reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
Klaudyna popatrzylam moja stara ksiazeczke ciazy i od ok.30 tc mialam wizyte co 2 tyg.
A od 3.12 mialam co tydzien przy terminie na 27 grudnia.
No, ale to bylo 4 lata temu i nie w Pl.
Teraz niby chodze do tego samego lekarza i nastepna wizyta za 4 tyg.

Co do wizyt - ja ma co 6 tygodni, a chodzę prywatnie, moja gin nie widi potrzeby częstszych wizyt.
W pierwszej ciąży chodziłam co 4 tyg, ale wtedy miałam trochę problemów.

Rureczko - bedzie dobrze

Irko - nasze dzisciaczki prawie takie same, zobaczymy jak będzie na mecie :-)

My wizytowaliśmy wczoraj. Mała waży 1600g i z usg wychodzi, że ciąża tydzień starsza, niż na początku, i termin zmienił się już na 5czerwca, ale położna twierdzi, że mogę i na koniec maja urodzić i będzie ok. a tak Lileczka wygląda
IMG_20140401_1_3.jpg nosek i usta ma po tatusiu już to można stwierdzić bez problemu :) my wizytujemy na razie co 4tyg, ale po 24 już będzie co 2tyg wizyta. Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące!!!

Załączniki

• IMG_20140401_1_3.jpg
    IMG_20140401_1_3.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 43
Gratuluje wizyt!

Ja dzisiaj mialam wizyte u swojej gin. Zauważyła ze skraca mi się szyjka, niby nie dużo ale woli dmuchac na zimne wiec przepisala mi luteine i spasmoline, oraz pobrała wydzielinę na posiew i antybiogram- muszę jutro podrzucic do laboratorium, żeby sprawdzić czy nie mam jakiś bakterii bo być może przez to z ta szyjka tak wyszło. Mam więcej leżeć i mniej się wysilkowac, kontrola za 2 tygodnie.
W piątek mamy prenatalne więc popodgladamy córeczkę i dowiemy się jak nam rośnie :-)

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :-) &&&&

Lasotka a twoje maleństwo w 30 tc waży 1100g? Jeśli tak to moja troszkę przyśpieszyła, byle do 4 kg nie dobiła bo będzie musiała sobie szukać bociana, który ją przyniesie... bo ja nie wiem czy dam rade takiego klocka urodzić hehehe

reklama
Do góry