reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

Coba - chyba nie miałyśmy jeszcze okazji się poznać :-) witaj !!!

Efunia - trzymamy z Tymkiem mocno kciuki !!! Obyś jak najszybciej do nas wróciła z imiennikiem moojego syncia :-D

reklama
Patrycja,ja wczoraj zaaplikowałam sobie łyżeczkę oleju rycynowego i przez pół nocy brały mnie mocne skurcze.Już myslałm,ze urodzę:)Hmm,dzisiaj chyba zrobię powtórkę na wieczór...

Patrycja w 38:) Smakuje bleee....Trzeba czymś popić:) O tym olejku wyczytałam trochę na necie,ponoć najskuteczniejszy.Babka w aptece śmiała się,że nie ja pierwsza w ciąży po to przychodzę ;DZobaczymy.Dziś zwiększe sobie dawkę.No to ja uciekam do tego lekarza.Odezwę się wieczorkiem.

Witajcie kochane!!!!!

Biedna Efunia, tak jej współczuję, biedactwo!!!!!!

Kurcze ja ten olejek tez miałam na myśli.
Mój mąż twierdzi, ze dziś w nocy zacznę rodzić, podobno ma takie przeczucie,
ale ja w to nie wierzę.
Jak nie urodzę do niedzieli to jadę do spzitala i pewnei mnei już tam zostawią, bo w tym pieprz...Błoniu (gdzie mieszkam) nawet KTG nie ma.

Drugi dzień już szyjemy pościel, jestem wykończona, ale efekty chgyba będą szokujące,
tylko naszywki kiepskie dostaliśmy,
ale wrazie czego się dokupi.
Chyba dziś wieczorem powinna być gotowa to wsawię fotkę.
Nerwy mnie brały jak patrzyłąm na tą pościel z allegro,
ta jets gruba i cieplusia.

ja tez juz po wizycie u ginka :)
szyjka sie skrocila :laugh: i nawet jeden skurcz mi wyszedl na KTG :laugh: niesamowite, czyli jednak co sie u mnie dzieje,a ja myslalam, ze tam na gorze zapomnieli, ze ja mam dziecko urodzic ;)
Mam nastepna wizyte 11-go czyli na termin porodu, ale pan doktor powiedzial, ze raczej sie spotkamy :)

Ach czyli wyglada na to, ze ogladne jednak mecz POlska-Anglia :laugh:

efunia Ciebie juz pewnie nie ma, ale jak jestes to trzymaj sie dzielnie, to juz koncowa, bedzie dobrze :)

Jolik a Ty sie nie dziw, ze Tamek jest zazdrosny o taka mame mozna byc zazrdosnym ;)

Lucky zlote raczki z Was sie szykuja, czekamy na Wasze wyniki ;)

a z olejkiem rycynowym to mi polozna powiedziala, ze jak nie ma byc porodu to olejek tez nie pomoze, ale probujcie, na pewno przegoni Was do ubikacji ;) a jak ma byc porod to nawet nospa i magnez nie zatrzymaja akcji :)

cześć laseczki... :)

Syla, Ty sie nie wygłupiaj, tylko biegnij na to KTG jak najprędzej...
ja w ostatnich dniach przed porodem też prawie nie czułam ruchów, myślałam, ze to normalne, bo wszedzie sie słyszy, że pod koniec tak może być i co sie okazało... Krasnal poowijany pepowina na wszystkie mozliwe sposoby - 2x wokol szyji, raz wokoł brzuszka i jeszcze szelki... niby tetno wykazywalo oki, ale jeszcze pare dni i mogło być po dziecku...
wiec w ogole sie nie zastanawiaj i lec jak najszybciej i to byle gdzie, i niech Ci jeszcze USG zrobia...

Efunia, Ty bądź w pogotowiu, mi niecałą dobę po masażu szyjki wody odeszły... nie trzeba było wywoływać porodu... ;)

reklama
Do góry