reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Kurcze, dziewczyny powiedzcie jak to z tymi ruchami, wiem że już o tym pisałyście,ale moje dziecię jakoś mało aktywne dzisiaj i strasznie się martwię. Prawie wogóle się nie rusza, kilka razy tylko brzuszek mi "pokrzywiło" tak jakby się dupką wypychało i to wszystko.co robić?

reklama
Monique jesli dzidzia nie rusza sie 1-2 dni to ok. Maluszki tak jak dorosli nie cały czas sa aktywne. Jesli Cie to bardzo niepoki to idz do lekarza albo na ktg. Ale Maluchy teraz rozsna i jest im coraz ciasniej. Na pewno jakbys lezała plackiem i skupiala sie tylko na ruchach to by sie okazało, ze sie rusza.

no własnie... jak ostatnio pochwaliłam się gibajacym Krasnalem, to mi wczoraj zasnął na cały dzień...
juz miałam dziś jechać do szpitala... ale siem wzął ocknął i przeciągnął tak, że myślałam, że mi jego nogi gardłem wyjdą...  ::)

Połozna nas kiedys namawiała na uczenie sie kontaktu z dzieckiem. Np jak dziecko sie rusza to zeby po ruchu poklepac lub pogłaskac brzuszek i tak robic az dzidzius zacznie "odpowiadac" nam kopaniem. podobno to super sprawa jak sa przenoszone ciaze i mamy sie denerwuja czy wszystko ok. my tez probowalismy z latarka. I działa !!!!
moja kuzynka w 9 miesiacu w ogole nie czuła ruchów, bo miała tyle wod płodowych. Latała co drugi dzien na ktg i na poczatku tez na usg.

Teddy
a co z Twoja decyzja dotyczaca lekarza ?

czesc :)
ja przepraszam, ze tylko tak na momencik, otworzylam forum i widze, ze .................

no wlasnie Jolik kochana tak bardzo sie cieszymy razem z WOjtkiem................... Tymus przeslodki, szczegolnie jak ziewa ;)
Frezja tak bardzo CI gratuluje!! czekam z neicierpliwoscia na zdjecia Twojej cory :)
bardzo Wam gratuluje trzy muszkieterki Doxa Jolik i Frezja ;) obyscie byly spokojne i jak najwiecej wpadaly pisac.
Ja na pewno nadrobie czytanie, bo za duzo ciekawego sie zdarzylo ;)

Lindsay, wstepnie sie zdecydowałam... jak sobie poczytałam o porodach w W-wie... ::)

ale, jesli sie okaze w piatek, że Krasnal waży mniej niż 3500 to raczej poczekam z tydzień...

spokojniejsza, jak spokojniejsza...

deprecha nadal mnie trzyma... i tak juz chyba będzie do końca ciąży, niezależnie kiedy on nastąpi...
tyle, że już nie rycze na reklamach pieluch... ;)

reklama
Doxa, Jolik chlopczyki sa przekochane. I znow zaczelam ryczec jak wasze ogladalam. Zycze wam zeby wam zdrowiutko rosly, jeszcze raz ogromne gratulacije!!!!

Do góry