reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
Czesc dziewczyny.Gratulacje udanych wizyt.
Ja mialam ktg juz dwa razy.
Margo ja juz nie pamietam jak to z julia bylo i czy ktg potem bylo juz co tydzien.
No a z tymi darmowymi usg to sie niezle pozmienialo bo te ponad 4 lata temu mialam na kazdej wizycie darmowe.

U mnie gardlo dalej daje popalic pomimo ze biore te ziolowe paskudztwa.

Milej nocki i trzymam kciuki za jutrzejsze wityty:-)

Agnieszka z tego co wiem od szwagierki to z ktg było tak zawsze że po 30 tc co tydzień. A z usg się zmieniło bo kasa chorych płaciła wcześniej za każde a teraz tylko za trzy!!!!

No ja juz szczerze mowiac nie pamietam bo troche czasu minelo.
Z drugiej strony patrzac moze i lepiej,ze ktg bedzie tak czesto w razie odpukac gdyby cos sie dzialo...
Ja jak teraz pojde na wizyte przekrocze 30 tydzien wiec pewnie mi o tym ktg powiedza:-p

ja tez wczoraj po wizycie. Morfologia ok tylko bakterie w moczu i furagin przez 7 dni. Przez miesiąc przytyłam 0.5 kg więc z ginem obliczyliśmy, że łącznie od początku mam -1,3 kg. Niezły wynik ;) Ale najważniejsze że cokolwiek przybieram bo gdyby na tym etapie był spadek masy to zaczęlibyśmy się niepokoić. A że je z tych okrąglejszych więc mogę się cieszyć. Szyjka ok, serduszko też. Teraz wizyta 9.04. ot tyle. No i mam się oszczędzać bo lekarz stwierdził, że ciąża wysoka więc wszystko może się teraz zdarzyć.

jej, aż tak źle na tej glukozie, ja idę jutro:szok:
Mika, tak jak napisałaś, najważniejsze, że maleństwo się rozwija i ma się dobrze, a ty musisz myśleć pozytywnie :-)
Ewika, gratuluję udanej wizyty i odpoczywaj sobie :-)

Ostatnia edycja:
Hej. Gratuluję udanych wizyt.

Ja wczoraj mialam wizyte. Na wejściu w drzwiach, gin spytał "jakie CRP" odpowiedziałam, że nie robiłam, więc dostałam skierowanie na CRP, glukoze, morfologie i mocz, mam zrobić po weekendzie i przesłać sms-em wyniki. Jak wszystko będzie ok. to kolejna wizyta za dwa tygodnie, jak nie (wysokie crp lub zły wynik glukozy) - szpital. Na USG nie spytałam o płeć, ale mam nadzieję, że nic sie w tej kwestii nie zmieniło. mlody waży 797g, FL na 25t5d, AC na 24t5d, HC na 25d5d, BPD na ... 27t0d hmmm. Doktorek mówił, że wszystko dobrze, że wymiary i waga prawidłowa jak na ten tydzień (25t1d) No i szyjka...... gdyby nie szew to sytuacja z pierwszej ciazy by się powtórzyła. Gin mówił, że z początku myslał, ze niewydolność wcześniej mogła być spowodowana ciażą blixniaczą, jednak na dzień dzisiejszy szyjka jest totalnie niewydolna i tylko dzięki szwu jest zamknięta, długość ... 18mm. A jeszcze 3 tyg. temu miala 4cm, część zamknięta na 30mm i lejeczek mały 1cm. Dzis nie ma lejka, jest kanion nad szwem Przybita jestem...

ja dzis mialam badnia w szpitalu. krew mocz i glukoza. masakra ta glukoza. malo co im tam nie odjechalam po ok pol godz od podania pozniej mdlilo mnie niemilosiernie ale dalam rade. dzidzi nadrobilo o jest 29tydz ciazy :)

gratuluje wizyt

Dla mnie glukoza to była jaką masakra, gdyby nie mąż obok to chyba bym zarzygała całą przychodnię ;/ Ja jutro śmigam do gin "na sygnale" bo od wczoraj nie mam zupełnie apetytu, pije po 2l wody i tyle... Nie mogę nic zjeść, cokolwiek biorę do buzi do mam ochotę jak najszybciej wypluć -.- W dodatku śpie po 14 godzin na dobę i według małżonka wyglądam jak kupa nieszczęścia :(

Gratuluje udanych wizyt :-)

dowiedziałam się, że w związku z tym, że ja mam grupę krwi 0, a mąż AB, to jest coś takiego jak "konflikt grup głównych krwi" i jeśli taki wystąpi, to raczej na bank będzie silna i długa żółtaczka, także już myślę, o tym pobycie w szpitalu :crazy:
Ja mam 0-, mąz ma B+ i nic takiego nie miało miejsca. Szczerze mówiąc ani w tej ani w poprzedniej ciązy nikt o czyms takim nie mówił. Córa ma krew po mnie wiec nawet przeciwciał po pierwszym porodzie nie dostałam. Chyba że tutaj chodzi tylko o konfiguracje 0-AB ?

reklama
Do góry