reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Gratuluje wizyt.
Moja małą przekroczyla magiczne 2 kg i ma 2250, wszytsko ok, wiec kulam sie dalej.Leki na ciśnienie biore do końca, po ciązy ma sie unormować,dalej lutke żeby nie dostać skurczy,odstawiam Acard. I wizyty co tydzień w pierwszym tyg czerwca cc zeby była donoszona :-)

reklama
Gratuluję wizyt, lasotka, duże dziecko, no i mam nadzieję, ze z nerką spoko będzie.
Kairka- fajnie, że mała przybiera na wadze, no ja niby z atydzień mam odstawić luteinę, ale to będzie prawie 36tc, a moja to liczy o tydzień póżniej niż widać na suwaczku.Dziewczynki, to która się dziś rozpakowuje, dziś jest pełnia:p

Gratuluje wizyt.
Moja małą przekroczyla magiczne 2 kg i ma 2250, wszytsko ok, wiec kulam sie dalej.Leki na ciśnienie biore do końca, po ciązy ma sie unormować,dalej lutke żeby nie dostać skurczy,odstawiam Acard. I wizyty co tydzień w pierwszym tyg czerwca cc zeby była donoszona :-)

to moja córeczka duża faktycznie, jak twoja ma 2250 w 35 tyg a moja 2200 w 34 :-D

Klaudyna dla pocieszenia nie masz duzego dziecka jest w normie. moja jest tydzien do tylu:)czyli 34 ona w 2 tyg przybrala 450 g.ja z tych co male dzieci maja. A do konca mi zostalo 3 tyg wiec szalu nie będzie :)

kaira ma racje, 2200 w 33 tc to w sam raz, mój synek też tak miał, poczekaj jak teraz będzie przybierać. U nas przez kolejne 3 tygodnie przytył kilogram i teraz juz jest duży, na 90 centylu.

Duze dziecko to by było jakby w 34 miało 2,900 i więcej. DZieciaki w tych tygodniach maja albo duze skoki np jak my 450 g albo małe ostnio było tylko 100g.NAjwazniejsze żeby zdrowo i symetrycznie przybieralo a reszta do całowania

Kaira gratuluję udanej wizyty! No i za jakieś 2 tygodnie będziesz już miała swoje dzieciątko :)

Ja dziś skoczyłam do lekarza po wyniki, wszystko całe szczęście w normie. Słuchaliśmy też serduszka i wszystko ok. Za tydzień w środę kolejna wizyta i ostatnie USG. Wczoraj miałam wieczorem mocny ból podbrzusza i dość częsty. Po jakiś 30 minutach przeszło, więc lekarz powiedział, że to przepowiadające. A już myślałam, że się akcja w pełnie rozwinie :p

Klaudyna dla pocieszenia nie masz duzego dziecka jest w normie. moja jest tydzien do tylu:)czyli 34 ona w 2 tyg przybrala 450 g.ja z tych co male dzieci maja. A do konca mi zostalo 3 tyg wiec szalu nie będzie :)

aaaaa ok :-) ja wiem, że nie jest za duża, tylko w normie :-) ale ciesze się, że tak bo na pewno jest silna :-) a gin mi obliczyła na podstawie jakiejś tabelki, że jak ma teraz 2200g to w ok 39-40tyg powinna mieć ok 3200-3500g :-D
i tak jest teraz największa z urodzonych dzieci u mnie w rodzinie, moja mam miała jak sie urodziła 1900g, siostra 1700g, ja 2100g, córeczka mojej siostry ok 2200-2300g...

Kaira ha ha to mój urodzony w 34 tygodniu, a według lekarzy w 33 jeszcze miał 2840 g to byłaby niezła kluska:) Teraz waży już ponad 3 kg:)

reklama
Ja jestem urodzona pod jakąś pechową gwiazdą. Zrobiłam rano badania krwi, moczu i wymazy z cewki, potem kardiolog i okazało się, że mam dużo za wysokie tętno i tachykardię w związku z czym dostałam skierowanie na cc w trybie pilnym ( z 3 wykrzyknikami). Także jutro śmigam po skierowanie, w sobotę rano szpital. :-(

Do góry