reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Lasotka i Irka ale Wam ładnie maluszki rosną, moja to przy Waszych knypek :-)

Klaudynka - ja to już mam tak opaloną buźkę, że szok, mój mąż oderwać oczu nie może i mówi, że po porodzie mam na leżaczku leżeć i ciałko opalać, a ja się śmieję że mleko mi się zwarzy (heh poprawna forma - sprawdzałam w słowniku, bo nie byłam pewna) :-D

Dobre samopoczucie to chyba też zasługa zdrowej diety, czuję się lekko, świeżo i w ogóle fajnie :happy:

reklama
Zgłaszam się po dzisjszej wizycie. U mnie wszystko w normie. Mały już się obrócił główką do dołu, rozwinięty na 30t i 6 dni, waży ok 1800gr.
Ja mam 9kg do przodu, a o cc mam zapytać w szpitalu za ok 6 tygodni.
Zapomniałam zapytać o dziąsła. Troche są rozpulchnione i krwawią w zasadzie po każdym szczotkowaniu. Też tak macie? Co stosujecie?

Lasotka mnie też krwawą i przy pierwszej ciąży to samo było. Przy pierwszej ciąży używałam pasty lacalut do krwawiących dziąseł ale niewiele pomogła. A teraz nie używam nic :)

Wczorajsza wizyta przyniosła średnie wiadomości. Z dobrych to taka, że żadnego nadciśnienia nie mam. Z gorszych znowu mam małowodzie, zupełnie tak samo jak w pierwszej ciąży. Przez 2 tyg mam się bardzo nawadniać. Po tym na kontrolę do gina i jak się poziom wód nie podniesie to niestety szpital. Blizna po cc znowu jest cieńsza, miała 0,4 mm teraz mam 0,15 więc bezwzględny zakaz noszenia czegokolwiek, o SN mogę pomarzyć. Cesarskie cięcie 23 maj.
Serdelek ma się dobrze :)

Rurka ja tez z tymi wodami mialam przebojenw 2 pierwszych ciazach w 3 bylo ok ale teraz niby nic nie mowia za to jak kialam 3d to bylo malo wod wokolo buzki I nie wiem czy powinnam sie martwic :(
Mi blizny nikt nie badal moze dlatego ze to juz ok 6 lat po cc ale jednak :/
Dobrze ze babelek ma sie ok I juz mam termin fajnien:)

My po wizycie.Maly wazy 1,8 kg.Wszystko ok.Pomiarami glowki itd jest niby 2-3 tyg do przodu.
Foto nie mam bo dziecie dalej uparte.
Ja na chwile obecna na plusie mam 2,3 kg.
Nastepna wizyta za 4 tyg.
O ktg co tydzien nic nikt nie mowil a czytalam w necie i Margo pisala ze tu po 30 tc jest co tydzien.

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny! Dobrze, że z maluszkami wszystko ok!

Rurka - nie martw się, pij jak najwięcej i może sytuacja się poprawi. Ciekawe czy ze względu na cc będziesz pierwsza, czy któraś może wcześniej się rozpakuje.

reklama
gratuluję dziewczyny :-) i trzymam kciuki za wizytujące jutro :-) ja dopiero 15go mam wizytę :-(
mamuśki a miałyście tak, że od któregoś tygodnia chodziłyście co 2 tyg na wizyty? Jeśli tak to od, którego ?

Do góry