reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty, badania USG, wyniki badan

Alex gratuluje :-)

Sarenka ja tez sie nieraz zastanawiam jak pokocham drugie dziecko.
Nieraz mysle jak moge byc taka zla i decydowac sie na drugie jak wtedy nie bede juz mogla dac 100% siebie Anitce a na to zasluguje, na kazda minute jaka moge jej dac. A jak juz bedzie 2jka to nie poswiece sie w calosci.

Blonka odpoczywaj ile mozesz.
A ty krzywa curzycowa masz robic czy normalne badanie? A jak z ketonami?
Ja wlasnie sie 'samokontroluje' musze lek spytac na nastepnej wjzycie ja t u mnie z ta cukrzyca czy jest czy nie ma w koncu.

reklama
mika totalnie się na tym nie znam :( ale pewnie Alex by wiedziała ona wszystko wie o wynikach :))

Nie wiem wszystkiego :-)
U krów i piesełów się nie robi testu pappa :-)

Ale w tym tescie chyba najwazniejszy sam wskaznik ryzyka a reszta mowi ilosciowo o bialkach ktore sie zmniejszaja czy zwiekszaja przy trisomii itp.

Wlasnie mam chwile i uzupelniam braki :-)

Alex gratuluje :-)

Sarenka ja tez sie nieraz zastanawiam jak pokocham drugie dziecko.
Nieraz mysle jak moge byc taka zla i decydowac sie na drugie jak wtedy nie bede juz mogla dac 100% siebie Anitce a na to zasluguje, na kazda minute jaka moge jej dac. A jak juz bedzie 2jka to nie poswiece sie w calosci.

Nie dziekuje (wszystkim ;-)) :-)

Emotion, ja mam pierwsze w tak zaawansowanej drodze, tez pelna obaw. Na pewno instynkt mam... I to bardzo silny, ale strasznie sie boje ze nie bede chciala wstawac w nocy, ze nie dam rady karmic piersia, a chce... Ze sie bede denerwowac z powodu placzu. A przeciez dziecię na początku tylko płacze, nie mowi "mama daj dydody" albo "obilem kupe"...

Do tego sporo obaw technicznych... No i tez sam porod.

Wole naturalnie... Ale z powodu otylosci, mimo ze jastem ogolnie niemal okaz zdrowia i tylko cisnienie lekko podniesione ale w granicznych normy, to boje sie cc... Nawet nie wiem czy czlowieki po cc moga karmic piersia... Psy moga. A u krow sie nie robi cc xD

Buziaki dziewczyny, milego dnia!

Alex ja po cc i karmilam:-) dziecko tak samo musi sie ciebie nauczyc tylko ono biedne nieswiadome co go czeka:-) i spokojnie.

A i wiem co bardzo bolalo niektore mamy. Teraz jest mocno porzadane karmienie piersia i ludzie nawet na ulicy krytykuja jak daje sie dziecku butle zamiast cyca. Ale moze sie tak zdarzyc ze nie bedziemy mogly karmic. Nie zalamywac sie wtedy:-) przeciez to nie znaczy ze mniej kochamy nasze dzieci. A znam os ktora depresje miala bo inni tylko mowili jej ze cyc jest naj i wogole.

Nie dziekuje (wszystkim ;-)) :-)

Emotion, ja mam pierwsze w tak zaawansowanej drodze, tez pelna obaw. Na pewno instynkt mam... I to bardzo silny, ale strasznie sie boje ze nie bede chciala wstawac w nocy, ze nie dam rady karmic piersia, a chce... Ze sie bede denerwowac z powodu placzu. A przeciez dziecię na początku tylko płacze, nie mowi "mama daj dydody" albo "obilem kupe"...

Do tego sporo obaw technicznych... No i tez sam porod.

Wole naturalnie... Ale z powodu otylosci, mimo ze jastem ogolnie niemal okaz zdrowia i tylko cisnienie lekko podniesione ale w granicznych normy, to boje sie cc... Nawet nie wiem czy czlowieki po cc moga karmic piersia... Psy moga. A u krow sie nie robi cc xD

Buziaki dziewczyny, milego dnia!

alex co do wstawania w nocy i wogole opiekui - zobaczysz jak ci sie wlaczy instynkt macierzynski ... bedziesz wiedziala jak sie dziecko w nocy z boku na bok przewroci i obudzisz sie zanim pisniesz :)

co do karmienia ... ja nie moglam karmic (jestem po wycieciu guza z piersi i prawdopodobnie mam uszkodzone przewody mleczne i po tygodniu zasadniczo bylo po karmieniu bo z jednej piersi pokarmu mialam za malo a mloda potem sie tak rozbestwila ze szok !!!

Alex a czemu boisz sie ze cesarka?
Ja w 1 ciazy dobilam do bmi 35, urodzilam sama /co prawda dlugo/ ale nie bylo wskazania do cesarki. Bylas chba chwile na watyku 'otylc w ciazy' tam dziewczyny mowily o porodach.
I wcale nie jest regula ze musimy dlugo rodzic. ;)

Male dzicko przebierasz i co 2 godz to nie boj sie ze niebedziesz wiedziec kie kupe ma - nie zawiedzie cie bedzie 'tam' za kazdym razem prawie :-)

Kazdego dziecka sie nauczyc trzeba oo prostu, bo kazde jest inne. Moja np pierwszy mesiac b plakala w ncy nie mogla spac po jedzeniu po prostu sie przebudzala - po miesiacu sprobowalam ja 'nie odbijac' po jedzeniu... spala 6 h bez przerwy.
;) troche wprawy i 'nauki' :-)

Alex- najpierw chcę Ci pogratulować, śliczna fota, co do instyktu todziewczyny dobrze Ci mówią ja sięboję dzieci małych, Moją córcię długo nosiłam w rożku bo się bałam, ale jakoś wiedziałam kiedy przebrać, kiedy nakarmić, jakoś to się czuje, taka niedopisana więź coś jak telepatia. A co do drugiego dzidecka, emotion, ja zaszłam w ciążę, bo mnie przeraziła myśl, że moje dziecko jak nas zabraknie nie będzie miała nikogo i chciała siostrę, więc to dla niej. Boję, się, że będzie czuła się odrzucona.

reklama
Alex- najpierw chcę Ci pogratulować, śliczna fota, co do instyktu todziewczyny dobrze Ci mówią ja sięboję dzieci małych, Moją córcię długo nosiłam w rożku bo się bałam, ale jakoś wiedziałam kiedy przebrać, kiedy nakarmić, jakoś to się czuje, taka niedopisana więź coś jak telepatia. A co do drugiego dzidecka, emotion, ja zaszłam w ciążę, bo mnie przeraziła myśl, że moje dziecko jak nas zabraknie nie będzie miała nikogo i chciała siostrę, więc to dla niej. Boję, się, że będzie czuła się odrzucona.

ja agatke staram sie jakos przygotowac ale wiem ze nie bedzie latwo ! a powiedzialas juz ze jestes w ciazy ?? my to chyba na swieta zostawimy bo juz po malu ciezko przed nia nic nie mowic ...

Do góry