reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Sorki, że tak wolno odpowiadałam, ale siedziałam przy laptopie a on ma piorunujące tempo. Teraz jestem juz przy stacjonarnym więc powinno być szybciej.

Studiowałam ekonomię a moją specjalnością było zarządzanie przedsiębiorstwem i marketing. Cieszę się, że mam to już za sobą. Pogodzenie pracy ze studiowaniem to ciężki kawał chleba :-) ale UDAŁO SIĘ !!!! Dzieki za gratulacje mała26.

A co do zastępstwa to masz rację było to lekką przesadą, dlatego teraz niektórzy mają z tego powodu wyrzuty sumienia ...

reklama
O widzę, że Mała ma dzisiaj trochę luzu w pracy ;)
Dzięki kochana za troskę, jakoś się trzymam, skurczybyki dalej mam :( , ale co tam będzie dobrze ;)

Jakoś nie wypiłam tego mleka ;) i wzięłam się za przegląd tych popranych ciuszków, muszę je podzielić na rozmiary (a większość ma usunięte metki :() no i niektóre muszę np. zszyć na szwie itp. Tak więc mam zajęcie i nie myślę o moim samopoczuciu. A trochę mnie nawet brzuch boli tylko nie wiem czy to nie po truskawkach ;) Wczoraj na wieczór objadłam się też czereśniami ;D

A fasolka szparagowa jest the best!!!

no luzik właśnie się kończy, bo wyszli już z rady i będą mieli znów tysiące spraw do mnie! :(
I gimnazjaliści zaczęli biegać ze świadectwami.
Doxa i Jolik kochane trzymajcie się i nie męczcie!!! Nie pozwalam!!!! ;)
Dziś dzień tatuśka! Musze i swojemu prezent kupić! ::)

Doxa a ja oprócz włożenia ubranek do komody nie zrobiłam jeszcze z nimi nic.  Niektóre tak jak napisałaś trzeba zreperować. Strasznie słabe nici i na szwach niektóre się rozeszły hihihihi ale to taki malutki szczególik. Najważniejsze, że je mam bo sa prześliczne :-) W przyszłym tygodniu zabiorę się za szycie i pranie a potem prasowanie :-)

Jolik, ja miałam te ubranka cały czas w workach i nie wiedziałam co mam ;) Potem podzieliłam na kolorki i zaczęłam prać (chyba jeszcze ze 2 pralki będę musiała uprać). Potem wrzuciłam to wszystko do komody, ale nic już nie wiedziałam co jest małe a co duże, co na lato, co na zimę ... więc zaczęłam je segregować. No i jestem w trakcie, rany ile to roboty. A prasować to jeszcze nie prasuję, pewnie te najmniejsze rzeczy to jeszcze raz przepiorę, bo do października to daleko i dopiero wtedy będę prasować! Poza tym musimy kupić sobie nowe żelazko  ;)

jak wam dobrze, tyle rzeczy już macie. Ja narazie myślę o odkładaniu kasy na rzeczy dla dziecka. A zakupy zacznę robić jak będę na L4, w wakacje.
Ostatnio zaopatrzyłam się w Empiku w "Wielką Księgę Maleństwa"- czyli piękny albumik z Kubusiem Puchatkiem dla dzidzi. :)

Mała ja też mam ten albumik, ale jakoś nie mam odwagi zacząć go wypełniać. Nie wiem, które zdjęcie z USG tam wkleić i wogóle. Wiesz chciałabym maleńswu kiedyś przekazać piekna pamiatkę a zazwyczaj im bardziej się staram tym mniej wychodzi. Boję się o kleksy hihihihihi

To mówicie, że można taki albumik dostać w Empiku? W którym dziale? Jak on wygląda? Co jest w środku? Poluję na coś takiego!

Witam Mamusie!! Ale sie dzisiaj rozpisalyscie :) Zakupów dla maluszka jeszcze nie zrobilam, mam cala szafke ciuszkow od rodziny (zbierane jeszcze przed ciaza :) Nadrobie to jednak i juz dzisiaj poszukam spiochow "dla tatusia" ;) (swietny pomysl :)

Teddy nie przejmuj sie gadaniem dewotek, ja tez nie jestem jeszcze mezatka, zaplanowalismy slub na przyszly rok - czerwiec, a jak sie dowiedzielismy o dzieciaczku nie zmienialismy juz daty.

Ja wczoraj pochlonelam pol kalafiora z buleczka i mlodymi ziemniaczkami, dzisiaj pora na fasolke  ::)

reklama
Doxa nie wiem dokłądnie w którym dziale, ale szukaj na dziecięcych. Kosztuje 25zł, mnie kaurat siostra przy okazji kupiła.
Mnie się on bardzo podoba, w środku wpisujesz wszystkie przeżycia, np. pierwsze karmienie, pierwsze zdjęcie z USG, jak dziecko rosnie z miesiąca na miesiąc, chrzeciny, odwiedziny gości, powrót ze szpitala, wszelkie zdjęcia pamiątkowe,  odcisk stópki i dłoni :) pierwsze słowa: da-da :) itp
uważam, że jest ślicznie wydany. No i te obrazki z "Kubusia Puchatka"  ::) Jest słodki naprawde. :)

Do góry