reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

cześć dziewczyny ;D
zapomniałam wczoraj dodać co do USG,że głowka małej jest już na dole na 100%,lekarz owiedział,że jest nisko,bardzo nisko,leży obok spojenia....a łóżysko dojrzałe 2/3... mam pytanie do ilu musi dojrzeć łóżysko aby było prawidłowo rozwinięte?? jedno sie ciesze ,że mała urosła,że już wszystko się zgadza co do tygodni ciąży ;D ;D ;D ;D ;D ;D

reklama
Patka, coś w tym jest... Ale najwyżej jeszcze raz je umyję. wokół nas były budowy, teraz jeszcze kończa coś tam, niby dalej, a jednak kurzą...

Jeśli któraś jest chetna jesli chodzi o mycie okien to zapraszam do mnie , dodatkowy walor ich mycia to to , że myje sie je z drabiny bo mam wysokie mieszkanie.

dzięki Syla to oznacza ,że ja mam jeszcze czas z porodem ;D ;D ;D no nawet niewiesz jak ja się ciesze ,że Wikusia osiągneła swoje prawidłowe wymiary ;D ;D ;D

No widzisz, niepotrzebnie się stresowałaś. Jedne dzieci są mniejsze inne większe, to zależy od rodziców. Lekarze powinni o tym mówić aby nie doprowadzać do stresu ciężarówek.

Popieram Sylę , lekarze powinni nawet to podkreslać , że dzieci w różnych etapach ciąży nie rosną jednakowo , ja też się sporo nerw najadłam zupełnie niepotrzebnych , a wszystko przez to , że żle zaznaczył strzałki przy USG bo miał stary aparat i wyszło , że dziecko jest dużo za małe , co potem okazało się nieprawdą.

*syla* pisze:
Patka, mam do Ciebie pytanie. Ty też rodzisz na Żelaznej. Czy tam bez problemu można podjechać i zrobią KTG czy trzeba się wcześniej umawiać. Nie chcę zawracać mojej położnej gitary a chętnie bym podjechała i się podłączyła dla spokojności profilaktycznie, sprawdzić czy wszystko ok. Zastanawia mnie dlaczego ta mała kluska tak słabo się rusza. Nawet na jedzenie nie rzuca się już jak pirania (tak jak wcześniej). Tak wogóle to nie dziwię Ci się że masz już dość tego ciągłego dzwonienia i czekania na to miejsce. Obłęd.
Syla właściwie to nie wiem czy tak bez problemu zrobią ktg na Żelaznej bo do tej pory cały czas byłam umówiona, jak nie z lekarką to z położną. Wiadomo, jak się umówisz to nie będziesz czekać i nie potraktują Cię jak ufo. Po terminie też się babeczki umawiają w punkcie konsultacyjnym, więc ja bym Ci radziła zadzwonić do położnej.
Zaraz wychodzę i właśnie tam jadę :)
Zobaczymy co dalej ::)

reklama
Do góry