reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Ja też się dziwię z tym KTG, myślałam, że to później się bada. Mi lekarz zawsze bada serduszko dziecka, ale KTG nie miałam ani razu, u mnie do szpitala się jeździ na KTG dopiero chyba od 37 tygodnia....

reklama
W Berlinie :-)

Ja też się dziwiłam na początku że po 30 tygodniu robią ktg co tydzień. Ale to badanie pokrywa kasa chorych a usg po trzecim kobitki muszą płacic same. Ale szczerze nie wiem czemu jakoś jeszcze nie pytałam ;-). Jak będę na kolejnej wizycie to zapytam :tak:

ja bylam dzis na wizycie u innej ginekolog. super babka. do tamtego juz nie pojde. dala mi antybiotyk duomox. jutro mam zrobic dokladne badania moczu. jestem zadowolona z wizyty. maluszek wazy 1300g i jest ok 2 tyg starszy :)

Ja dzisiaj dosznałam szoku... Dzwoniłam do mojej gin żeby umówić wizytę bo 17 marca mam USG i pasowało by zaraz potem iść do gin z wynikami (w miedzy czasie dojdą wyniki glukozy i moczu) a Pani w recepcji oświadczyła mi, że najbliższy termin jest na połowę kwietnia... :szok: Zgłupiałam... Powiedziałam jej, że to bardzo ważna wizyta i muszę mieć wcześniejszy termin i mało mnie obchodzi, że nie ma terminu to kazano mi zadzwonić jutro.

gratuluję dziewczyny dobrych wieści, i trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i badania :-D
Neko, dzwoń i walcz o swoje, kobiety w ciąży mają prawo do wizyty jako pierwsze, muszą cię przyjąć wcześniej! Powodzenia:-) !

kurcze neko to fakt poryte ja chodze na nfz to inaczej ja mam takiego gina z odzysku ale wporzo jest i co mies mam badania u niego o dziwo w pierwszej ciazy tyle nie mialam .gratulauje wizyt dziewuszki :-)

Czesc dziewczyny.Gratulacje udanych wizyt.
Ja mialam ktg juz dwa razy.
Margo ja juz nie pamietam jak to z julia bylo i czy ktg potem bylo juz co tydzien.
No a z tymi darmowymi usg to sie niezle pozmienialo bo te ponad 4 lata temu mialam na kazdej wizycie darmowe.

U mnie gardlo dalej daje popalic pomimo ze biore te ziolowe paskudztwa.

Milej nocki i trzymam kciuki za jutrzejsze wityty:-)

reklama
Dziewczyny, ja chodzę do Ośrodka Medycyny Matczyno-Płodowej i tam są tylko pacjentki w ciąży, starające się o dzidzię ale po porodzie więc dlatego są takie kosmiczne terminy. Aczkolwiek jeszcze jakieś 3-4 miesiące temu miałam termin z dnia na dzień, teraz jakiś babyboom się zrobił :) Niestety ale wpis w mojej karcie "ciąża wysokiego ryzyka" działa cuda i już do mnie zadzwoniono z propozycją wcześniejszych terminów :)

Ja mam niby USG w tym samym miejscu co normalne wizyty u gin, ale musze od doktorki dostać skierowanie i osobno się umówić na USG i potem znowu na normalną wizytę... Trochę to idiotyczne no ale nic nie poradzę :/

Do góry