reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Wiesz co moja kumpela miałą in vitro. I co dziwne do końca mówili, że będzie miała dwóch chłopców. No i poród, cesarka i wyjmują ...dziewczynka. No mówi że zgupiała, więc myśli to mam dwie dziewczynki?? wujmują z brzusia drugie dziecie i co ...chłopiec. No niesamowity szok)Teraz jej dzieciaki mają po 5 lat, nie sa jakoś maga podobne do siebie bo to dwujajowe bliżnięta, ale podono fajnie się dogadują, choć kłótni i bijatyk jest całe mnóstwo codzień to jedno za drugie by w ogień skoczyło.

reklama
Mojej koleżance w dwóch ciążach lekarz na każdym USG mówił, że chłopak będzie - a są dwie dziewuszki :-D

EDIT: Właśnie gin mi odpisał - termin wizyty na 6.11. No to przede mną wielkie wyczekiwanie ;)

Ostatnia edycja:
Dzis rano beta 1444 (dwa dni temu 510...) Ale progesteron zaledwie 8...

Nie wiem czy juz po wszystkim, czy.co...

Pojechalam z M na bombach do szpitala. Czekam od 3 godzin na cokolwiek... W miedzyczasie bylam u internisty ale odeslal spowrotem na dyzur ginekologiczny, na ktorym dosc niechetnie mnie przyjeto.

Gdyby nie podejrzenie pozamacicznej to juz bym spala... A tak czekam na kolejny wynik beta hcg...

Alex_WA trzymam kciuki za WAS!
Co do płci to u Młodego w 16 tygodniu było widać jak na dłoni siurka - tak się dzieciątko okrakiem usiadło na USG, że nawet ja nie miałam wątpliwości. :blink:

reklama
Och... uspokajam Was - już ok.

Więc tak... zrobili mi betę... 1750 około było ok. 22:00 (jutro zerknę ile dokładnie). Miła, młoda p. doktor zabrała mnie na USG (już pomijam całą historię z czekaniem... bo w Bielańskim jest to epickie...). Na usg... z jajnikami ok - jest ciałko żółte, jest torbielka o której pisał lekarz we wtorek - Z TYM, ŻE NA PRZECIWLEGŁYM JAJNIKU!!! W ZATOCE DOUGLASA ANI ŚLADU PŁYNU....

I co najważniejsze - jest pęcherzyk w jamie macicy :) Na samym środku piękna kropka :D

Nie mam niestety zdjęcia, bo to był dyżur i nie było możliwości dodrukowania (są rozliczani z papieru??), ale za tydzień idę na wizytę właściwą, normalną.

Przepisano mi Duphaston i spokój...
Ponoć tylko spokój mnie uratuje :)

Ogólnie wszystko jest ok, i lekarka powiedziała, że na wyrost się przejmuję. Ale jak tu się nie przejmować... Spanikowałam i wyszliśmy przed czasem z rodzinnego spotkania...

A... i jeden internista powiedział mi, że "ON NIE WIE CO ROBIĆ, BO SIĘ NA TYM NIE ZNA". Super...

Ale najważniejsze, że Kropek jest cały i zdrów i w dobrym miejscu :)

Do góry