reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

N\eko czego sie smucisz przecież bedziesz mieć w końcu mała na świecie.JA cc tez mam mieć w 37 tyg i bardzo z tego się cieszę.
Jak dostałąs skierowanie naj cc to poco idziesz po koloejne??????? A po 2 jak masz isc to dzwon do gin i idz sie zetnij po week cie juz wypuszcza

reklama
Neko a jak wysokie masz tętno? KOchana tylko się cieszyć- ciąża donoszona i niedługo będziesz mieć księżniczkę przy sobie:)

Z jednej strony już bym ją chciała mieć przy sobie a z drugiej totalnie panikuje. tętno mam cały czas 130...
kaira, czekam na wyniki z krwi, które mają być na jutro i dopiero z nimi mam się udać do lekarza skonsultować :) kardiolog mi dała tylko takie "wskazanie" które napisała na kartce i to ginekolog ma mi dać takie normalne skierowanie. jutro też mam się porozumieć z położną środowiskową, dokupić pare drobiazgów i w sobotę kładę się do szpitala :)

To ja też miałam takie 130, na ktg nakładał się mój zapis i zapis małego. Kiedyś przez całe ktg miałam nawet prawie 160 i mi wmawiali, że to przez to, że za mało wody piję:)))))

U mnie takie tętno może powodować przewodnienie organizmu... Zastój w nerce, bardzo dużo wód płodowych no i odkładanie się wody w organizmie. ale może to też być kwestia niedokrwistości albo niskiego potasu. No albo jeszcze jakiejś poważniejszej choroby serca :/

A moze Neko poprostu jesteś w ciąży a to jest bardzo ciężka ingerecja w organizmie i tak wlasnie reagujesz. I po urodzeniu napewno wszystko wroci do normy. Gdyby ciaza była idealna to żadna kobieta na świecie niemaialby tych wszystkich komplikacji.
Glowa do góry i juz nie mysl o tym

Zgadzam się z Kairą, bardzo możliwe, że Twój organizm tak reaguje na ciążę. Nie stresuj się i nie nakręcaj, bo przez to też ciśnienie skacze. Z tego co pamiętam to i tak miałaś mieć cc, więc głowa do góry :)

ja w ciazy mam wszystkie dolegliwosci swiata, poza zgaga i uplawami ;) co bym gin nie powiedziala to wszystko normalne i przejdzie po porodzie....no ale u mnie poza anemia juz nic sie nie dzieje wiec jestem spokojna....jedynie zastanawiam sie czy dotrwam do wizyty 22maja bo z kazdym dniem mam coraz mocniejsze skurcze i brzuch twardnieje nawet jak leze ;/ jakos nie umiem przygotowac sie psychicznie na porod ;/ ;/ ;/

reklama
Gratuluje udanych wizyt:)
Neko- spokojnie, nie stresuj się będzie dobrze
Niektóre z Was już tak blisko końca- SUPER, ale zleciało:]
Ja wizytuję w przyszłą środę.

Do góry