reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Lasotka i Irka ale Wam ładnie maluszki rosną, moja to przy Waszych knypek :-)

Klaudynka - ja to już mam tak opaloną buźkę, że szok, mój mąż oderwać oczu nie może i mówi, że po porodzie mam na leżaczku leżeć i ciałko opalać, a ja się śmieję że mleko mi się zwarzy (heh poprawna forma - sprawdzałam w słowniku, bo nie byłam pewna) :-D

Dobre samopoczucie to chyba też zasługa zdrowej diety, czuję się lekko, świeżo i w ogóle fajnie :happy:

reklama
Zgłaszam się po dzisjszej wizycie. U mnie wszystko w normie. Mały już się obrócił główką do dołu, rozwinięty na 30t i 6 dni, waży ok 1800gr.
Ja mam 9kg do przodu, a o cc mam zapytać w szpitalu za ok 6 tygodni.
Zapomniałam zapytać o dziąsła. Troche są rozpulchnione i krwawią w zasadzie po każdym szczotkowaniu. Też tak macie? Co stosujecie?

Lasotka mnie też krwawą i przy pierwszej ciąży to samo było. Przy pierwszej ciąży używałam pasty lacalut do krwawiących dziąseł ale niewiele pomogła. A teraz nie używam nic :)

Wczorajsza wizyta przyniosła średnie wiadomości. Z dobrych to taka, że żadnego nadciśnienia nie mam. Z gorszych znowu mam małowodzie, zupełnie tak samo jak w pierwszej ciąży. Przez 2 tyg mam się bardzo nawadniać. Po tym na kontrolę do gina i jak się poziom wód nie podniesie to niestety szpital. Blizna po cc znowu jest cieńsza, miała 0,4 mm teraz mam 0,15 więc bezwzględny zakaz noszenia czegokolwiek, o SN mogę pomarzyć. Cesarskie cięcie 23 maj.
Serdelek ma się dobrze :)

Rurka ja tez z tymi wodami mialam przebojenw 2 pierwszych ciazach w 3 bylo ok ale teraz niby nic nie mowia za to jak kialam 3d to bylo malo wod wokolo buzki I nie wiem czy powinnam sie martwic :(
Mi blizny nikt nie badal moze dlatego ze to juz ok 6 lat po cc ale jednak :/
Dobrze ze babelek ma sie ok I juz mam termin fajnien:)

My po wizycie.Maly wazy 1,8 kg.Wszystko ok.Pomiarami glowki itd jest niby 2-3 tyg do przodu.
Foto nie mam bo dziecie dalej uparte.
Ja na chwile obecna na plusie mam 2,3 kg.
Nastepna wizyta za 4 tyg.
O ktg co tydzien nic nikt nie mowil a czytalam w necie i Margo pisala ze tu po 30 tc jest co tydzien.

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny! Dobrze, że z maluszkami wszystko ok!

Rurka - nie martw się, pij jak najwięcej i może sytuacja się poprawi. Ciekawe czy ze względu na cc będziesz pierwsza, czy któraś może wcześniej się rozpakuje.

reklama
gratuluję dziewczyny :-) i trzymam kciuki za wizytujące jutro :-) ja dopiero 15go mam wizytę :-(
mamuśki a miałyście tak, że od któregoś tygodnia chodziłyście co 2 tyg na wizyty? Jeśli tak to od, którego ?

Do góry