reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Cieszę że wam się podoba Kubuś, ja firanki mam w jakieś misie.
Jeszcze będziemy rysowac na 2 ścianie małego prosiaczka zaraz bierzemy sie do pracy a efekty pokażę wam wieczorem.
Nie mam pojęcia gdzie można kupić firanki z Kubusiem wiem że moja siostra ma takie w pokoju swojej córci.

reklama
jeśli chodzi o firanke to widziałam już w wielu sklepach i wszędzie kosztuje 20 zł za metr a są wysokie na 210cm i sa przesliczne

20ap.jpg

280vv.jpg

diabli mnie biora :(( ale wam dobrze....macie pokoiki dla dzieci i mozecie zaszalec, malowac sciany w kubusie (chociaz ja osobiscie preferuje tygryska) i wogole .... ja mam jak narazie 1 pokoj i bedziemy wszyscy na jednej grzedzie...trudno....musze jeszcze odczekac te 3 lata az kupimy domek pod Warszawa i wtedy odbije sobie ;) poki co bedziemy sie kisic...a co do firanek to ja nawet zwyklych kupic nie moge bo mam wysokie mieszkanie 3m i za cholere nie ma takich wysokich firanek a jak juz sa to babciowe i na dodatek biale brrrrr.....

Kika ślicznie wyglądałaś. Gratulacje z okazji ślubu!!!! Hmmm a torcik to chyba mieliście przepyszny, Twój mąż tak się obluzuje ... ;D ;D ;D

Kika gratulacje tytułem ślub!!! Piękna z Was para, tzn. rodzinka :)
Shady nie przejmuj się małym mieszkankiem. Ja póki co też mieszkam na 25 m2 (pokój, kuchnia, łazienka no i przedpokój ;D) i będziemy tak mieszkać we czworo jeszcze przez ok. 2,3 lata ;D Ale to ma swoje plusu - więzi rodzinne się niezwykle zacieśniają ;D
A na ścianach też chętnie namalowałaby Kubusia&company, ale nasza Elunia była pierwsz i jej arcydzieła są główną dekoracją ;D Myślę, że drugiej córci też się spodobają ;D
Shady myślę, że poruszyłaś bardzo ważny temat jeszcze przed porodem - PEDIATRA. Gorąco Wam dziewczyny polecam znaleźć sobie dobrego pediatrę jeszcze przed przyjściem maleństw na świat. Nigdy nie wiadomo co się wydarzy w pierwszych godzinach po przyjeździe do domu. Nie żeby coś z dzieckiem złego się działo (choć i tak bywa) ale pierwsze mamusiowe niepokoje są niekiedy straszne (niekiedy wręcz wimaginowane) ::) Sama wiem po sobie (już kiedyś o tym wspominałam) jak wpadłam w pierwszą noc po powrocie do domu w panikę, bo Niunia miała katar, dusiła się i nie mogła przez to jeść. Wydawało mi się, że umiera. Oczywiście to wszystko okazało się moim przewrażliwieniem, ale przekonałam się o tym dopiero po telefonie do wcześniej upatrzonej pediatry. Uspokoiła mnie, powiedziała co robić i dla mojej pewności kazała dzwonić co godzinę z informacją o stanie dziecka. A wszystko to było przyczyną aklimatyzacji się dziecka w nowym miejscu z centralnym ogrzewaniem (to była zima). Ale różnie to bywa więc dostępny 24 na dobę (przynajmniej po telefonem) pediatra jest niezbędny.

reklama

no wlasnie.....dlatego tez chce znalezc sobie pediatre jeszcze rpzed porodem....nie przypuszczalam ze to takie trudne, jesli sie chce pediatre prywatnego to nie ma problemu ale jak panstwowo to mission imbosible ;) ja juz jestem bezsilna....kazdy kto mi radzi to daje namiary na lekarza prywatnego :((

Do góry