reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Też tak myślałam, żeby odwiedzić jeszcze jednego lekarza ale nie tak od razu. Myślałam, żeby tak przed samymi świętami się zbadać, bo nie chce, żeby co chwilę ktoś zaglądał do maluszka...

reklama
ja wam powiem ze porod boli ale tak dla porowniania jesli mialabym wybrac czy rodzic (bez znieczulenia) czy zeba kanalowo leczyc (ze znieczuleniem) to i tak wybralabym porod mimo ze dluzszy i wogole ... ja teraz tego bolu po prostu nie pamietam ... nie on byl najwazniejszy !! a zeby o kazdy jeden co leczylam to pamietam jak by to bylo wczoraj !!!

Już się zapisałam do lekarza, którego poleciło mi kilka znajomych dziewczyn, w tym te których ciąże przebiegały mocno problemowo. Sprawdzałam też na internecie i same pozytywne opinie. Wizyta na 19.12 a do tego czasu dalej będę się oszczędzać (tak na wszelki wypadek ;-)). Myślę, że dodatkowa opinia mnie uspokoi, bo tak rozbieżne diagnozy wprowadziły totalny zamęt w mojej głowie... oby ta pozytywna się potwierdziła! Chociaż jeśli nie będzie tak różowo to przynajmniej będę wiedziała i na pewno uda się wszystkiemu zaradzić :tak:

Paulinka mi sie wlasnie tez tak zdaje po fotkach ze chlopczyk:)
Choc od poczatku myslalam ze dziewczynka .

Pisalas ze mialas problemy cisnieniowe, ja np tez przytylam duzo 23 ponad - do wagi 113 i troche- a z cisneniem nie mialam problemu, wrecz za niskie wiec reguly nie ma.

Skodzia ja dostalam jakies 25 fotek, na cd :-)

rok roznicy to sporo dla pojmowania u takiego malucha ... ja sie boje jej powiedziec bo w poprzedniej ciazy tesciowa (piiiip) powiedziala agatce o dzidziusiu w brzuszku i jak potem poronilam to przez kilka miesiecy musialam tlumaczyc dziecku ze jednak malenstwa nie bedzie narazie ...
a co do wziecia mlodej na usg - boje sie ze ona dzidzi nie zobaczy bo tam trzeba umiec patrzec i tylko bedzie sie niepotrzebnie denerwowac !!
masz racje rok różnicy to sporo :tak:, każda z nas zna swoje dziecko najlepiej i wie kiedy powiedzieć:tak:
a z usg wiem że Niuńka może mieć problem ale chcę żeby uczestniczyła, tak bardzo się cieszy na rodzeństwo:-D już nawet mówi że nie ważne czy to będzie siostrzyczka czy braciszek:-D

masz racje rok różnicy to sporo :tak:, każda z nas zna swoje dziecko najlepiej i wie kiedy powiedzieć:tak:
a z usg wiem że Niuńka może mieć problem ale chcę żeby uczestniczyła, tak bardzo się cieszy na rodzeństwo:-D już nawet mówi że nie ważne czy to będzie siostrzyczka czy braciszek:-D

ja sie zastanawiam czy to nie ja sie bardziej bojej jej powiedziec ... nie wiem musimy to z mezem przedyskutowac ...

reklama
Mea jakbym miała taka sytuacje jak ty to tez pewnie bym się bała, ale widzę że to już 15 tydz. więc najgorsze ryzyko już minęło więc może warto :tak:

Do góry