reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
Natalka zasnęła...coraz krócej popłakuje i marudzi. Ale w ciągu dnia dala czadu - taką histerię urządziła, że szok. Czy Wasze dzieci jak się uczyły same usypiać to też czasem histeryzowały? Z takim zawodzeniem, darciem się i buzią w podkówkę? Bo ja to jakoś znoszę, ale moja mama nie bardzo... Ja to się cieszę, że dostałam pozytywkję z biciem serduszka, widze, że to Natalkę wycisza.

Magdusiek, mój Oli od początku zasypiał sam w łóżeczku, ale czasami jak jest zmęczony, albo miał za dużo wrażeń to też potrafi się wydzierać ::) staram się go wyciszyć i/lub odwrócić jego uwagę ... dobrze się sprawdza podanie mu czegoś do buzi ... a że dostaje sporo lekarstewek to zawsze coś tam mu wkroplę i natychmiast się uspokaja :laugh:

Doxa, u licha, wybacz :) wszystkiego najlepszego.

Luszka Dorothy23, wasze córeczki poważnie baaaaaaaardzo podobne!!!!!!!
Ja uwielbiam zdjęcia Natalki, ma taką kochaną buziulkę :-* Delikatna kobietka z niej będzie.

Magdusiek to kiedy i po co jedziemy do Ikea? Moja nie ryczała bo od początku jakaś taka dziwna była że chciała tylko w łóżeczku leżeć ale od dzisiaj jakieś dziwne odgłosy wydaje, typu piszczenie jak do niej nie podchodzę ::) Co ona myśli że mnie urobi? ;)

Jazz, już uzupełniam. Kiedyś prosiłam Was o podanie bliższych informacji ale pewnie przeskoczyłyście post ;)

Natalia histerię czasme uskutecznia, jakby jej ktoś krzywdę robił. Dzisiaj w ciągu dnia wrzeszczała jak zarzynana gdy ją wkładałam do łózeczka tuż po tym jak sie uspokoiła na rękach. Zwykle robię tak, ze jak płacze to ją głaszczę, a jak już zawodzi i histeryzuje to ją wyciągam, przytulam i wkładam znowu. Widzę, że to chyba działa, zasypia coraz szybciej tylko martwią mnie te wrzaski. Moja mama mówi, ze ja jestem gestapo :( Ja się nie poczuwam, uważam, że jeśli hiesteryzuje przez kilka minut to krzywda się nie dzieje, łózeczka się nie boi. Ale może się mylę?
Syla - a kiedy Ci pasuje? Ja juz zaczęłam listę robić, bo mi się wszystko pokończyło, a chciałam też pogrzebać w rzeczach dla dzieci, tam czasem są fajne.

reklama
Rzeczywiście ładna - Luszko - ta Twoja córcia  ;) Chwale, bo podobna do mojej, to tak jak bym swoją chwaliła  ;) ;D ale na serio łądniutka, ma takie drobne rysy :)

Do góry