reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

reklama
dzwonilam mowilam ze w ciazy itp ale pani powiedziala ze nie ma miejsc i juz. mam jutro wizyte u cioci kolezanki ktora jest ginekologiem. poki co kazala mi brac uro furaginum i wit c a jutro zobaczy co dalej.

Byłam dziś na wizycie i wieści takie sobie. Po pierwsze anemia, ale tego się spodziewałam. Dostałam żelazo Ascofer 3 razy dziennie po 1 tabletce, któraś z Was to bierze? Tak coś czułam, że żelazo mi w końcu poleci. Na szczęście reszta wyników ok. Po drugie badał szyjkę i szyjka zaczyna być miękka. Na szczęście zamknięta. Nic na to nie dostałam, mam brać jedynie nospę jak będzie mi twardniał brzuch. Mam się oszczędzać i niewiele robić. Nie wiem jak sobie z tym poradzę, bo ja należę do tych ruchliwych i nie umiem usiedzieć w miejscu, ale teraz będę musiała. Dobrze, że nie mam nakazu ciągłego leżenia. Serduszko dzidziusia było dziś trochę przyspieszone, ale lekarz nic nie mówił, pytał tylko czy piłam kawę lub colę, ale ja nic takiego nie piłam. Może to przeze mnie ja dziś też miałam jakieś wyższe tętno i ciśnienie. Pewnie przez emocje. Pytałam z ciekawości o ułożenie dziecka, to akurat na wizycie było ułożone główką w dół, ale lekarz mówił, że to się może w każdej chwili diametralnie zmienić. Waga bez zmian +9kg od początku ciąży. Kolejna wizyta już 26.03, czyli za 2 tygodnie i wtedy będzie USG, może w końcu poznamy płeć :-)

No i ja też już dzisiaj po wizycie :-)

Wyniki cukrów książkowe, ktg też w porządku, usg mi nie robiła powiedziała ze przy następnej wizycie :tak: czyli 4 kwietnia.

Kolorlove, odpoczywaj, trzeba korzystać póki mozna :)

Ja w poprzedniej ciązy miałam KTG co tydzień od 35 tc, teraz chodzę do LuxMedu i własnie się dowiedziałam że tam nie robia KTG - jak dla mnie to porażka....

reklama
Aparatka bo ktg robi sie po 30 tyg no chyba że akcja porodowa jest wcześniej.Bo się dziwie jak dziewczyny pisza KTG a nie maja usg badania.Jaki sens robić badanie 30 min miniumum niz 5 minutowe usg, czy sprawdzenie tętna tez kilka minut
Edit Margo a gdzie ty mieszkasz?

Do góry