reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

krówkabordo- ale jak to wogóle go nie było wodać? tak po paru minutach znikł, nie rozumiem tego. Najważniejsze ze przynajmniej ten jeden cały i zdrowy.

Ja też po wizycie. W końcu mam kartę ciąży i skierowanie na badania. Dzidzia 42 mm. termin na 03. 04 jest to 11-12 tydzien ciazy. jak sama lekarka określiła że straszny wiercipięta z tej dzidzi bo chyba z 10 min mi usg robiła bo nie mogła go zmierzyć. Pojawił się jakiś krwiaczek chociaż sama nie jest pewna czy to krwaiczek czy jakas zyła się tworzy. Szlaban na przytulanki z meżem, już mi chciała odstawic duphaston ale jednak stwierdziła ze będziemy dmuchać na zinme i przepisała ostatnią paczkę. na razie rzadnych witamin tylko kwas wit. od 13 tyg. no i wspomniała żebym sie umówiła na usg prenatalne ale ja guła zapomniałam potem sie dowiedzieć co gdzie i kiedy? o recepcie tez zapomniałam i sie wracalam, następna wizyta 08 paż. no ale wcześniej jakos w środku chce sie na to prenatalne umówić tylko muszę się do niej dodzwonic.

czy na takie badanie na NFZ robione w szpitalu potrzebuję skierowania ofd ginki czy dzwonię po prostu do szpitala i sie umawiam. ?????

reklama
Ola- nie, pusty pęcherzyk jest.
Gratuluję wizyty! A powiedz mi do jakiej Ty gin chodzisz w Koninie? Z tego co ja wiem na prenatalne w szpitalu musisz mieć skierowanie, ale wcześniej dzwonisz i się umawiasz. Tak chyba było...

krówkabordo- dzieki za informacje, to ja pewnie jutro zadzwonie i się umówie a po skierownie za tydzien we wtorek skoczę. Ja chodze so doktor Piwońskiej w starym koninie w przychodni przyjmuje tylko we wtorki, tam gdzie normalnie urzęduje Kubiak.

Przykro mi z powodu twojej dzidzi teraz juz rozumiem , pierwsze pomyślalam że poprostu najpierw lekarz coś zobaczył a potem znikło że tego nie było. i pomyślałam że to moze wcale nie była fasolka ale teraz juz rzozumiem.

Krowkabordo trzymaj sie kochana, wszystko bedzie dobrze :-)

Ja tez po wizycie. Dzidzia ma 2,5 cm,ladnie rosnie i wszystko ok. Za 2 gododnie mam prenatalne badania i bede wiecej wiedziala. Wyniki kfwi i moczu mam wzorowe, az dziwne skoro schudlam 1,5 kg..ale to dobrze. Luteina prawdopodobnie bedzie mi pisana do ostatnich tygodni ciazy, ale przyzwyczailam sie juz do niej. No i jestem juz na L4 i do pracy nie wracam. W zwiazku z mdlosciami tak postanowilam. 3 majcie sie kochane :-)

Ja też się boję, ale już taka nasza natura ze ciagle sie czegoś obawiamy...Spokojniejsza jestem po założeniu karty ciążwy i po tych dobrych informacjach, nawet przestało mi być tak okrutnie niedobrze....Więc widać jak emocje rządzą naszym ciałem....Myślę, że grunt to być dobrej myśli, w końcu dobrze musi być, nie ma innego wyjścia :)

Ja też po wizycie.
W końcu mam założoną kartę ciąży. Serduszko już bije i doktor zbadał tętno. Dzidzia rośnie i wielkością odpowiada na 9 tydzień.
Natomiast ja mam wyniki bardzo dobre. A waga na razie bez zmian.
To chyba teraz nie zostaje nic innego jak delektować się ciążą :-)

reklama
Do góry