reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
Czesc dziewczyny.Gratulacje udanych wizyt.
Ja mialam ktg juz dwa razy.
Margo ja juz nie pamietam jak to z julia bylo i czy ktg potem bylo juz co tydzien.
No a z tymi darmowymi usg to sie niezle pozmienialo bo te ponad 4 lata temu mialam na kazdej wizycie darmowe.

U mnie gardlo dalej daje popalic pomimo ze biore te ziolowe paskudztwa.

Milej nocki i trzymam kciuki za jutrzejsze wityty:-)

Agnieszka z tego co wiem od szwagierki to z ktg było tak zawsze że po 30 tc co tydzień. A z usg się zmieniło bo kasa chorych płaciła wcześniej za każde a teraz tylko za trzy!!!!

No ja juz szczerze mowiac nie pamietam bo troche czasu minelo.
Z drugiej strony patrzac moze i lepiej,ze ktg bedzie tak czesto w razie odpukac gdyby cos sie dzialo...
Ja jak teraz pojde na wizyte przekrocze 30 tydzien wiec pewnie mi o tym ktg powiedza:-p

ja tez wczoraj po wizycie. Morfologia ok tylko bakterie w moczu i furagin przez 7 dni. Przez miesiąc przytyłam 0.5 kg więc z ginem obliczyliśmy, że łącznie od początku mam -1,3 kg. Niezły wynik ;) Ale najważniejsze że cokolwiek przybieram bo gdyby na tym etapie był spadek masy to zaczęlibyśmy się niepokoić. A że je z tych okrąglejszych więc mogę się cieszyć. Szyjka ok, serduszko też. Teraz wizyta 9.04. ot tyle. No i mam się oszczędzać bo lekarz stwierdził, że ciąża wysoka więc wszystko może się teraz zdarzyć.

jej, aż tak źle na tej glukozie, ja idę jutro:szok:
Mika, tak jak napisałaś, najważniejsze, że maleństwo się rozwija i ma się dobrze, a ty musisz myśleć pozytywnie :-)
Ewika, gratuluję udanej wizyty i odpoczywaj sobie :-)

Ostatnia edycja:
Hej. Gratuluję udanych wizyt.

Ja wczoraj mialam wizyte. Na wejściu w drzwiach, gin spytał "jakie CRP" odpowiedziałam, że nie robiłam, więc dostałam skierowanie na CRP, glukoze, morfologie i mocz, mam zrobić po weekendzie i przesłać sms-em wyniki. Jak wszystko będzie ok. to kolejna wizyta za dwa tygodnie, jak nie (wysokie crp lub zły wynik glukozy) - szpital. Na USG nie spytałam o płeć, ale mam nadzieję, że nic sie w tej kwestii nie zmieniło. mlody waży 797g, FL na 25t5d, AC na 24t5d, HC na 25d5d, BPD na ... 27t0d hmmm. Doktorek mówił, że wszystko dobrze, że wymiary i waga prawidłowa jak na ten tydzień (25t1d) No i szyjka...... gdyby nie szew to sytuacja z pierwszej ciazy by się powtórzyła. Gin mówił, że z początku myslał, ze niewydolność wcześniej mogła być spowodowana ciażą blixniaczą, jednak na dzień dzisiejszy szyjka jest totalnie niewydolna i tylko dzięki szwu jest zamknięta, długość ... 18mm. A jeszcze 3 tyg. temu miala 4cm, część zamknięta na 30mm i lejeczek mały 1cm. Dzis nie ma lejka, jest kanion nad szwem Przybita jestem...

ja dzis mialam badnia w szpitalu. krew mocz i glukoza. masakra ta glukoza. malo co im tam nie odjechalam po ok pol godz od podania pozniej mdlilo mnie niemilosiernie ale dalam rade. dzidzi nadrobilo o jest 29tydz ciazy :)

gratuluje wizyt

Dla mnie glukoza to była jaką masakra, gdyby nie mąż obok to chyba bym zarzygała całą przychodnię ;/ Ja jutro śmigam do gin "na sygnale" bo od wczoraj nie mam zupełnie apetytu, pije po 2l wody i tyle... Nie mogę nic zjeść, cokolwiek biorę do buzi do mam ochotę jak najszybciej wypluć -.- W dodatku śpie po 14 godzin na dobę i według małżonka wyglądam jak kupa nieszczęścia :(

Gratuluje udanych wizyt :-)

dowiedziałam się, że w związku z tym, że ja mam grupę krwi 0, a mąż AB, to jest coś takiego jak "konflikt grup głównych krwi" i jeśli taki wystąpi, to raczej na bank będzie silna i długa żółtaczka, także już myślę, o tym pobycie w szpitalu :crazy:
Ja mam 0-, mąz ma B+ i nic takiego nie miało miejsca. Szczerze mówiąc ani w tej ani w poprzedniej ciązy nikt o czyms takim nie mówił. Córa ma krew po mnie wiec nawet przeciwciał po pierwszym porodzie nie dostałam. Chyba że tutaj chodzi tylko o konfiguracje 0-AB ?

reklama
Do góry