reklama
weronikabp
Fanka BB :)
kaira i anna - trzymam kciuki za jutro kochane )))
agnieszka0240
Aniolek-20.03.2009 (7tc)
Czesc dziewczyny.
Witaj Kairka.
Alex nie jestes sama.Ja tez ta ciaze zaczelam z +30 kg(w porownaniu z poprzednia ciaza)
Na chwile obecna -4 kg i super by bylo aby jeszcze cos ubylo
My "wieksze" kobitki musimy bardziej uwazac aby szybko nie przybylo kg.
Napewno wszystko bedzie dobrze i nie ma co na zapas sie zamartwiac.
Najwazniejsze,ze dzidzie zdrowo rosna:-)
Emotion przesliczna dzidzia:-)
Dziewczyny ja we wtorek 17-tego mam wizyte i jak dziecie dalej bedzie chlopcem to juz uwierze,ze bedzie synus.
Witaj Kairka.
Alex nie jestes sama.Ja tez ta ciaze zaczelam z +30 kg(w porownaniu z poprzednia ciaza)
Na chwile obecna -4 kg i super by bylo aby jeszcze cos ubylo
My "wieksze" kobitki musimy bardziej uwazac aby szybko nie przybylo kg.
Napewno wszystko bedzie dobrze i nie ma co na zapas sie zamartwiac.
Najwazniejsze,ze dzidzie zdrowo rosna:-)
Emotion przesliczna dzidzia:-)
Dziewczyny ja we wtorek 17-tego mam wizyte i jak dziecie dalej bedzie chlopcem to juz uwierze,ze bedzie synus.
karolq8
Emotion sliczne bobo:-)
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
mogą ja Niuńke karmilam piersią do 13 miesiaca
my Niuńce powiedzieliśmy że będzie miała rodzeństwo, bardzo się z tego faktu ucieszyła bo od jakiegoś czasu naciskała że chce mieć siostrzyczkę, teraz chodzi i co chwilę całuje mi brzuszek i robi "pierdzioszki" śmiejąc się że łaskocze w brzuszku dzidzię, obiecałam jej że zabiorę ją na usg połówkowe kiedy będziemy dowiadywać się płci dziecka, chcę żeby Niuńka uczestniczyła we wszystkim co dotyczy maluszka
rok roznicy to sporo dla pojmowania u takiego malucha ... ja sie boje jej powiedziec bo w poprzedniej ciazy tesciowa (piiiip) powiedziala agatce o dzidziusiu w brzuszku i jak potem poronilam to przez kilka miesiecy musialam tlumaczyc dziecku ze jednak malenstwa nie bedzie narazie ...
Emotion nie wiem czemu ale jak patrzę na Twoje cudo to mam przeczucie, że to chłopczyk
Alex ja też jestem po cc. I wydaje mi się, że waga nie jest problemem. Gorszy jest zbyt duży przyrost wagi w ciąży, bo wtedy organizm zaczyna szaleć. Lekarz mnie ostrzegał w pierwszej ciązy, że jak za dużo utyję to zaczną się problemy z ciśnieniem i skończy się wszystko cc. No i miał rację- przytyłam w ciązy 25 kg, Zaczynałam z 67 skończyłam na 92. Od 32 tygodnia zaczęły się problemy z ciśnieniem. Na patologii ciąży byłam stałym gościem. W 38 t 2d ciązy lekarze już nie mogli opanować ciśnienia i zrobili cc, bo groził mi zawał bądź udar, a małemu zamartwica. W tej ciązy się na pewno do takiego stanu nie doprowadzę- mam nauczkę.
alex nie martw sie na zapas !! cc nie takie zle jedynie na cisnienei uwazaj ... ale moj gin mi powiedzial ze nadcisnienei w ciazy jest problemem glownie w pierwszej ciazy wiec licze ze tym razem bedzie znacznie lepiej
ja tez mam bmi bardzo wysokie a jakos na zapas sie nei przejmuje ... narazie gin kazal mi utrzymac wage do polowy ciazy - taki ideal ... ale swieta za pasem wiec to sie raczej nie uda ...
emotion fajne zdjecia ...
a co do wziecia mlodej na usg - boje sie ze ona dzidzi nie zobaczy bo tam trzeba umiec patrzec i tylko bedzie sie niepotrzebnie denerwowac !!
kasiap3
hej Dziewczyny
Byłam dziś na kontroli mojej niegrzecznej szyjki i wiem mniej niż przed wizytą...
Moja lekarz prowadząca powiedziała, że totalnie nie widzi podstaw dla których zostałam zatrzymana w szpitalu i dla których dostałam nakaz leżenia... Szyjka ma standardową długość i ona nie widzi powodu do paniki...
Z jednej strony kamień z serca, z drugiej dwie tak różne diagnozy.... sama nie wiem komu ufać i w co wierzyć... nie chce później żałować, że pomimo alarmu zbagatelizowałam problem...
Co do obaw przed porodem to mój jedyny lęk to aby, donosić ciążę i żeby wszystko odbyło się w wyznaczonym terminie. Co do samego porodu to pewnie będzie bolało, bez względu czy naturalnie czy cc ale wszystko zniosę byleby tylko urodzić zdrowe i silne dziecko :-)
W końcu ten ból prowadzi do mega szczęścia i warto sobie to powtarzać gdy nadchodzą wątpliwości
Wszystkim pobadaniowych Panią gratuluję, a dla wszystkich przedbadaniowych mocno ściskam kciuki
Byłam dziś na kontroli mojej niegrzecznej szyjki i wiem mniej niż przed wizytą...
Moja lekarz prowadząca powiedziała, że totalnie nie widzi podstaw dla których zostałam zatrzymana w szpitalu i dla których dostałam nakaz leżenia... Szyjka ma standardową długość i ona nie widzi powodu do paniki...
Z jednej strony kamień z serca, z drugiej dwie tak różne diagnozy.... sama nie wiem komu ufać i w co wierzyć... nie chce później żałować, że pomimo alarmu zbagatelizowałam problem...
Co do obaw przed porodem to mój jedyny lęk to aby, donosić ciążę i żeby wszystko odbyło się w wyznaczonym terminie. Co do samego porodu to pewnie będzie bolało, bez względu czy naturalnie czy cc ale wszystko zniosę byleby tylko urodzić zdrowe i silne dziecko :-)
W końcu ten ból prowadzi do mega szczęścia i warto sobie to powtarzać gdy nadchodzą wątpliwości
Wszystkim pobadaniowych Panią gratuluję, a dla wszystkich przedbadaniowych mocno ściskam kciuki
rruurrkkaa
Mama Misiatków
Kasiu a moze wizyta u 3 lekarza? tak dla spokojności?
reklama