reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Dzień dobry
Co poniekórym, obchodzącym dzisiaj swoje urodziny - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

bylliśmy wczoraj z Natalią na Lady Pank, jakis intensywny był tend zień od rana, ale fajnie, nareszcie w komplecie ;-)
Tusiekn - ale ten Twój syn duży!

reklama
cześć

magdusiek i jak natalii podobał się koncert?

dla drzewka wszystkiego najlepszego albo i jeszcze lepszego
tort.gif

u nas remont w toku... dziś kupujemy zośce szafę i komodkę jakąś do sypialni...

Drzewko wszystkiego naj, najlepszego z okazji zawsze 18-tych urodzin!! Dużo radości, miłości i zadowolenia!

Dzień dobry!
Dzisiaj pięknie i słonecznie, aż miło!

Magdusiek no niezłą masz córkę! Jak podobał się jej koncert?

Efuniu podziwiam Twoje zorganizowanie! Remont, dwójka dzieci i jeszcze masz czas by wpaść na BB. Jak Tymek się czuje?

Jutro w przedszkolu Olinka obchody Dnia Mamy i Taty. Aż mnie ciarki przechodzą :-)

dzień dobry,
bardzo serdecznie dziekuję za piękne życzenia, bardzo serdecznie :-) Efunia, świetny tort, taki właśnie lubię. NK robi niezłą propagandę, w tym roku padł jakiś rekord życzeń, miło..
No właśnie Magdusiek jak Natalce koncert się podobal, bo my ostatnio prawie na Czesławie wylądowaliśmy, bo w Otwocku był a Weronika niestety śpiewa czasem jego "Uciekła fajna babeczka..." :baffled: ale nie wyszło w końcu i może i dobrze od strony wychowaczej. Efunia jak to się robi, tak się zebrać i remont? Bo ja nie umiem. A jaka szafę kupujecie jeżeli można wiedzieć, bo ja ograniczam się na razie tylko do gromadzenia informacji.
Nad rowerkiem też się zastanawialiśmy. Weronika dostała po kuzynce ale cięzko chodzi i sam ciężki jest. Oglądaliśmy kilka ale wydają mi się niedużo lżejsze a jak rama aluminiowa to drogie. Chyba tez poczekamy i kupimy za rok.

drzewko szafę zwykłą jakąś - tymek ma z jyska pomalowaną i ozdobioną kubusiami itp. zośce nie wiem, zobaczymy. pod drazkiem u tymka dorobiliśmy półki - jest funkcjonalniej.
nie bardzo widzę sens w kupowaniu szafy za 1000zł dla dziecka, choć podobały mi się, nie powiem...
a ty jakie masz typy?

a co do rowerka, to tymek miał już czterokołowca 12-calowego. a teraz kupiliśmy 16-calowego. giant cadex, ale to na allegro i to za symboliczną cenę, a praktycznie jak nowy...

remont to sama nie wiem... trzeba było zośce pokój zrobić, więc się zebraliśmy. ale trochę ciężko, zwłaszcza ze jeszcze mam sporo pracy i już mnie szlag cięzki trafia na ten bałagan. ale teraz to i tak nic. jak zaczniemy zrywać tapety w korytarzu i przedpokoju to będzie się dzialo... mam nadzieję ze nie skończy się rozwodem ;-)

a tymek już dziś w przedszkolu, za to zośka od soboty ma katar, dusi się i świszcze okropnie. więc do lekarza jeszcze muszę z nią jakoś myknąć. lecę obiad robić.

Właśnie wypełniam ankietę nt. rozwoju Olinka, w tym celu przeglądałam wątek "jak rozwijają się nasze maluszki" - rany jakie tam fajne posty są, o postępach dzieciaczków, a ten już stanął na nóżki, a tamtem zaczął raczkować... Fajnie to poczytać. A jak fajnie się wtedy wspierałyśmy... zupełnie inny klimat od obecnego, a szkoda, oj szkoda!
Szukałam i nie znalazłam kiedy Oli zaczął mówić sylaby, wyrazy, zdania... no nie mam pojęcia?! Za to znalazłam kiedy zaczął pełzać, aż mi się łezka zakręciła jak czytałam posty z tamtego okresu.

Hej
w istocie moja córka jakoś szybko dorasta, na VooVoo bym ja zabrała, ale maja koncert w teatrze, więc odpuszczę tym razwem ;-) Natalce koncert sie podobał, wołała "lady pank" z innymi wywołując zespół do bisów, ale ilokroć widziała, że wzbudza zainteresowanie to odwracała głowę :-)
Wczoraj Muminki, malowanie buziek itd, dzisiaj spokój ;-)
Doxa - no inaczej było, nie ma co mowić, szkoda, ale to chyba już nie wróci, czasu chyba mniej, zresztą nie wiem.

Oj tak, było inaczej, po cichu marzę, żeby jednak wróciło!
Magdusiek byłyście na Muminkach w kinie? Jak wrażenia? Dzieci wytrzymały?

Tak, Natalia już wczesniej była w kinie na sporo dłuższym filmie niż Muminki, ona wytrzymuje bez problemów, jakiś chłopiec popłakał sie na zwiastunach. Ale ona i w teatrze była kilka razy i to na poważniejszych sztukach, więc tu nie mam obaw, można z nią chodzić.

reklama
Czesc,

Dzieki, Tusiek urosl faktycznie jak i wasze dzieciaki. Doxa no czasu nie cofniemy, ja ostatnio ogladalam filmy jak Tus zaczynal chodzic a on sam z siebie sie smial i mowi ze smieszny byl:-) Jedynie co to musimy zrobic powtorke i zafundowac im rodzenstwo:tak:i na nowo bedziemy przezywac cudowne chcwile. Ale powiem wam, ze mnie dziecko caly czas zaskakuje i kocham kazda chwile i bede wspominac a jak mial rok, dwa trzy lata...Mam rowniez nadzieje, ze okres dorastania tez bedzie milo wspominany ale to jescze ho ho.
Magdusiek ale super z tym koncertem i ze Natalka taka wytrwala jest. Moje dziecko przypuszczam poszloby na jakis ostrzejszy koncert;-) Dziewczyny nie uwierzycie, ale on lubi prodigy i czasem dopomina sie zeby mu w aucie puscic, jak dla mnie one sa troche psychotropowe;-) Ale ogolnie to teraz go kreci lady gaga:-D no i fele go kreca, w pokoju sie przewala od katalogow z felami.
Spadam po kwiatki sadzonki.

Do góry