reklama
K
kaira24
Gość
Asica gratki, to czekamy nma rozwiązanie
Aaratko teoretycznie pępowina na szyjce nie jest wskazaniem do cc ale do ciągłego monitoringu w trakcie porodu.Będzie wszystko dobrze!!!
JAk ogladam relacje z porodówek na Tlc tam praktycznie każde dziecko jest sniete i niedotlenione ale po tych gazach co matki wdychają, i tam troche czasu mija zanim zaczynają sie drzeć, ja bym umarła chyba a te polóżne totalnu luz
NA końcówce powinny być chyba częstsze wizyty jak to u Was wyglada, ja mam normalnie co 2tyg wiec teraz jak sie nie dostane do szpitala to co tydzień jak nic
Aaratko teoretycznie pępowina na szyjce nie jest wskazaniem do cc ale do ciągłego monitoringu w trakcie porodu.Będzie wszystko dobrze!!!
JAk ogladam relacje z porodówek na Tlc tam praktycznie każde dziecko jest sniete i niedotlenione ale po tych gazach co matki wdychają, i tam troche czasu mija zanim zaczynają sie drzeć, ja bym umarła chyba a te polóżne totalnu luz
NA końcówce powinny być chyba częstsze wizyty jak to u Was wyglada, ja mam normalnie co 2tyg wiec teraz jak sie nie dostane do szpitala to co tydzień jak nic
emotion_sickness
mama szkrabusia =)
u mnie za 2 tyg wizyta [ale juz pisalam dlaczego tak ]JAk ogladam relacje z porodówek na Tlc tam praktycznie każde dziecko jest sniete i niedotlenione ale po tych gazach co matki wdychają, i tam troche czasu mija zanim zaczynają sie drzeć, ja bym umarła chyba a te polóżne totalnu luz
Moja po urodzeniu nie plakala - dlatego nie dali mi jej
Pamietam w momencie jak wyszla pelno rak miedzy moje nogi i do odsysania wydzieliny z plucek - szybko ja na recznik i wyniesli z sali - nie pokazujac nawet. Myslalam ze zawalu dostane!!
A za chwile przyniesli i mowili ze juz ok - a polozna ktora ja przynisola cala zahefftana [pewnie przez core] I juz bylo ok - mala dostala 9 pkt Apgar [podejrzewam ze dlatego]
Asica86
Fanka BB :)
Asica a czemu juz ostatnia wizyta? Teoretycznie teraz w ciągu 4 tyg nikt Cie nie będzie badał?
jeżeli do 11.06 bo tego terminu gin się trzyma, nie urodzę to mam się zjawić, chyba, że będę miała potrzebe wcześniej to bez problemu. Połozna raz w tyg mnie odwiedza, wszystko jest ok i gin stwierdził, że mamy się z mężem nacieszyć "wolnścią" zanim mała się urodzi. Myślę, że za 2 tyg będzie już po wszystkim jeszcze ten tydz się będę oszczędzać a później na żywioł:-)
Ja już po wizycie... Poszłam w zasadzie po co żeby się upewnić co i jak ale doktorek przeszedł moje wszelkie oczekiwania! Ledwo weszłam do kliniki to od razu ciśnienie, waga i puls. Okazało się, że mój puls jest kosmicznie wysoki i mam zasuwać do kardiologa się upewnić co się dzieje. Na wizycie milion pytań, palec gmeralec, dostałam receptę na globulki bo mam jakieś żółtawe upławy, skierowanie na morf, mocz, wymazy z cewki, TSH i elektrolity. Na USG dostaliśmy nielegalnie zdjęcie 4D, Tosia zdrowiutka jak ryba (dosłownie wszyscy na nią mówią rybcia przez moje wielowodzie). Wielowodzie jest i to całkiem spore ale podobno często się zdarza, lekarz wykluczył wady przełyku i układu moczowego u małej, pomierzył wszystko co możliwe i USG wskazuje... UWAGA, 39TC I WAGĘ 3800! Prawie dostałam zawału Kamień spadł mi z serca, że wszystko dobrze. W ciągu tyg mam zrobić badania krwi i moczu i zaliczyć kardiologa, potem mam się pokazać u doktorka i będziemy ustalać termin CC
klaudynaaa
gratuluję dziewczyny :-* i trzymam mocno kciuki za pozostałe wizytujące :-*
jutro ja idę po 4 tyg i jestem jak zawsze w stresie
jutro ja idę po 4 tyg i jestem jak zawsze w stresie
Neko wow to niezle tosia pocisnela, ciekawe kiedy ci cc wyznaczy? Juz pisalam ze ja tez mialam wielowodzie od polowy ciazy z jankiem ale nic z tego nie wyszlo zlego dobrze ze sie na usg upewnil ze wzzystkie narzady ok
reklama
_koRba_
Gratuluję udanych wizyt i dobrych wiadomosci, patrzac jak juz duze Wasze dzieciatka to albo 90% urodzi w maju albo czerwcowe maluchy beda spore