reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
Oj Doxa ale mnie zmartwiłaś ja wczoraj miałam świąd brzucha, w nocy myślałam że oszaleję bo mnie nogi swędziały teraz poczytałam o tym i się zamartwiam, bo to grozne la dzidzi.  :mad: Tydzień temu miałam badanie krwi gdyby było coś nie tak to wykryliby??

Frezyjko z tego co ja wyczytałam to Cholestazie towarzyszy świąd całego ciała, a to co jest najbardziej charakterystyczne to swędzenie stóp od spodu (podeszwy) i wewn. strony dłoni, w tych miejscach ponoć nie swędzi przy innych schorzeniach, uczuleniach, wysypkach, pokrzywkach itp. A swędzenie brzucha i piersi to jak wiesz jest normą.
Przy zwykłym badaniu morfologi nie wykryją tego, muszą zrobić specjalistyczne ja miałam oznaczenie: bilirubiny, ATL i AST. Moja ginka zleciła te badania jak usłyszała, że swędzi mnie całe ciało.
Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości to skontaktuj się z lekarzem!!!

Doxa - powtórze za dziewczynami : wszystko bedzie dobrze ! Tylko nie grymaś za bardzo w tym szpitalu to Cie może szybciej do domku puszczą ! Już za Tobą tesknimy ! A zdjęcie syneczka musowo wklej !

Doxa,
Czekam na odpowiedź lekarza. Znajomi powiadomieni ędą łapać Ją swoimi kanałami. Wieczorem będę miała pełne info. Zadzwonię do Ciebie! Trzymaj się!
Jachu jak z nim dzisiaj rozmawiałam to wszystkiego sie domyślił. Nie chciałam mu nic powiedzieć, więc zadzwonił do lekarza prowadzącego, ten Go hojnie obdarzył informacjami i już chca wracać.

Malgosiu a gdzie Twój małżonek wypoczywa? może i dobrze by się stało jakby wrócił ..... Fajnie, że chcesz pomóc Doxie ...

Doxa, Małgoś... Wy się chyba ostatnio razem szwędałyście... coście przywlekły z tych zakupów oprócz wanienek???
;)

ale poważnie, dziewczyny, tylko się nie łamcie i nie płaczcie... dzieciaczki nie moga mieć takich spuchnietych zaryczanych mamuś... :)
a w dzsiejszych czasach naprawde, opieka prenatalna jest tak rozwinięta, że nic Wam ani dzieciom nie grozi jeśli nawet jest cokolwiek złego i szybciutko zostanie zdiagnozowane...
grunt, to przeżyć spokojnie te ostatnie tygodnie... :)

Jolik ,
Oni są w Bułgarii.
Powrót jest tylko raz w tygodniu. W środy. Kiepska sprawa, poza tym po co ich fatygować. Ola ma tam śliczna pogodę, pływa w morzu i inhaluje się przy źródłach, a tu w Warszawie co ja z nią zrobię, gdy większość dnia w łóżku spędzam.

reklama
Teddy,
Najważniejsze, że zarówno w przypadku moim i Doxy, zagrożenia życia maluszka nie ma. Tylko z nami coś nie tak. Starsze modele jesteśmy! ;)

Do góry