reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Ja też się dziwię z tym KTG, myślałam, że to później się bada. Mi lekarz zawsze bada serduszko dziecka, ale KTG nie miałam ani razu, u mnie do szpitala się jeździ na KTG dopiero chyba od 37 tygodnia....

reklama
W Berlinie :-)

Ja też się dziwiłam na początku że po 30 tygodniu robią ktg co tydzień. Ale to badanie pokrywa kasa chorych a usg po trzecim kobitki muszą płacic same. Ale szczerze nie wiem czemu jakoś jeszcze nie pytałam ;-). Jak będę na kolejnej wizycie to zapytam :tak:

ja bylam dzis na wizycie u innej ginekolog. super babka. do tamtego juz nie pojde. dala mi antybiotyk duomox. jutro mam zrobic dokladne badania moczu. jestem zadowolona z wizyty. maluszek wazy 1300g i jest ok 2 tyg starszy :)

Ja dzisiaj dosznałam szoku... Dzwoniłam do mojej gin żeby umówić wizytę bo 17 marca mam USG i pasowało by zaraz potem iść do gin z wynikami (w miedzy czasie dojdą wyniki glukozy i moczu) a Pani w recepcji oświadczyła mi, że najbliższy termin jest na połowę kwietnia... :szok: Zgłupiałam... Powiedziałam jej, że to bardzo ważna wizyta i muszę mieć wcześniejszy termin i mało mnie obchodzi, że nie ma terminu to kazano mi zadzwonić jutro.

gratuluję dziewczyny dobrych wieści, i trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i badania :-D
Neko, dzwoń i walcz o swoje, kobiety w ciąży mają prawo do wizyty jako pierwsze, muszą cię przyjąć wcześniej! Powodzenia:-) !

kurcze neko to fakt poryte ja chodze na nfz to inaczej ja mam takiego gina z odzysku ale wporzo jest i co mies mam badania u niego o dziwo w pierwszej ciazy tyle nie mialam .gratulauje wizyt dziewuszki :-)

Czesc dziewczyny.Gratulacje udanych wizyt.
Ja mialam ktg juz dwa razy.
Margo ja juz nie pamietam jak to z julia bylo i czy ktg potem bylo juz co tydzien.
No a z tymi darmowymi usg to sie niezle pozmienialo bo te ponad 4 lata temu mialam na kazdej wizycie darmowe.

U mnie gardlo dalej daje popalic pomimo ze biore te ziolowe paskudztwa.

Milej nocki i trzymam kciuki za jutrzejsze wityty:-)

reklama
Dziewczyny, ja chodzę do Ośrodka Medycyny Matczyno-Płodowej i tam są tylko pacjentki w ciąży, starające się o dzidzię ale po porodzie więc dlatego są takie kosmiczne terminy. Aczkolwiek jeszcze jakieś 3-4 miesiące temu miałam termin z dnia na dzień, teraz jakiś babyboom się zrobił :) Niestety ale wpis w mojej karcie "ciąża wysokiego ryzyka" działa cuda i już do mnie zadzwoniono z propozycją wcześniejszych terminów :)

Ja mam niby USG w tym samym miejscu co normalne wizyty u gin, ale musze od doktorki dostać skierowanie i osobno się umówić na USG i potem znowu na normalną wizytę... Trochę to idiotyczne no ale nic nie poradzę :/

Do góry