej temat, a mi dokuczają jak nie wiem co...

Joł! Ja dzisiaj po wizycie. Byłam odebrać wyniki morfologii, HIV, żółtaczki i GBS. I Wszystko super fajnie, poza tym ostatnim :-/ no ale nie ma tragedii, 1/3 kobiet to ma i w zasadzie szkodliwe są tylko z okazji ciąży. W związku z czym mam antybiotyk, po wyłykaniu którego mam zrobić sobie ponowny wymaz.

Dagmar maleńki był ten twój mąż ;-) taka dwucentymetrowa, czterokilowa kulka :-D

Nieznajoma, ja pomyslałam, ze się pani dr popiętroliło i moze myśłała o lutym???? Wiosna juz jej uderzyła do głowy czy cóś???
Sandra, trzymaj tak dalej
Dagmar, no chyba nawet ołów jest lzejszy niż Twój małż ;-) Zjadło Ci szóstke przed dwójką?
An-fotografia, mi się synek rodził z rączką i położna kombinowała i nic młodemu sie nie stało, jak wiadomo co i jak to położna jest przygotowana, ale jak będzie wskazanie do cc, to lepiej cc niż kombinacje alpejskie
Edysiek, no to sie strachu najadłaś, nie powiem
A ja byłam u gina w piątek i chyba mu walentynki były w głowie, bo jakos nie reagował na moje pytania i wątpliwości, bo zawsze taki skrupulatny...
Edysiek, czy Ty masz żylaki sromu? Co Ci lekarz przypisał? Bo mój tylko zapytał, czy biorę coś na nie i... olał dalej temat, a mi dokuczają jak nie wiem co...

dzienki laski :)
taa zjadło mi 6kę :) Oczywiście 62 cm.

Viltutti- dobre wieści nie są złe, wyjesz antybiotyk i będzie ok :)

Teraz ja idę/jadę trzymajcie kciuki

Hej dziewczyny
Nie jestem w stanie każdej odpisać bo za często nie wpadam tu .
Gratuluje wam udanych wizyt :) I oczywiście wyników
Ja byłam dzisiaj na wizycie szłam w takim stresie że aż P mówił że mam się ogarnąć :-pAle do rzeczy zbadał mnie pod kątem Szyjki i ma 3cm lub trochę więcej bo co chwile mu inaczej wypadało , mówił o milimetrowym rozwarciu wewnętrznym ale mówi że nie ma obaw do nie pokoju . Słyszałam serduszko najpiękniejsza melodia na świecie:-)
L4 przedłużone do kolejnej wizyty .
Luteine będę brała do 36 tygodnia mam nie szaleć i i się oszczędzać a popołudniami polegiwać by szyjka mogła odpocząć . Ufff odetchnęłam z ulgą ;-);-)Kolejna wizyta 6 marca .

No to super wieści :-)

Ałć :) Wiesz Dagmar jakie sceny mam przed oczami teraz...

Gin powiedział, że jak przyjdę na porodówkę i na usg stwierdzi, że rączki idą pierwsze to cc bez kombinowania. Póki co luzuję jeszcze :cool2:

No to super że w razie jak by coś to cesarka ! Będzie dobrze :-)

Joł! Ja dzisiaj po wizycie. Byłam odebrać wyniki morfologii, HIV, żółtaczki i GBS. I Wszystko super fajnie, poza tym ostatnim :-/ no ale nie ma tragedii, 1/3 kobiet to ma i w zasadzie szkodliwe są tylko z okazji ciąży. W związku z czym mam antybiotyk, po wyłykaniu którego mam zrobić sobie ponowny wymaz.

Super że wyniki dobre a tym GBS się nie przejmuj wyłykaj antybiotyk i powinno być dobrze :-)

dzienki laski :)
taa zjadło mi 6kę :) Oczywiście 62 cm.

Viltutti- dobre wieści nie są złe, wyjesz antybiotyk i będzie ok :)

Teraz ja idę/jadę trzymajcie kciuki

Dagmar mocno mocno trzymam kciuki i czekam na wieści :-)

Dagmar trzymamy kciuki!
Viltutti będzie oki !!! Leki wybierzesz i po sprawie ;-)

Ja już w domciu po dzisiejszej wizycie u kardiologa :-( duuuupa blada nie dał mi zaświadczenia do CC :no: wiedziałam że tak będzie ale miałam chociaż cień nadziei... jeszcze żeby mi nic w kartę nie wpisywał to wpisał że nie widzi wskazań do cc chyba że będą położnicze:wściekła/y:
Wyć mi się chce i nie wiem co robić bo nawet jak pójdę do innego kardio który mi takie zaśw. wystawi to co mi po tym jak ten wszystko spieprzył wpisem do karty! :wściekła/y::-( Wszystko mnie z nerwów boli i mam dość :-(

Nieznajoma, ancona, współczuje wizyt:no:
kasadka, ja z tarczycowych , jeśli jesteś pod kontrolą endo nie ma co się martwić. Moje tsh też za wysokie, koło 10 tc mialam prawie 5, dostałam Euthyrox 125 i zeszłam poniżej 2. W pierwszej ciąży odstawili mi leki na 2 m-ce przed porodem, w drugiej brałam do końca 75, zobaczymy co teraz mi moja lekarka powie

reklama
An fotografia to mówisz że tak na supermena z tą rączką do przodu:tak:

Viltutti pobierzesz antybiotyk i przejdzie:)

Dagmar trzymam kciuki:)

Ancona no kurcze blade mógł sobie darować ten wpis.

Dziewczyny a czy któraś się orientuje czy do cc potrzeba robić ten wymaz GBS?

Do góry