reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty i Lekarzy, badania, zdjęcia z USG

Hej
Ja już po wizycie.
Szyjka dłuuga, twarda i bez rozwarcia!!!:-D:-D:-D Wysokość dna macicy odpowiada 23/24 tygodniowi ciąży więc idealnie:-D
Strasznie się cieszymy z mężem. :-D
Ponieważ tutaj lekarze mają olewkę na wszystko to mamy przykaz stawienia się w 33-34 tygodniu ciąży na wymazy, żeby był czas podleczyć się gdyby coś wyszło, i ewentulanie w 37tyg na usg żeby zobaczyć ułożenie maluszka.
Zdecydowaliśmy się nie podglądać dzisiaj małej bo 2 tygodnie temu dopiero co było usg, a prywatnie tutaj to bardzo duży koszt, wolę za te pieniądze kupić coś dla dziecka. Zresztą mała szaleje w brzuchu nawet teraz jak piszę a dla mnie to największy powód do radości:-)

sssssssssssssssssssssuper wieści :)

reklama
Dziewczyny - ja się naprawdę cieszę bo bałam się, że po tych czterech poronieniach, w tym trzy łyżeczkowane, laparoskopii z usunięciem ognisk endometriozy i wielkich mięsniaków moja macica będzie funkcjonować hmmm tak sobie. Więc dziękuję każdego dnia za to, że mogę jak dotychczas przechodzić przez ciążę bezproblemowo:zawstydzona/y:
Jednocześnie cały czas mocno przeżywam kiedy którejś z was coś się dzieje, bo wiem jaki to strach i niepewność.
Jesteśmy już tak daleko, że wierzę że nawet jeśli pod górkę to i tak ze szczęśliwym zakończeniem:tak:

Ja już po wizycie:-)
Oczywiście z ciśnieniem był problem, bo na początku było aż 165 na ileś tam ale po chwili spadło do 130/70, więc ok. Przytyłam tez nie za dużo bo 1,4kg. Gin zbadał szyjkę-jest ok. Co prawda krótka, ale moja zawsze taka była;-)
Usg też ok. serduszko i reszta wygląda na zdrowe. Wg główki 21 tyg i 5 dni, a wg nóżki 20 tyg i 4 dni, więc też ok.
No i najważniejsze:-D Słuchajcie będzie drugi SYNUŚ:tak::tak::tak::tak: Ale się cieszę:-D:-D:-D:-D:-D

No i dostałam skierowanie na nieszczęsną glukozę:wściekła/y:

Dagmar niezmiernie się cieszę, że już połowę mam za sobą:) Już teraz powinno być z górki:))

Truskawkowa strasznie się ci3szę że synuś się ujawnił:) To teraz nad imieniem trzeba pomyśleć:))

no juz mamy polowe za soba! teraz bedzie juz tylko lepiej!
Synus tez mi w brzuszku szaleje, widze nieraz jak mi sie brzuch podnosi tzn tam gdzie kopie to na chwile sie uwypukla, ale to uczucie!
ja mam 20.12 wizyte, gdzie lekarz ma zbadac dokladnie serduszko! I... tez dostalam skierowanie na glukoze, ale przed wizyta 14.01 mam ja zrobic wiec jeszcze troche czasu!

TruskawkowaM.- gratuluję synusia i dobrych nowin. Oby tak dalej.

Wszystkim kwietnióweczką gratuluje wizyt.

Ja postanowiłam że w poniedziałek idę prywatnie na wizytę. Musiałam poszukać sobie nowego lekarza bo moja gin. poszła na zwolnienie i wizytę mam dopiero na 14 stycz. pójde do tego samego tylko prywatnie.

reklama
Do góry