reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Edysiek - gratuluje wizyty, super, że z dzidzią wszystko dobrze :)))

Ja też miałam dzisiaj wizytę. Jestem zadowolona, lekarz baaardzo fajny, sprawia wrażenie kompetentnego. Dał do siebie komórkę i powiedział, że można dzwonić nawet w nocy jak coś się będzie działo. Zrobił na szybko usg przez brzuch i widziałam moją dzidzie
smilie1.gif
Wszystko w porządku, ma 3,1 cm co odpowiada równo 10 tyg.
IMG_2022.jpg

Załączniki

• IMG_2022.jpg
    IMG_2022.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 102
reklama
Edysiek - gratuluje wizyty, super, że z dzidzią wszystko dobrze :)))

Ja też miałam dzisiaj wizytę. Jestem zadowolona, lekarz baaardzo fajny, sprawia wrażenie kompetentnego. Dał do siebie komórkę i powiedział, że można dzwonić nawet w nocy jak coś się będzie działo. Zrobił na szybko usg przez brzuch i widziałam moją dzidzie
smilie1.gif
Wszystko w porządku, ma 3,1 cm co odpowiada równo 10 tyg.
Zobacz załącznik 582338

Ale fajnie rośnie bąbelek :D:tak:

Dotrwałam wczoraj do wizyty, mega ekspresowej. Całość 20 min z pobraniem krwi, wywiadem ech jakiś mam niedosyt. Niby się cieszę bo to trzecia ciąża i już temat znany ale ... Nadal nie mam karty ciąży! Założona będzie po tej wizycie. A niech się co stanie to ja nawet nie mam z czym do szpitala jechać. Jakieś to chore.
Małe za to na USG widziałam, ale niestety zdjęcia tym razem nie ma. Łapką machało i ma już 5,5 cm. Wygląda, że wszystko dobrze gdyby nie przodujące łożysko. Kurde! Zawsze coś :baffled::-( Pytał czy plamię, czy boli. No nic. Ma się podnieść jak nie to niefajnie. No i wszystko mam robić na 40% mocy. Tylko ja dzieci mam... hallou...
Dobra, nerwa mam. Kolejna wizyta 10-go i spróbuję nie oszaleć z nerwów.

Edysiek - fajoskie zdjęcie :))))

Dotrwałam wczoraj do wizyty, mega ekspresowej. Całość 20 min z pobraniem krwi, wywiadem ech jakiś mam niedosyt. Niby się cieszę bo to trzecia ciąża i już temat znany ale ... Nadal nie mam karty ciąży! Założona będzie po tej wizycie. A niech się co stanie to ja nawet nie mam z czym do szpitala jechać. Jakieś to chore.
Małe za to na USG widziałam, ale niestety zdjęcia tym razem nie ma. Łapką machało i ma już 5,5 cm. Wygląda, że wszystko dobrze gdyby nie przodujące łożysko. Kurde! Zawsze coś :baffled::-( Pytał czy plamię, czy boli. No nic. Ma się podnieść jak nie to niefajnie. No i wszystko mam robić na 40% mocy. Tylko ja dzieci mam... hallou...
Dobra, nerwa mam. Kolejna wizyta 10-go i spróbuję nie oszaleć z nerwów.

Edysiek - fajoskie zdjęcie :))))

Sory ale już cię widzę jak sobie leżysz przy 2 bajtlach i odpoczywasz :D
To tak, jak ja po pierwszym plamieniu pojechałam na usg a pan dr. mi zasunął, że mam być grzeczna i leżeć :-D
Noż znają się na życiu :p

Tak czy inaczej, cieszę się, że z dzidzią ok :)

Akana spokojnie, na tym etapie lozysko moze byc jeszcze nisko, ale najczesciej sie podnosi. No tylko do tego czasu to rzeczywiscie powinnas uwazac. No i niefajnie z ta karta ciazy, bo rzeczywiscie w razie "w" powinnas miec jakis papier. Ale dla pociszenia powiem Ci ze ja tez dopiero 8 pazdziernika bede miala karte ciazy. O ile z dzidzia bedzie wszystko ok!!!! Najwazniejsze ze Twoja dzidzia slicznie rosnie. Bardzo duza juz jest :-)

Wczoraj był iście prawdziwy piątek, 13...
Tak od połowy ciąży obserwowałam u siebie dość duże skoki ciśnienia, w ciągu pół godziny zmieniało się z 90/60 na 140/100, więc generalnie czułam się jak *****. W związku z badaniami wstępnymi do pracy, lekarz powiedział że powinnam coś zrobić (akurat wychwycił fazę niskiego) więc poszłam do rodzinnego i się zaczęło...
1. Skierowanie do kardiologa
2. Skierowanie do szpitala
3. Skierowanie do poradni ciąż wysokiego ryzyka
4. L4 na tydzień ( wczoraj podpisałam umowę w pracy i byłam w niej pierwszy dzień. Super...)
Przy mojej arytmii skoki ciśnienia są ponoć niefajną sprawą, a dodając do tego ciążę która spowodowała te skoki jest już całkiem do duuuupy.
Pani doktor zasugerowała, że najbliższe 3 miesięcy mogę spędzić nie wychodząc z łóżka. Od razu moje ciśnienie miało się dzięki temu lepiej, gdyż całą noc nie śpiąc, myślałam co zrobię z pracą...
No ale jak to sprawi że dzidzia będzie zdrowa, to mogę nawet załatwiać się w pieluchy.

reklama
Viltutti - wypoczywaj i dochodź do siebie. Może szybko Ci się poprawi i nie będziesz musiała aż tak długo leżeć? W każdym razie dzidziuś najważniejszy, cała reszta się ułoży!

Do góry