reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
dzieki laski za odpowiedzi ;)) Postanowiłam że jutro pojede do mojego gin. Nie chce ryzykować żeby się nic więcej nie przyplątało. Lutki wczoraj nie brałam a dzisiaj czuję jak znowu się brzuszek stawia :/

Dziewczyny może mi coś poradzicie.Ostatnio na wizycie kontrolnej w poradni diabetologicznej lekarka stwierdziła ,że mam za wysokie TSH 3,1 wynik był z początku ciąży ,bo z października.Kazałą powtórzyć i oto jakie mam teraz wyniki TSH 2,42 czyli w normie ale FT3 i FT4 poniżej normy.FT3 -2,6, FT4 10,37.Czy któraś z Was leczy się na tarczycę i orientuje się w tych wynikach?

Ja już po wizycie ;) Wszystko w jak najlepszym porządku, ufffff! Tętno małej w normie, moje ciśnienie tradycyjnie niskie (105/65) ale dramatu nie ma, wyniki krwi i moczu jeszcze ze szpitala tez dobre, szyjka "elegancka". W piątek idę badać krew(morfologia),mocz i czystość pochwy bo po antybiotyku łatwo o infekcje a jutro mam sie telefonicznie umawiać na usg, żeby skontrolować nerki i podglądnąć malutka jak rośnie ;) Doktorka mnie tez uspokoiła w temacie mniejszej aktywnosci mojej małej ;) Takze u mnie same pozytywne nowiny poza miednicą, która sie w ogóle nie rozszerza nie wiedzieć czemu :D

Dziewczyny może mi coś poradzicie.Ostatnio na wizycie kontrolnej w poradni diabetologicznej lekarka stwierdziła ,że mam za wysokie TSH 3,1 wynik był z początku ciąży ,bo z października.Kazałą powtórzyć i oto jakie mam teraz wyniki TSH 2,42 czyli w normie ale FT3 i FT4 poniżej normy.FT3 -2,6, FT4 10,37.Czy któraś z Was leczy się na tarczycę i orientuje się w tych wynikach?
Najlepiej jak skonsultujesz sie z endo
Norma dla tsh podana na kartce jest 'ogolna' mi zawsze endo mowila ze musi byc miedzy 1 a 2 [w przypadku hashimotek najlepiej 'do' 1] Wiec to zalezy od wielu rzeczy

ja też już po, no i jest wszystko dobrze :-) Mała ma już 1500 g, podobno jest bardzo wymiarowa-prawidłowo, i potwierdziła mi na pewno, że to dziewczynka, co prawda termin porodu się przesunął na 22 czerwiec, więc coraz bliżej :-) Na szczęście byłam badana i na fotelu i USG, tak jak lubię, wtedy jestem spokojniejsza :-D Jedyne co mnie martwi to, że następna wizyta za 4 tygodnie:dry:
robiłyście sobie może badania prenatalne w 3 trymestrze, jest możliwość tylko płatnie je zrobić i się zastanawiam nad tym...
powodzenia dla jutro wizytujących :-D i gratuluje dzisiejszych udanych wizyt :-D

reklama
Klaudyna ja bym badan nie robila . Teraz na koncówce nie chciala bym wiedziec ze cos małemu jest . A na poczatku to juz wogole bo przeciez wzyciu bym nie usunela !! Moim Zdaniem to nie potrzebny wydatek .

Do góry