reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
dzieki laski za odpowiedzi ;)) Postanowiłam że jutro pojede do mojego gin. Nie chce ryzykować żeby się nic więcej nie przyplątało. Lutki wczoraj nie brałam a dzisiaj czuję jak znowu się brzuszek stawia :/

Dziewczyny może mi coś poradzicie.Ostatnio na wizycie kontrolnej w poradni diabetologicznej lekarka stwierdziła ,że mam za wysokie TSH 3,1 wynik był z początku ciąży ,bo z października.Kazałą powtórzyć i oto jakie mam teraz wyniki TSH 2,42 czyli w normie ale FT3 i FT4 poniżej normy.FT3 -2,6, FT4 10,37.Czy któraś z Was leczy się na tarczycę i orientuje się w tych wynikach?

Ja już po wizycie ;) Wszystko w jak najlepszym porządku, ufffff! Tętno małej w normie, moje ciśnienie tradycyjnie niskie (105/65) ale dramatu nie ma, wyniki krwi i moczu jeszcze ze szpitala tez dobre, szyjka "elegancka". W piątek idę badać krew(morfologia),mocz i czystość pochwy bo po antybiotyku łatwo o infekcje a jutro mam sie telefonicznie umawiać na usg, żeby skontrolować nerki i podglądnąć malutka jak rośnie ;) Doktorka mnie tez uspokoiła w temacie mniejszej aktywnosci mojej małej ;) Takze u mnie same pozytywne nowiny poza miednicą, która sie w ogóle nie rozszerza nie wiedzieć czemu :D

Dziewczyny może mi coś poradzicie.Ostatnio na wizycie kontrolnej w poradni diabetologicznej lekarka stwierdziła ,że mam za wysokie TSH 3,1 wynik był z początku ciąży ,bo z października.Kazałą powtórzyć i oto jakie mam teraz wyniki TSH 2,42 czyli w normie ale FT3 i FT4 poniżej normy.FT3 -2,6, FT4 10,37.Czy któraś z Was leczy się na tarczycę i orientuje się w tych wynikach?
Najlepiej jak skonsultujesz sie z endo
Norma dla tsh podana na kartce jest 'ogolna' mi zawsze endo mowila ze musi byc miedzy 1 a 2 [w przypadku hashimotek najlepiej 'do' 1] Wiec to zalezy od wielu rzeczy

ja też już po, no i jest wszystko dobrze :-) Mała ma już 1500 g, podobno jest bardzo wymiarowa-prawidłowo, i potwierdziła mi na pewno, że to dziewczynka, co prawda termin porodu się przesunął na 22 czerwiec, więc coraz bliżej :-) Na szczęście byłam badana i na fotelu i USG, tak jak lubię, wtedy jestem spokojniejsza :-D Jedyne co mnie martwi to, że następna wizyta za 4 tygodnie:dry:
robiłyście sobie może badania prenatalne w 3 trymestrze, jest możliwość tylko płatnie je zrobić i się zastanawiam nad tym...
powodzenia dla jutro wizytujących :-D i gratuluje dzisiejszych udanych wizyt :-D

reklama
Klaudyna ja bym badan nie robila . Teraz na koncówce nie chciala bym wiedziec ze cos małemu jest . A na poczatku to juz wogole bo przeciez wzyciu bym nie usunela !! Moim Zdaniem to nie potrzebny wydatek .

Do góry