reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Ja też mam nadzieję, że jest oki, tylko martwi mnie ten brzuch, że tak mnie boli jak na okres i nie wiem czy brać nospe czy nie. Ból jest znośny ale....(
Takie bole sa normale.
Mnie bolalo CALA ciaze, rwanie ciagniecie jak na okres klucie wszystkie rodzaje bolu, nawet 1 dnia nie mialam spokoju.. NAjgorszy by byl jakby ktos mnie dzgal nozem w macice/pochwe - masakra
Zycze zeby pobolalo kilka dni i przestalo

Słuchajcie mam nietypowe, ale bardzo przyziemne pytanie czy można uprawiać sex na tym etapie ciąży>
Jak nie ma przeciwskazan od lekarza to mozna, korzystajecie :)
Podobno nawet wskazane - bo sie zrelaksowanym bardziej jest ;)

Ja mam narazie kategoryczny zakaz.
W poprzedniej ciazy mialam zakaz az do 36 tyg. [od 5tyg]

reklama
Witajcie. Odebrałam w necie wynik wczorajszej bety. I się z lekka zszokowałam, bo ze 149,99 w środę skoczyło do 392 w piątek. To 160% skok! Oczywiście po waszych wpisach o 66% martwię się czy to znów nie za dużo...:eek:
Tak źle i tak niedobrze...

Witajcie. Odebrałam w necie wynik wczorajszej bety. I się z lekka zszokowałam, bo ze 149,99 w środę skoczyło do 392 w piątek. To 160% skok! Oczywiście po waszych wpisach o 66% martwię się czy to znów nie za dużo...:eek:
Tak źle i tak niedobrze...
66% to jest minimum. Nie masz co się martwić, bo w początkowym etapie ciąży beta rośnie więcej. Możesz sobie sprawdzić na stronie:
HCG Calculator and hCG Level Tool | BabyMed.com
tam jest nawet taki wykres jak to mniej więcej powinno wzrastać.
Niedługo będzie wolniej wzrastać, no chyba że będą bliźniaki :)

Witajcie dziewczynki w sobotni poranek :-) jakąś jestem dzisiaj bez mocy :( w nocy dopadła mnie biegunka :( troszkę się przestraszyłam ale już jest w porządku, tylko zastanawia mnie od czego to mogło być...
Samba , Tekla wszystko wyjaśniła odnośnie NT :-)

Dziękuję anna_! Emotion - jak to może być, że są tak wielkie różnice na tym samym etapie? Nie pojmuję... :shocked2:
Pozdrawiam i lecę z Młodym do pomocy doraźnej do szpitala, bo dziś w nocy znów mi się dusił krtaniowym kaszlem. Jakoś ma to chyba po mnie:no:

Spooky- mamnadzieję, że z małym będzie oki.
Anna- moja mała widziała zdjęcie Twojego usg i pyta mama co to więc mówię, to blizniaki w brzuszku takiej Pani, a Ona paluszkiem pokazuje to dziewczynka a to chłopiec:)może się sprawdzi.

reklama
Do góry